Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partičke kamarátov z mesta Maaskantje sa jedného dňa prihodí niečo strašné. Všetci z dôvodu finančnej krízy stratia robotu, nešťastnou náhodou pár z nich príde aj o svoj domov a peniaze, ktoré im ešte ostali, veľmi rýchlo minú. Bez financií to však v dnešnom modernom svete nejde, preto sa rozhodli neplatiť za nič a všetko si brať zadarmo, bez ohľadu na následky. (Ba-nny)

(více)

Recenze (200)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Buran nezná ras ni hranic. Tahle pětice pochází z nizozemské díry někde u Sint-Michielsgestel, jeden z nich vypadá jako vidlácká verze Legolase, druhý zase jako mladicky rebelský sociolog Jan Keller a je s nima jako dost prdel. V závěru už je to možná až moc úlet, ale rozjíždí se to hodně kulervoucně a vaše bránice dostane pěkně zabrat. Obzvláště nejste-li zapšklí velkoměšáci a uznáváte, že i buranští maloměšťáci jsou taky lidi , svérázní a mnohdy i dost zajímaví, občas až sympatičtí. "Keller" mě dost rozsekával, stejně jako dvoučlenný televizní štáb se služebním bicyklem. Sakra, já proti Troškovi v podstatě nic nemám, ale kdyby měl alespoň trochu koule a jeho současné komedie škubaly čelistmi a vypadaly alespoň z půlky jako tohle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaná, buranská, over-the-top nekorektná komédia, ktorá ale pod povrchom skrýva vlastne silný satirický podtón na sociálne problémy. Socky si žijú bez práce, zásobované sociálnymi dávkami, polícia s tým nič nerobí, vláda to ututláva. Na takúto divočinu, je to až veľký paradox. Zabaví to ale obstojne, pokiaľ máte radi podobný štýl. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

O tom, že jsou New Kids Turbo nejzábavnější komedie roku, asi není pochyb. Zajímavé ale taky samozřejmě je, jakým způsobem se vztahují k ekonomické krizi a co nám o ní říkají. Teď nemyslím diskusi o tom, jestli je ten film z hlediska politického spektra nalevo nebo napravo - tu tady už ve svém komentáři rozjel Shadwell a stejně si navíc myslím, že je to v tuhle chvíli už celkem nepodstatná otázka. Podstatné je, že radikální řešení těch vidláků, kdy se ve vzpouře proti systému naprosto vyčlení z jeho ekonomických struktur, je skutečně jediným účinným bojem proti současnému kapitalismu. Dokud chodíte volit, platíte daně, hypotéku a máte alespoň běžný účet, stát a banky si vás příliš nebudou všímat, i kdybyste stávkovali a okupovali Wall Street do aleluja. Západní svět je v situaci, kdy demokracie se vládnoucími strukturami už nepokrytě obchází a ignoruje (nikým nevolení bankéři Fedu ekonomicky ovládají USA, Evropské unii vládnou technokrati - viz poslední šarádu Berlusconi -> Monti; jinými slovy Goldman Sachs rules the world) a ovčané si začínají uvědomovat, že žádné volby skutečně nezmění vůbec nic. Těžiště moci se přesunulo zcela mimo zákonný dosah a vliv běžných lidí. New Kids Turbo tedy představují tuhle radikální myšlenku "vyhladovění systému", ale zároveň ji musí prezentovat jako totální nadsázku, protože vážně míněné drama na tohle téma by dnešní doba absolutně neustála a nikdo by nepovolil to vysílat. Film tedy značí fakt, že jsme se dostali do fáze, v níž už si takovou variantu revolty dokážeme představit, ale zatím pouze jako absurdní frašku, protože je to pořád mimo naše vnímání toho, co je vůbec reálně možné a "správné". ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Naprosto zabitých 84 minut se snad největší hloupostí jakou jsem kdy viděl. Ale nachlamal jsem se u toho jako nikdy. Když připočítám nadupanou hudbu, tak nemůžu dát jinak (ale IQ mám vážně vyšší než G. W. Bush). Pro ty co neví do čeho půjdou, tak přidávám film v kostce, ale jsou tam i větší hovadiny :D... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

5 retardovanych kokotov a pes. Totalny ulet, ktory ma niekolkokrat rozosmial, ale zaroven tam bolo aj dost vtipov, ktore isli mimo mna, takze to bohuzial nebola nonstop sranda ako som ocakaval. Naviac aj tie lepsie vtipy sa dost opakovali a v druhej polovici filmu som uz niekolko sekund dopredu vedel aky vtip bude nasledovat. Celkovo ale tuto totalnu chujovinu môzem odporucit, pretoze si tam snad kazdy, kto ma zmysel pre humor, nejaky vtip na ktorom sa dobre zasmeje, najde. 6/10. Edit: Pozrel som si to druhykrat a stale to obsahuje hluche miesta, ale na tie vydarene som sa strasne tesil a bavilo ma to o kusok viac ako prvykrat a tak hodnotenie zvysujem na 7/10. Maaskantjeeeeeeeeeee. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Mnoho rodinných príslušníkov hlavnej pätice hercov si vo filme zahralo menšie cameo úlohy. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrál legendární trojnásobný mistr K1 World Grand Prix Champion, kickboxer Peter Aerts, přezdívaný "The Dutch Lumberjack". (Dixxx)
  • Flip Van der Kuil povedal vo filme len jednu vetu: "Ešte kartón cigariet." V čase:17:05. (BAM)

Reklama

Reklama