Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tyldumův severský rukopis je něco, co by dnešní Hollywood zatraceně potřeboval! Když si ten kluk ušatá přebíral před osmi lety ve Varech diváckého plešouna za Kámoše, takhle velký přerod bych mu tenkrát neprorokoval. Pryč od hladivých komedií, je čas nastartovat traktor! Sice mi u těch posledních twistů už bylo stydno, prvním čtyřem pětinám ale nemám moc co vytýkat. Vzhledem k tomu, kolik žánrů těch 100 minut obsáhne, je s podivem, že to vůbec funguje až takhle dobře. Odvaha potopit hrdinu do podobně hlubokých sra*ek se cení a ten přerod z Walkena do SuperWalkena je naprosto boží (ač je těch náhod na jeden film trochu moc, ale čert to vem!). Jasný kandidát do TOP 10 pro rok 2011. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Malý muž v kvádre, architektonicky štýlovom dome a s atraktívnou blondínkou. Jeho pracovnou náplňou je zohnať najkvalitnejších manažérov pre veľké spoločnosti a vysoký štandard pre partnerku. Od toho sa odvíja dej zložený z efektných šokizmov, krvi, humoru i lásky. Ďalší z thrilleroidných eintopfov zmiešavajúcich dokopy zlodejské filmy, špionážne thrillery, hrubozrnné komédie i ľúbostné drámy. Skutočnosť, že tento patrí medzi kvalitnejšie ešte neznamená, že ide o prvotriedny film. Len ďalšia z rady komerčne príťažlivých, ale výpovedne i formálne málo obohacujúcich sériových zlátanín stavajúcich na netradičnej charizme hlavného hrdinu a zvratových obratoch v deji. Tentokrát i na remeselne kvalitnej literárnej predlohe. Lebo Jo Nesbø písať vie. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku objektivita 0, protože hlavní hrdina = Walken + Spader + Buscemi a já bych ráda poznala celých jeho 168 cm osobně. Ale chtíč stranou, je to hezky zamotaný, "drsný" i tu a tam vtipný a jakoženekorektní. No prostě severský. Konec mě zanechal s nablblým úsměvem od ucha k uchu. (3,5* - ty dětičky na ulici fail) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Uf, to byla jízda. Konceptem mi nesčetněkrát vlezlo na mysli Scorseseho Po zavírací době, leč tady byl bizarní sled událostí přikrášlen o pořádně hravé psy, pořádně hnědé fekálie a pořádně rozmixované obsahy lebek. Plynulé přenesení se ze světa byznysu, nagelovaných palicí a rozhovorů v milionových cifrách do světa humusu, špíny a hoven je vskutku excelentní. Takové tragikomické trampoty strýčka Huberta z Grandwaldu, mně se to líbilo. Jen se teď musím ujistit, jestli moje čivava čirou náhodou nešuká se sousedovic buldokem, kterej po mně už pár tejdnů dost divně čumí a kastruje mě pohledem. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Norové neslaví Velikonoce jako Češi a Slováci pomlázkou a ani jako Anglosasové hledaním velikonočních vajíček, ale čtením detektivek. Na tomto filmu je to poznát. Atmosféra a společnost v kině Světozor se trochu promítla do hodnocení. Navíc Roger Brown je velký 168 cm a já jsem 169 cm, což je pro mne taky sympatické, nicméně poslední dovětek věnuji tomu, že bych někdy jiné lovce hlav v kině uvital, aby někteři dlouháni byli o hlavu kratší. I když chápu, na projekci čsfd, kde je plné kino nejde moc místa vybírat a že za svoji vyšku nikdo nemůže. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Kromě scény v televizi jsou ve filmu další dva odkazy na film Muži, kteří nenávidí ženy (2009), který byl také natočen podle jedné z knih knižní série „Millenium“ (2005 - 2007) Stiega Larssona. Z tohoto snímku je zde použito několik leteckých záběrů a auto z něj tu bylo digitálně nahrazeno autem, které vlastní Roger Brown (Aksel Hennie). (akisha)
  • Společnost Summit Entertainment koupila práva na výrobu amerického remaku ještě před uvedením originálního filmu. (neff)
  • Roger (Aksel Hennie) má ve své pracovně knihu s názvem „Koudelka“. Jedná se o soubor fotografií v knižní podobě českého fotografa Josefa Koudelky. (vyfuk)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama