Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korunovační klenoty jsou super zvláštní film. Dá se v něm totiž najít snad jakýkoliv filmový žánr, co existuje. To je někdy k neužitku, ale v tomhle případě je to naopak docela fajn. Nejlepší na tom všem je, že natočeno je to opravdu poctivě a každou další scénou jsou vidět kvality filmu. Herci hrají skvěle, prostředí nemá chybu, jenom ten příběh chvíli trvá, než si sedne. No a jakmile si sedne, tak už se neodlepí. Po půlhodině film uteče jak vítr a hned je tu konec. Samozřejmě je to Sever, takže tu nemůžou chybět běžný krutosti všední reality. I tady se s nimi člověk setká, ale jelikož je film daleko za hranicí severské absurdnosti, která je mimochodem už dost tak velká, dá se to vcelku dobře zvládnout. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď na film nahliadam cez magický klúč a filmovú reč akou príbeh rozpráva, zanecháva nevšedný dojem, kde hľadanie cesty človeka k človeku je vykreslené cez atmosferické a estetické prvky a poetické myšlienky. Príbeh môže pôsobiť depresívne alebo emotívne, divák si vyberie. Film ako celok je však kompaktný vďaka príbehu, umelecký vďaka originálnym výrazovým prostriedkom a komický kvôli Peterssonovi-Jonssonovi. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako jeden z príbehov, ktorý rozprávala Fragancii a jej bratovi Jesúsovi ich matka pred spaním. Poetický príbeh s baladickým nádychom. Čakala som všeličo len nie príbeh, ktorý som dostala. Jednoduchý, ale umelecky zaujímavo stvárnený...Prvý kľúč odomyká šťastie, druhý kľúč radosť, tretí odomyká lásku a posledný štvrtý kľúč ...odomkol cestu k môjmu srdcu a k piatim hviezdičkám pre tento film (aj keď by som sa v pohode zaobišla bez Pettersona Jonssona v závere :-) ). ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

proč......proč tam musel být ten hokejista. Takový krásný drama to mohlo být a oni tam naserou teplou baletku a udělaj z ní nejlepšího hokejistu na světě. Chtěj tam mít gaye? OK. chtěj tam mít gaye co bude nejlepší hokejista a bude chodit s jiným špičkovým hokejistou? Ok. Ale proč proboha musel mít ty příšerný baleťácký představení. Co se týče zbytku filmu, tak je plnej neuvěřitelných zvratů a člověka to naprosto táhne do děje. Opravdu jsem dlouho přemýšlel jestli nedát 5*, ale to s tím baleťákem prostě nejde! Ještě z jedný věci jsem byl trochu zmatenej a to z toho v jaký době se vlastně příběh odehrával. Celé okolí vypadá jak z nedávné minulosti. Hlavní rodina má doma snad ještě černobílou televizi a když otec jde zaplatit plyn tak pošťačka má na stole LCD monitor a vězení ve kterém je Fragancia zavřená je zase jak z nedaleké budoucnosti. Z toho jsem byl trochu zmaten, ale je možný že jsem jen trochu nedával pozor. Ale to už byly jen drobnosti v jinak velice silném dramatu. [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 17.11.2012] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Všetko sa jednoducho nedá dosiahnúť ... nie je možné siahnuť po hviezde na nebi, aj keď po tom túžiš. Alici Viknder (squelý herecký výkon) sa to napokon podarilo a dosiahla pokoj. Napriek sladkému "zlatému" záveru, výborná švédska dráma s prvkami mystifična a spústou nádherných slov a myšlienok. Stačí sa započúvať .. zadívať sa do pomaly smutne plynúceho príbehu a dej Vás vtiahne do seba. Nech robí vinník čokoľvek, svojej vine napokon neunikne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)
  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama