Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (999)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Ľadová sprcha z Nórska, čiernohumorný "heist", dramatická drobnokresba duše, úderná "exploatačka", alebo aj Mortenovo "Fargo." Chce to nadhľad alebo aspoň špetku cynického uvažovania pretože sa tu umne narába so starými známymi (latrína), ale aj novými neznámymi (traktor) "trademarkmi" z ktorých by slabšie povahy mohli byť nešetrne vyvedené z miery. Kto si sťažuje na klišé, tak sa zrejme ešte nedopátral k definícii "žánrový film a jeho zákonitosti", čož je škoda, lebo bez tohto poznania si podľa môjho názoru dotýčný túto rafinovane poskladanú skladačku dosýtosti neužije. Sám dosť často odmietavo krútim hlavou nad kadejakými klišoidnými žánrovkami, ktoré sa kvôli vlastnej neschopnosti prísť s niečim neotrepaným/nelobotomizujúcim schovávajú radšej do predpripravených škatuliek a balamutia tak milióny divákov v duchu: "obdivujte naše povrchné výplody alebo si aspoň vychutnajte ich technicky zdatné prevedenie." Veď čo by nie, nikomu to nezazlievam, každý si ulietavame na tom svojom, len treba poznamenať, že práve snímky ako "Headhunters" sú tými, čo posúvajú daný žáner zasa o kúsok dopredu a preto by sa na ne nemalo len pasívne pozerať, ale o nich aj aktívne premýšľať. Možno mi však iba preskočilo a netreba sa tým nejak extra zaoberať, každopádne mne imponuje ako si Tyldum neberie servítky-testuje limity, ako sa nebojí ísť do prekvapivých "twistov", ako dodržuje a zároveň porušuje predpísané pravidlá-toto všetko napovedá, že pánko má čo to napozerané i odskúšané a o jeho mene budeme ešte isto počuť. Úprimne v to dúfam. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je sice trochu nadsazené, ale tenhle výborný thriller nemá slabého místa (snad až na jediný logický zádrhel), děj odsýpá, divák je držen v napětí téměř od začátku až dokonce a má velmi dobře vybrané herecké obsazení. ***** Malé soukromé P.S. Nikolaj Coster-Waldau vypadá neskutečně dobře ve značkovém obleku, bojové kombinéze i rytířském brnění (Game of Thrones) ;) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Přitažlivý, stylový, inteligentní, překvapivě vtipný, vzrušující, syrový, skandinávský krimi-thriller, který směle může konkurovat i těm nejlepším "halywůdským" thrillerům současnosti i minulosti. Máme tu skvělý sofistikovaný příběh, mimochodem i milostný příběh (např. co všechno může způsobit a zapříčínit nevěra), plus chamtivost, materiální potřeby atd, prostě film ze života, o tom něco si dokázat a stát se případně, pokud to vyjde fin. nezávislým, o tom, že není vůbec snadné i přes velkou stále velkou lásku a zamilovanost sdílet společné soužití s krásnou a úspěšnou ženou, a býti jen jejím průměrným partnerem, které se chce ale člověk vyrovnat, ať to stojí co to stojí, prostě jak by řekl Jirka "sexymozek" Paroubek; "Dámy a pánové kdo z Vás na to má" , nebo "na co si sám nevydělám, na to nemám". Film vás chytne, vryje se vám celkem rychle pod kůži a už nepustí, snímek nabízí divákovi téměř vše, co je v oblasti filmu, potažmo žánru jen možné, je to tu dohromady opravdu celkem dobře zkombinované, a snímek šlape jako ty nejlepší švýcarské hodinky, tři stěžejní filmové faktory jako akce, napětí a vtip, se tu divákovi dostávají téměř nepřetržitě, mírnější překombinovanost děje (detaily vem teď čert), hlavně to dovysvětlení ve finále, mi tentokrát vůbec nevadilo, jsem už přeci jen zvyklý, hlavně z Itálie na ledacos (a nakonec jde přeci jen o film že, ale scénář byl fakticky dobrý), film mě neuvěřitelně bavil (vtipných momentů s prvky černého humoru, tu bylo na podobný snímek až nezvykle moc), točilo se na krásných místech, herci byli výborní (vůbec obsazení bylo dokonalé, policajtští 220 lbs týpci-dvojčata... neměli chybu, zvláště pak jejich dvojité airbagy), interiéry luxusní, stejně tak jako hudební doprovod, dlouhonohá šarmantní sexy blondýnka v jedné z hlavních roli mi připomínala můj milý protějšek, ale bohužel nebyla tak vtipná, film mě místy děsil a občas mi bylo i trošku nevolno, myslím si, že někdy v budoucnu se na něj ale ještě jednou podívám, abych si oživil některé scény a dialogy (člověk přeci jen občas už nestíhá, navíc, když je předním hafo jiných hlav). Překvapení jednoznačně, a to nemluvím jen o mém bezprostředním postřehu, ale i názoru mého milého a vtipného doprovodu. ps: Moje nejlepší premiéra, shodou okolností a náhod druhá ze severu a opět trefa do černého. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aksel se pro roli přislizlého Rogera narodil a vybroušené Waldauovo charisma filmu sluší, ale co naplat, předloha byla někde jinde. Na každý dobře zpracovaný nápad nebo bizarní vtípek připadá i jeden promarněný. Baví mě sice jak dramatický úvod, tak thrillerově mrazivý vývoj, na konci ovšem kvůli drobnému zjednodušování chybí uspokojivější pointy. Papírový Nesbø v sobě má víc lehkosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PRAVIDLO ČÍSLO 5: DŘÍVE NEBO POZDĚJI SE STANE JEDNA ZE DVOU MOŽNOSTÍ - ZÍSKÁŠ TAKOVÉ CENNÉ UMĚLECKÉ DÍLO, ŽE SE UŽ DO KONCE ŽIVOTA NEMUSÍŠ STARAT O PENÍZE ... NEBO TĚ CHYTÍ....... /// Kdo znás nepotřebuje prachy. Kopu prachů... A tak Roger hraje. Hraje naplno, protože jedině tak se dá vyhrát! Jeho největší hra za chvíli začne... Taková variace na záchranu svý prdele před našláplým magorem. Profesionálně napsaná, dobře natočená, zahraná a omotaná solidním dějem. Takový – od všeho trošku, svižnej děj a hlavně dost napětí. Bez zbytečnejch keců, jednoduše, bez nějakýho vymejšlení Roger koná a já furt přemejšlím, jestli je to přednost nebo slabina. Přehnaný? No a. Je to dost dobrá zábava! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Jo Nesbo číst nebudu. 2.) Zjistím, jak má vypadat policajt, aby fungoval jako airbag. 3.) Na americkej remake čekat nebudu. 4.) Thx za titule ,,roky101“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Kromě scény v televizi jsou ve filmu další dva odkazy na film Muži, kteří nenávidí ženy (2009), který byl také natočen podle jedné z knih knižní série „Millenium“ (2005 - 2007) Stiega Larssona. Z tohoto snímku je zde použito několik leteckých záběrů a auto z něj tu bylo digitálně nahrazeno autem, které vlastní Roger Brown (Aksel Hennie). (akisha)
  • Společnost Summit Entertainment koupila práva na výrobu amerického remaku ještě před uvedením originálního filmu. (neff)
  • V norských multiplexech vidělo akční drama Lovci hlav více než 500 000 diváků a přibližně 100 000 v Dánsku. Ve své době se jednalo o nejúspěšnější snímek v historii norského filmu. (Roman.Ticka)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama