Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

ARI50 

všechny recenze uživatele

No 1 a 2 díl byly velmi povedené zavedou vás úplně na jiné místo hodně nečekané možná sem tam i předvídatelné ale mířilo to zatím správnou cestou tak doufejme že to tak i zůstane a že se nezklamou zatím velmi působivé. Po shlédnutí dalších dílu moje očekávaní dostalo co chtělo tak tenhle tajemně mrazivý výlet je velmi dobře strašidelně podařený chválím. ()

Jessicahamby 

všechny recenze uživatele

Upřímně, to byl první seriál, který, když zrušili, tak jsem další půl hodiny přemýšlela, jestli se nezachovám jako Sheldon v BBT a nezačnu obvolávat stanici. Hezky zpracované, tajemné a skvělý námět. O ukončení nemluvě, protože žádné nebylo, tvůrci zřejmě počítali s tím, že budou ve svém díle pokračovat... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

U mňa prekvapivo dobré (trocha mi to pripomenulo Amazonku z r. 1999, ktorá tiež skončila po 1. sérii). Atmosféra, džungľa, rieka, fauna a flóra z môjho milovaného prostredia, nie úplne márne postavy, relatívne zmysluplné dialógy, super loď a plno tajomstiev. Niektoré epizódy sú slabšie, ale situáciu vylepšuje fakt, že všetko so všetkým súvisí. Naprieč celou sériou sa ťahá spoločná dejová línia o záchrane Brucea Greenwooda, ktorý "niekde tam" možno stále žije a potrebuje ich akútnu pomoc (a možno nie). Relatívne otvorený koniec sa tvorcom však pravdepodobne nikdy nepodarí úspešne dokončiť, nakoľko projekt bol po prvej sezóne stopnutý a pochybujem, že mu ešte niekedy v budúcnosti dajú zelenú. ()

Cearomana 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Záhadu Blair Witch a pod., tak tohle je něco pro vás! Většina filmů, co jsem viděla, natáčených někým z herců amatérskou kamerou, je plná scén, kdy někdo někam utíká, klepe se vám celý obraz a vy nevidíte nic, než šmouhy. Tady nás filmaři takových scén ušetřili. Divím se, že to má poměrně malé ohlasy, protož e to je jednen z nejlepších a nejmysterióznějších seriálů, jaký jsem viděla. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa found footage v podobě seriálu, kterou ale zazdívá nedomrlé zpracování a odrazující mizerný pilot, který je až absurdně fast-paced a místo budování atmosféry vrhne diváka přímo doprostřed přepálené hororové akce. Základní premisa ovšem není špatná a člověk zavzpomíná na nedělní rána i večery při sledování Ztraceného světa či později Lost, ovšem kvalit obou zmíněných seriálu to nedosahuje. The River ze začátku otráví vyloženě nesympatickými postavami, které se sice postupně vybarví, ale na ploše osmi epizod až poněkud pozdě. Dalším problémem je totální přepálenost - hlučné ozvučení a roztěkaná akční kamera namísto postupného budování atmosféry. I to se ale časem srovná a druhá polovina řady je minimálně o třídu lepší a i přes všemožná klišé a přeplácanost to začne bavit. Základní dějový oblouk je ve finále sice vyřešen, nicméně odpovědí na základní otázky, třeba alespoň ohledně tajemného Zdroje, okolo kterého se točí cela zápletka, se divák bohužel nedočká. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama