Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená plastelínová dvojice nezklamala ani v celovečerním formátu, i když si myslím, že se k nim krátkometrážní stopáž hodí lépe. Množství nápadů a vtípků je tradičně vysoké, film je báječně a do detailu vypiplaný, báječnému dabingu vévodí hlásek Heleny Bonham Carter a výborná je i hudba. Téměř dokonalé! ()

Adman 

všechny recenze uživatele

__Tento snímek je dotažen do samé dokonalosti.__ Do kina chodím občas, ale na Králíkodlaka jsem musel. A udělal jsem sakra dobře! Nikdy v životě jsem se v kině nenasmál tak, jako u tohoto filmu.. a nejsem si jistý zda se to ještě někdy bude opakovat. Je zde využíváno setrvačnosti lidského smíchu a tak na sebe další gag po ukončení jednoho nenechá dlouho čekat a tak se často stávalo, že jsem pro samé slzy smíchu na plátně nic neviděl. ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Mějte oči na stopkách - nabijte pušky zlatem, uzamkněte všechny melouny, obežeňte lilky ostnatým drátem, hlídejte pečlivě své mrkve! Hrozivé prokletí noci se blíží jako stín - přerostlé tlapky, huňaté uši tyčící se proti úplňku, přerostlé přední klofáky a nenasytná chuť po zelenině! Hrůza, no hrůza! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Park, Bob Baker, Steve Box, Mark Burton | Hudba: Julian Nott, Hans Zimmer | Produkcia: Claire Jennings, Peter Lord, Nick Park, Carla Shelley, David Sproxton | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: Aardman Animation, DreamWorks Animation | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 192,610,372 $ || Zatial boli len vlkodlakovia. Od tohoto kúsku je však navždy uznaný aj pojem Zajacodlaka :) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pět let Parkovy práce přineslo geniální celovečerní animák, který v roce 2005 prostě nemá konkurenci (Mrtvou nevěstu jsem ještě neviděl). Wallace a Gromita mám opravdu hodně rád a jsem neuvěřitelně šťasten, že se povedlo i další jejich dobrodružství. Snímek je napěchován odkazy a humornými scénkami, originálními charaktery a dokonce i emocemi, které nenajdete v leckterém hollywoodském trháku. Po hudební stránce není co vytknout, po příběhové taktéž ne. Scéna s letadly to nejlepší, co se na poli animovaného filmu doposud objevilo. Přeji Nicku Parkovi hodně štěstí a nadšení do práce... ať nás krmí příběhy W&G i nadále. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Vzhled Lady Tottington se během přípravné fáze změnil téměř 40krát. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama