Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je vrcholným dílem z dílny skandinávských tvůrců. Z mého pohledu překonává jednoznačně i dívku, která kopla do vosího hnízda. Příjemná změna podívat se na tak trochu jiný thriller než jsme zvyklí od podání Hollywoodských studií. Zajímavosti: * Casting na dvojici policistů se ukázal jako obzvláště složitý, jelikož dvojčata musela vážit více než 100 kilogramů a být totožná. Lars Skramstad Johnsen a Gunnar Skramstad Johnsen nakonec do kritérií zapadli perfektně * V norských multiplexech vidělo akční drama Lovci hlav více než 500 000 diváků a přibližně 100 000 v Dánsku. Ve své době se jednalo o nejúspěšnější snímek v historii norského filmu. Moje hodnocení: 90 % ()

Prechytraly 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky ledově chladný začátek. Po chvíli to ale začne haprovat a do cíle se to víceméně dodrkotá (přes hromady zvratů a (u méně otrlých diváků) zvratků). ()

Tom3 

všechny recenze uživatele

Neznaje knižní předlohu, netušil jsem jakým směrem se film bude ubírat po úvodní seznamovací půlhodině. Od té doby se z něj stává napínavá dechberoucí podívaná kdy bych rozhodně nechtěl být v kůži hlavního hrdiny Rogera. Film má řadu výborných scén...od boje s pejskem, přeš traktorovou až po úžasnou fekální. V celém filmu je mnohem více napětí než v kdejakých rádoby hororech. Díky nastolenému tempu v průběhu filmu mi závěr přišel až příliš jednoduchý, ale každopádně hodnotím vysoko. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Pecka jak sviňa! Původně jsem chtěl dát o hvězdu míň, protože hlavní hrdina byl nesympatickej se superhrdinskýma schopnostma + hnusák Lannister. Ale celkově to byl takovej film, že tahle vada je jenom drobná a nemůže strhnout hodnocení o tolik. Severský překvapení, po delší době plná palba. ()

jjimmy 

všechny recenze uživatele

Silné 3,5* ale hodnotené 3* Dôvody: Film som pozrel takmer hneď po dočítaní knihy, a nakoľko je tento film samostnane super, musím mu zraziť hodnotenie, kvôli tomu, čo podľa mňa filmu z knihy chýbalo. Ale inak je to super film a odporúčam každému. ()

Mr.Keli 

všechny recenze uživatele

Směsice různých výrazových prostředků dává do vínku napínavou podívanou. Norský film se odlišuje od Amerického pouze výraznější brutalitou v poslední třetině. A takhle by to třeba i nešlo u nás?. Viděno 2D, 70% ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Nic od Nesboa jsem sice nečetl a asi ani nebudu. Ve filmu mám ale severskou žánrovou čistotu (v tomto případě "kompilační" čistotu) moc rád. Jsou tam skandinávské obličeje, skandinávský design a hodné holky. Film je na konci amerikanizující, ale vem´ to čert, celkový dojem je více než dobrý. Jestli si film stojí dobře jakožto adaptace, to ať posoudí jiní. ()

Kuker_Benny 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film. To ano. Ale přece jsem dal o hvězdu méně, a to z jednoho důvodu - nečíst knížku, některé "spojnice" by mi chyběly. ()

mikexcbig 

všechny recenze uživatele

Ďalší dokaz, že severani točia jedny z najlepších filmov. Nie priamočiare, nie predvídateľné, a už vobec nie nudné. Za hodinu a pol dostaneme z každého rožku trošku, miestami ešte trochu prisolené. Režisér to zobral ozaj po svojom, som zvedavý čo by spravil, keby mal rozpočet ako režiséri v Hollywoode, pretože, dovolím si povedať s čistým svedomím, tento snímok može niektorým velikánom veselo konkurovať. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vypadající jako milé drama se promění v sakra tvrdý thriller. Bylo to ale dobře, když se film dostal po půlhodině ke klesající tendenci, začala akce, honičky, přestřelky a to toto dílo potřebovalo, aby se nikam posunulo. Morten Tyldum zakomponoval něco svého do tohoto filmu a bylo to znát, že se nejedná o klasickou hollywoodskou řežbu. Spolu s týmem vybrali i vhodné typy do hlavních rolí a třeba taková Synnøve Macody Lund, pro kterou to byl první větší film uspěla na výbornou a Akselu Hennieovi ani nemluvě, také výtečný. Lovci hlav mě stále nutili sledovat děj a nezaobírat se ničím jiným, za to jim patří velká chvála a odměnou jim za to dávám 80% - čtyři hvězdy. ()

Apricots 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem četla knihu, takže jsem přirozeně čekala, že film se jí nevyrovná, jak už to často u filmů dle knih bývá. A taky že ne. Ne že by bylo vše špatně, ale předloha mne opravdu nadchla a tak mi ve srovnání s ní filmové provedení připadalo trochu mdlé. Navíc jsem měla problém s hlavním hrdinou a hercem, který ho hrál - nemůžu si pomoci, ale podle mne se na to příliš nehodil. Samotné zpracování bylo místy možná dobré, ale celkový dojem takový neslaný, nemastný. ()

Dangerman 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle je libovka, Dánové překvapili (rozhodně koukejte v originále). Jedno z největších překvapení roku 2011, opravdu dokonalá podívaná pro každého milovníka thrilleru, proplétání žánrů, scén, neodhadnutelné charaktery...tento snímek rozhodně doporučuji. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Neopozeraný a napodiv celkom uveriteľný príbeh. Chladná romantika, štipka čierneho aj bieleho humoru, krv presne tam, kde má byť a pár scén, ktoré boleli aj na pohľad. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Na to, že Jo Nesba jsem nikdy nečetl, tak to pro mne bylo velmi příjemně překvapující. Pěkné, nepředvítatelné drama. Sice neni nijak zvlášť hluboké a nezanechává hlubší dojem, ale úkol pobavit splnilo velmi dobře. Některé scénybyly sice méně logické, ale budiž. **** a 77% ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Zkratka dobre, po pulce to chytne perfektne namichany dej ala Uprchlik, ovsem bohuzel tohle skvele tempo a pruzracnost to nakonec ztrati a konec zase pribrzdi a velka podivana je fuc. Ale vzhledem k tomu, ze je to evropsky film, coz by se temer nedalo poznat (az na ty herce - snad jsem znal jednoho), nebot je to natocene tak, jak jsme zvykli z Hollywoodu, tak je to zkratka nadprumer. Nekomu mozna bude chutnat to, nad cim ja tak trochu nakonec ohrnul noc. Vsak uvidite sami, protoze by byla skoda to nevidet. Videl jsem s naprosto prisernym anglickym dabingem - anglictinu neumim sice hlidat, ale intonacne to bylo vedle jak ta jedle. ()

B.C.B.P. 

všechny recenze uživatele

Ron Weasley vypil sfušovaný všehodžús s kvapkou potu Christophera Walkena a brvou Paula Bettanyho... tam, na severe, kde musia aj nakrútený materiál skladovať v chladničkách, lebo z toho obrazu proste ide to bŕŕŕ... no a potom sa jeho klasicky usporiadaný stereotyp načne, akýsi neštýlový Ethan Hunt sa ho snaží dorobiť a tu sa Ron dostáva do roviny, ktorá preteká štylistické rámce, púta, baví (až groteskne), posúva úslovie: po krk v sračkách!, šteklí (aj krvavou) surovosťou, ktorá v dojazde vyústi vo vcelku šikovné riešenie čdp situácie, kedy film dostáva navrch, pretože v divákovi pomaličky zahrabkával jeho úfnosť, a tak nás scenár do finále dovedie sám a nechá doznieť svoju umne vyfabulovanú štruktúru, za sprievodu hudbičky, ktorá vytvára obsedantný pocit, že sa na obrazovke zjaví chlapík vo výstrednom žltom obleku so zelenou maskou na ksichte, a to je pre mňa filmová zábava za **** BODKA ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama