Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

depony 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na doporučení, nevěděl, co mám od tohoto animovaného filmu čekat a nakonec jsem byl v kině slyšet asi nejvíc, jak se bavím:)) Pro mne to bylo objevení něčeho nového, po Slepičím úletu přišla tahle animovaná rána a já se válel smíchy:) Úžasné! 5 hvězdiček zaslouženě:) přeci jenom, britský humor v animovaném provedení má sakra co do sebe! :) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

prakticky moje první pořádné setkání s Wallacem a Gromitem a po tomhle zážitku rozhodně ne poslední.. vytvořit takhle propracovaný, vtipný a strhující film z plastelíny, to je kumšt.. do toho roztomile vyjící králíci (kteří si očividně ulítávají na King Kongovi) a chybí jen málo, abych dal 5 hvězd :) ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dlouho jsem přemýšlel, proč Wallaci & Gromitovi nedat pět hvězdiček, ale nepřišel jsem na to. Film je stejně promakaný jako jeho starší krátkometrážní bratříčkové, jen je vše prodlouženo do dvojnásobné délky, což je skvělé! Animace je propracovaná, příběh má spád a humor, ruku v ruce s různými narážkami na staré hororové filmy, je prostě kouzelný. Toho Oscara ti přeju, Nicku Parku, jen tak dál! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od ostatnich, z dvojice Wallace a Gromit nejsem hotovej, ale beru je pouze za nadprumerny kratky animaky, takze jsem od filmu cekal neco podobnyho, ale natazeny na 80 minut. Ale nakonec sem byl velmi mile prekvapen. Pribeh na animak nadprumernej, originalni, sviznej, hodne vtipnej a najdou se tu i nejake ty zvraty. Zacatek me dobre naladil a bavil jsem se s drobnejma vyjimkama az do velkolepyho finale. Fakt neuveritelny, co Nick Park zvlad jen s plastelinou. V plasteline nema proste konkurenci. Navic vse podbarvene vybornou sviznou hudbou. Sice momentu kde bych se vylozene zasmal tu je jen par a zhruba ve stejnym pomeru jsou trochu nudne chvile, ale celkove jsem se fakt bavil. Ale Oskara bych dal stejne Mrtve neveste. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

bohužel mě Were-Rabbit moc neoslovil, pár nápadů se najde, ale jinak jsem viděl snad tucet lepších animáků... tohle je určeno zejména těm mladším nebo nenáročným strávníkům, ideálně jako pohádka pro děti... komické situace jsou hodně čitelné, navíc jsem si prostě za celou dobu na ty příšerně ošklivý postavičky nezvyknul... ve prospěch filmu hraje příjemná stopáž, jednoduchý děj a zejména Gromit :-) 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama