Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Předsvatební cesta do Cassablancy? Eva Holubová jedoucí na velbloudovi? Střelné zbraně, harémy a neuvěřitelné množství pečených placek, eur a Arabů... to teď zřejmě bude nový trend, kterým se bude ubírat český film a la Poledňáková (tedy klasik české komedie). Vtipný tu byl snad jen ten frňák Evy Holubové, jinak to byla krize. Další český film, u kterého se mi chce brečet. Nikoli z přemíry humoru, lásky anebo dojetí, ale z kýčovitého zachycení klasické československé rodinky. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Své o tom ví zamilovaná dvojice Helena a František, kteří už nemusí svoji lásku držet v tajnosti. Jejich bývalí partneři jim ve štěstí nebrání a je tedy na místě svůj vztah završit líbánkami v exotickém Maroku, které ovšem nevyjdou podle představ. Na scénu se vrací staří známí z jedničky a vytrapněná a podbízivá komedie s vlezlým product placementem může začít. Český film utržil další ránu blbosti a zmaru. Klady: kompletní herecká sestava z jedničky, exotické lokace. Zápory: trapný scénář z pera paní režisérky, podbízivé vyznění, slovenský přízvuk Magálové, nevtipné hlášky, trapná snaha rozpohybovat film do akčního "spaktáklu", nepovedená zápletka s únosem Holubové, slabomyslné pojetí celého příběhu, Boudová ve spodním prádle, x-tá Langmajerova "donchuanovská" kreace, příšerná hudba, naprosto přepálená stopáž, celý film je úplně zbytečný. Mé hodnocení: 10% ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

První díl, příjemná komedie ze života, ale tahle dvojka moc bláznivá, ale příjemně bláznivá. Náhodou je to nadprůměr, ještě k tomu natočený, pro děti i pro dospělé. Režisérka Poledňáková si sedla a napsala volné pokračování,ve kterém jsou vlastně všichni hrdinové z prvního filmu a pár nových. Příběh je opět jednoduchý se spoustou vtipů a komediálních situací. Herci jsou opět skvělí,včetně Jiřího Langmajera,který se tu objevuje poprvé. Občas trošku přehnané,co víc si dnes přát?? Já jsem se moc bavil. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neurážející a kompetentní romantická komédie, kde všichni zúčastnění splnili své role podle plánu, ale to je tak vše. Snaha o nějaký vyšší smysl zde chybí. Prostě jednohubka pro nenáročné obesenstvo. Co mě bavilo sledovat nejvíc, tak product placement. Chápu, že filmoví producenti se musí ohánět, aby sehnali peníze na natáčení, ale ta reklama nemusela být tak okatá. Ukažte mi někoho, kdo si na posezení na zahradu donese Soda Stream, aby si mohl pěkně pustit bublinky do vody. Nemluvě o tom, že v dalším záběru se po něm slehla zem. Nebo kdo při placení kreditkou říká „zaplatím PayPassem“ (plus ten prostřih na kartu MasterCard :))? Nebo kdo si při pohledu na krabičky s léky říká „tohle mám na zácpu, na průjem, proti nadýmání a proti stresu“? ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola o rodinných vzťahoch a dvojka o Marockom dobrodružstve, ktoré má našich zamilovaných preveriť o ich láske. Pani Polednaková stavila na istotu a tak sa z toho stala len neoriginálna jedno hubka, ktorá má byť okrem vtipu aj akčná a vypätá, ale nič z toho sa jej do tohto filmu nepodarilo dostáť. Herci si to tento krát riadne užívali, ale divák už určite menej. A aj dialógy boli ešte trápnejšie ako jednotke, ale tvárili sa tak inteligentne, no neboli. Kvoli hercom dám tie 3*, lebo sa mi zdali, že oproti jednotke ich toto baví oveľa viac, tak slabé 3*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)
  • „Někdy bylo vedro k uvaření, v noci strašná zima. Protože jsme točili v říjnu a listopadu, byly krátké dny a abychom využili světlo, produkce nasadila směny tak, že jsme vstávali v půl páté ráno, abychom za svítán už byli na place,“ prohlásila Marie Poledňáková. (SONY_)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama