Reklama

Reklama

Temný krystal

Trailer

Když se Jen, člen kmene Gelflingů, vydává hledat chybějící úlomek krystalu, na své nebezpečné cestě se na každém rohu setkává tváří v tvář s monstry. Jen, který se na své planetě rozhodl obnovit mír, se ale jen tak nevzdává! Jiný svět, jiný čas - ve věku zázraků. Před tisíci lety byla tato země zelená a vlídná. Pak ale puknul krystal a kus z něj - Křišťálový střep - se ztratil. Započal konflikt a zrodily se dvě nové rasy: krutí Skeksiové a vznešení Mystikové. Skeksiové se na Křišťálovém hradě chopili moci svými tvrdými a zkroucenými těly, pevnou a zvrácenou vůlí. Vládnou po tisíc let. V údolí Mystiků žije i Gelfling jménem Jen, jehož rodinu vyvraždili Skeksiové a zničili celý jeho klan. Přežil jenom Jen, kterého vychovali ti nejmoudřejší z Mystiků. Existuje však proroctví. Uplynulo tisíc let a svět musí znovu podstoupit zkoušku. Buď se uzdraví, nebo navždy propadne zlu. Jen je v tuto chvíli jediným vyvoleným, který může svět přivést ke spáse... A tak se vydává na cestu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vynikající loutkový fantasy film s napínavým příběhem, zajímavými postavami, spoustou originálních stvoření, nápaditou výtvarnou stránkou a výbornou hudbou. Autorům se povedlo svůj svět zaplnit a přitom nepřeplácat a také místo vlezlé pohádkovosti vsadit na celkem dospělý děj. Výsledkem je jeden z nejpozoruhodnějších loutkových filmů vůbec. Uctivá poklona! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by tento scenár bol nakrútený so živými hercami, mohlo to dopadnúť veľmi zle. Atmosféra by bola fuč. Filmu pridáva na príťažlivosti aj osemdesiatkový look a aj keď som film videl prvý krát až teraz, cítil som tam ozveny nostalgie, akú pociťujem napríklad pri Poslednom jednorožcovi. Je to niečo na spôsob animovaného Pán prsteňov, vážne to nesadne každému a myslím, že pre dnešnú generáciu je toto príjemne patetické a kúzeľné fantasy úplne mimo radar. 70% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Ne prostě ne, nechápu co na tom filmu je tak skvělého. Možná jsem to měl vidět v dětství a už jsem na tohle starý, ale celkem zajímavý příběh sráží u mě prostě to, že je to loutkový. Nedokázal jsem tomu ani na chvíli věřit a celou dobu jsem si říkal, že koukám na maňáskové divadlo pro děti, čemuž napomáhá i neustálé pitvoření a šaškování všech, včetně hlavních záporáků. Navíc až na hlavní hrdiny jsou podle mě loutky hnusné... nevím, tohle nebylo určeno pro mě. EDIT 2024: Nemůžu si pomoc. Fantasy hudba burácí, fantasy výprava je krásná, je tu magie a celkem slušný příběh, ale díky těm ohyzdným a neustále se pitvořícím loutkám se to z fantasy mění na českou televizní pohádku. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Krásná práce s loutkami, krásný svět! 85% Dodatek 26. 12. 2009: Je to film, který mi nebyli schopni dodavatelé na Slovensku dva roky schopni dodat. Nakonec jsem ho sehnal ve Vídni, v angličtině a anglickými titulky. Na druhé nahlédnutí se mi velmi líbila scéna, kdy se dvě hlavní postavy potkají, dotknou se svých rukou a v tu chvíli si vzájemně a současně převypráví své příběhy. ★ Zajímavost: Ta rostlina, plovoucí na jezírku, ve kterém hlavní hrdina chvíli sedí, je tropický plovoucí "hyacint" eichhornia. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Moc nerad dávám ve velmi krátké době podruhé za sebou nulu, ale prostě nemůžu jinak (už to dnes schytala komedie Mezi námi děvčaty). "Působivý příběh" si představuju trochu odlišně, než poblázněnou a hlavně neskutečně nudnou storku se živočichy, co vypadají na křížence krocana, želvy a papouška. Film o ničem a jako v prvním případě ani tady jsem se nedostal ani do poloviny :-( ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Kostým Gathrima byla tak těžký, že herci museli být každých pět minut doslova pověšeni na stojan a odpočinout si v kostýmu. (HellFire)
  • Kanadská extreme metalová skupina Strapping Young Lad nahrála na svém albu "Alien" z roku 2005 píseň "Skeksis", inspirovanou tímto filmem. (Corpsegrinder)

Související novinky

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama