Reklama

Reklama

VOD (1)

Mike je jedenatřicetiletý muž, který přes den pracuje jako pokrývač, vyrábí originální nábytek, čímž by se chtěl živit naplno, a po nocích se stává vášnivým snem všech dam. Má přezdívku Magic Mike a je hvězdou striptérského klubu Xquisite. Čím víc ho dámy milují, tím víc peněz utratí a tím šťastnější je majitel klubu Dallas. Jednoho dne během obvyklé šichty na střeše potká Mike devatenáctiletého Adama, který se poflakuje od jedné nekvalifikované práce ke druhé, a vezme ho s sebou do klubu. Odhalí v mladíkovi striptérský talent a ujme se ho. Hned první večer, když do klubu nastoupí jako pomocná síla, se však Adam objeví i na pódiu, protože jeden ze striptérů přebral a nemůže vystupovat. A má obrovský úspěch. Adam dostane přezdívku Kid a má náhle spoustu peněz i sexu. Mike začne považovat Adama za svého mladšího bratra a mimo jiné se také pozná s Kidovou sestrou Brooke, do které se na první pohled zamiluje. Brook žije svůj život přesně tak, jak se to všem spořádaným občanům společnosti líbí. Pracuje ve zdravotnictví, vzorně se stará o svůj dům i o svého bratra. A Mike si najednou uvědomí, že se svým životem striptéra není zas tak spokojený, jak si namlouval... (TV Prima)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (543)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na nablýskaném povrchu Soderbergh striptéry adoruje, uvnitř se jejich převádění existenční zkušenosti na krásná těla a silné prožitky směje. Nejspíš. Nevede nás totiž k jednomu typu čtení, takže není problém vnímat Bez kalhot jako Flashdancem (a jinými osmdesátkovými tanečními peckami) řiznutý příběh o chudém, nepříliš bystrém chlapci, kterému hezká tvář a simulace kopulačních pohybů bohatství, slávu a drogy přinesla. Avšak různě nápadných upozornění, že nejde o typický „rise-to-stardom“ příběh, nabízí film dostatek. S líbivými striptérskými výstupy, nadopovanými hlasitou hudbou a světelnými efekty, kontrastují v nejvyšší možné míře civilní, hudby a kamerových hrátek prosté dialogové scény (dlouhé záběry, statická kamera, živá, někdy vtipná mizanscéna). Klábosení, významné více projevem postav než obsahem vět, bylo buďto výborně napsané a zahrané, nebo alespoň částečně improvizované. Rozpaky, zámlky, přeřeknutí, stydlivé pohledy a nesmělá gesta nás vracejí z bezchybného světa napumpovaných penisů a falešných policejních uniforem do trapně přirozené reality. Chaning Tatum díky předchozím zkušenostem zřejmě nejlépe věděl, jak ztvárnit člověka, kterému vystavování těla poskytuje falešný pocit kontroly, ale neméně autentičtí jsou také ti, o nichž si myslí, že je má pod kontrolou (Alex Pettyfer), případně ti, jejichž nekontrolovatelnost ho vede ke konfrontaci s vlastní „bezobsažností“ (Cody Horn). Hvězdou večera v nejpřímočařejším slova smyslu je zosobnění slova mačo, Matthew McConaughey, kterému byla konečně nabídnuta role vyžadující výhradně to, na čem vystavěl celou svou hereckou kariéru – na siláckých řečech a okázalé prezentaci břišních svalů. Obnažování mužských těl je ve filmu přítomné často, dlouho a – s jednou výjimkou – bez osvobozujících prostřihů na tvář někoho, komu takové chování připadá nepatřičné. Hádám, že zbytečné budou tyto scény připadat zejména pánům v publiku, což mohl být marketingový tah (ideální film pro dámské jízdy), stejně dobře jako režisérův útok na mužský pohled, na nepsané pravidlo vystavovat ke koukání mnohem častěji ženy, jejichž nahota je zde naopak podávána bez jakékoliv senzačnosti. Konstantní dvojkolejnost, neustálá nejistota, na čí straně Soderbergh stojí, nijak nenarušuje kompaktnost filmu (to spíše pár nadbytečných kamerových exhibicí s obrazem jiných než slunně kalifornských kvalit) a za příběhem napohled tak prostým a hladkým, že by snadno mohl proklouznout bez větší pozornosti, vytváří zvláštní napětí. Skýtané vzrušení je díky tomu nejenom smyslové (nehledě na vaše preference), ale i cinefilní. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum si zaprodukoval "nezávislú vzťahovku", ktorá ho ukázala v dospelejšom svetle. Civilné, antipapierové dialógy, miestami až natoľko, že by im zopár konverzačných perličiek skôr pomohlo, než uškodilo. Dva fantastické filmárske momenty - kamerová hračka v úvodnej scéne (dve holky v Tatumovej posteli) a neskoršia scéna so strihom z mobilu (vytočenie čísla na holku) na dvojicu, už ležiacu a objímajúcu sa na posteli. Mimo to ale prenudená voda s fádnym hereckým výkonom hlavnej postavy, ktorá to mala držať nad vodou. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obrácené díže na těsto z Full Monty nám vystřídaly pekáče buchet, ale poselství je de facto stejné. I striptér může mít city.. Dřina v posilovně, solárko, bolestivá depilace a lámání si hlav s choreografií vyváženy mottem sex, drogy a rovnání zmuchlaných bankovek. Vyložil jsem si to tak, že dlouhodobě tohle řemeslo můžou dělat jen prostoduché lopaty, ale zase, někdo to dělat musí.. Soderberghův řemeslný standard je sice v rámci konkurence nadstandard, ale jinak je Magic Mike prázdný jak peněženka striptéra s bílou chlupatou prdelí.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu tázat dívek, které se jmenují jako kytky, auta či šutry, jakou profesí se živí. To je pro mne zásadní poučení ze snímku, který potvrdil mé přesvědčení, že svlékající se chlapi jsou směšní, ale kdyby jejich holé zadnice nepouštěly na scénu soukromá dramata, tak bych byl určitě spokojenější. Zítra se řádně vyholím, rafinovaně si vyberu nějaké veřejné místo, rozvlním se v bocích, stylově se podrbu na přirození a budu čekat, jak se svět vypořádá s tou nádherou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je to životní poselství, pro jiného boj o přežití. Chápu, že by se mnou Channing Tatum nesouhlasil, ale tohle jsem vážně neměl vidět. Ono když se Vám před obrazovkou natřásá banda chlapů celé dvě hodiny, také byste to nechtěli vidět. A ta kopa ženských, co se tam objeví, to svojí krásou rozhodně nezachrání. Nicméně uznávám a respektuju to, že se Channing z takové práce dostal. Uznávám i jeho a Mattův parádní herecký výkon. Všechno ostatní je ale pro mě mimo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (18)

  • Pojmenování Kouzelný Mike by pro Čechy nebylo nikterak zajímavé, proto získal film český distribuční název Bez kalhot. (LiborGondek)
  • Film byl natočen za dva měsíce ve městě Tampa, kde Channing Tatum pracoval jako striptér, když mu bylo 19 let. (Aelita)

Související novinky

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Striptérské drama Bez kalhot se dočká trojky

Striptérské drama Bez kalhot se dočká trojky

30.11.2021

Třetí snímek ze striptérské série Bez kalhot je oficiálně na cestě. Zprávu potvrdili režisér Steven Soderbergh (Nákaza, Dannyho parťáci) spolu s hlavní hvězdou filmu Channingem Tatumem (21 Jump… (více)

Channing Tatum opět Bez kalhot

Channing Tatum opět Bez kalhot

01.04.2014

O pokračování předloňského hitu Magic Mike (u nás jako Bez kalhot) se spekuluje už řadu měsíců. Sedmimiliónový nezávislák s Channingem Tatumem (Útok na Bílý dům, 21 Jump Street), který velmi volně… (více)

Reklama

Reklama