Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 000)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Keywords: traktor - exkrementy - pes - tragické komično. Z tohohle filmu nezapomenu především tu naprostou absurditu napíchnutého psa (jakože nenávidím týrání zvířat, tak tohle jaksi přeskočilo někam jinam). Vynikající atmosféra filmu možná ovlivní můj názor na Nesba. Jak totiž někteří lidé zatracují to co letí (nečtu Harryho Pottera, nekoukám na Trůny, atd) tak mě je protivný Jo Nesbo. Inu asi to zkusím ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych to, ale nakonec oba palce nahoru. Velký dům, luxusní auto, krásná vysoká manželka, ke které vzhlíží, milenka, která vzhlíží k němu – to všechno něco stojí. Přečerpané konto je ale pro úlisného personalistu malého vzrůstu poměrně denním chlebem. Takže vysoké nároky své i svého okolí musí kompenzovat krádežemi obrazů od svých klientů. Chorobně posedlému svou reputací a zakomplexovanému Rogerovi se však do cesty postaví hodně tvrdý soupeř. A divák se znovu ujistí, že existují malí hajzlové i pořádně velcí hajzlové. To už jsme na poli hodně syrového a cynického thrilleru (trocha od Finchera, trocha od Coenů i Tarantina), kdy se od výkalů pomazaný uprchlík řítí v traktoru s na radlici napíchnutým pitbulem nebo po drsném pádu ze srázu předstírá smrt. Žánrový bordel vydrží až do finálního rozuzlení, přičemž potěší, že veškeré jednání a proměna hlavního hrdiny působí poměrně uvěřitelně a přirozeně. A to i v momentech, které balancují na hraně černé komedie!! Dobré, dokonce velmi dobré!! ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je sice trochu nadsazené, ale tenhle výborný thriller nemá slabého místa (snad až na jediný logický zádrhel), děj odsýpá, divák je držen v napětí téměř od začátku až dokonce a má velmi dobře vybrané herecké obsazení. ***** Malé soukromé P.S. Nikolaj Coster-Waldau vypadá neskutečně dobře ve značkovém obleku, bojové kombinéze i rytířském brnění (Game of Thrones) ;) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle je příběh o muži a ženě. Měli byste ale vědět, že to není lovestory. Krvavá severská laskomina, ve které zamrzí snad jen ta nutná scénáristická berlička v příběhu, bez které by nedošlo k zápletce. Jinak ale Lovci hlav potěší masy, zejména pak milovníky mrazivého evropského filmu. Nedokáži si představit případný americký remake: byl by totiž úplně zbytečný - o moc lépe adaptace snad ani nemohla dopadnout (i když originál jsem nečetl). Napětí, vtip, a roztomilá tvůrčí pomrkávání. Moc děkuji ČSFD za výbornou projekci. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že Norové umí natočit prvoligový, černohumorný akční thriller, vysmál bych se mu do xichtu a myslel si o něm, že pochází z Osla. Dnes mám z toho dokonalého porna pro "slaboduché" konzumenty akorát tak brutálně namožené zápěstí a neodolatelnou chuť detailně vysvětlit některým mým oblíbeným, sedmitečným militantním feministkám, že by měly sem tam nechat mozkožrouta zahálet a zkusit chvíli přemýšlet přirozením. Já to udělal a perfektně tak docenil hloubku stoosmdesáticentimetrových norských krasavic, metrosexuální charm toho Lannisterovic bastarda a k dokonalému potěšení už mi tam chyběli pouze osmiletí, růžolící, otylylí chlapečci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenné knihy spisovatele Jo Nesba. (AngelusCZ)
  • V norských multiplexech vidělo akční drama Lovci hlav více než 500 000 diváků a přibližně 100 000 v Dánsku. Ve své době se jednalo o nejúspěšnější snímek v historii norského filmu. (Roman.Ticka)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama