Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Spousta těchto hororokomedií u mě těžce propadá.(Útok na věžák, Mucha Sangre, Zlo, Dead heads, Houbičky, Doghouse) Grabbers ale mají krom všeobecně sympatického osazenstva svého ostrůvku v rukávu Ruth Bradley. Ruth, která celou polovinu filmu hraje novicku policejního sboru, klasicky posedlou pravidly a profesní morálkou, je vzhledem k okolnostem uhozeného příběhu donucena poprvé sáhnout k alkoholu, což samozřejmě vzhledem k její dosavadní celoživotní abstinenci, slibuje zábavnou podívanou. Opilost, jakožto jeden z nejzásadnějších etalonů herectví, však zahrála tak neskutečně dokonale, že jsem něco takového ještě neviděl. Takovou dávku odzbrojující roztomilosti (přitom bez afektu a přehnaného pitvoření) snad nemohla zahrát, aniž by nebyla v reálu totálně nasračky. Dokázala tak zlomit dvě odvěká pravidla. Za 1) Opilý herec nemůže věrohodně zahrát opilost. Za2) Opilá žena všeobecně je jedním z nejtrapnějších úkazů lidstva. Tohle byl prostě koncert a ač jde ve filmu pouze o 20sekundový detail, já si ho přehrál nejméně desetkrát a bavil se stejně nepokrytě jako zbytek hereckého ansáblu. Herečka, o jejíž existenci jsem vůbec netušil, si mě omotala kolem prstu a fakt, že je mimochodem krásná jak obrázek, byl tentokrát jen okolností mého vzplanutí. 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená, v podstatě však jen další tuctová "hororová" komedie o hnusných zabijáckých příšerkách z vesmíru (protentokrát terorizujících malou irskou přímořskou osadu), která stojí na jediném originálním nápadu: chňapákům nešmakuje alkoholem intoxikovaná krev. Jenomže jakmile se všichni ve filmu ožerou, pro střízlivého diváka slétne křivka zábavy znatelně dolů, jak už to na podobných chlastacích párty bývá. 5/10 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přimořská prdel v Irsku, opileckej polda (aka Jeff z Coupling), hezká policajtka a chobotnicoidní vetřelec, co přiletěl z vesmíru, ohrožuje lidi a vadí mu alkohol. Taková bristká lehce godzillka lehce komediálně odlehčená, ale jinak podaná seriózně, nesklouzává k parodii. # Určitě koukatelnější než loňský Attack the Block z jednoho prostého důvodu – bylo komu fandit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znvou 5 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V popisu žánrů mi chybí ještě podobenství -kdo seje vítr, sklízí chňapáky, psychologický - přerod hlavního hrdiny z osamělého alkoholika v přitažlivého alkoholika, erotický - zdánlivě mrtvý chňapák byla lascivní a nahá samice se slizkými chapadly a otevřeným otvorem a navíc vysála hlavnímu hrdinovi , sice jen krev, ale odtrhli ji moc brzo, drama - to rozhodně bylo !, fantasy - místo žánru thriller, vyjde to nastejno. Chňapáci jsou však i přes tento multižánrový galimatyáš příjemnou podívanou, která Vás chytne za chapadlo ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JAKO KRVEŽÍZNIVÝ POLÁRNÍ MEDVĚD. – CHŇAPÁK!“..... /// Když se podivný vesmírný monstra usaděj kolem Irskýho ostrova, zákonitě (???) z toho musí vzniknout mix Útoku na věžák a Pomáhat a chránit. Hajzlové a poldové v hlavní roli neprudícího příběhu s hezkejma ,,chňapákama“ a britským humorem. V tom Londýně to bylo akčnější, tady je zase víc ,,frků“. Asi …tož nalej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, za co všechno může globální oteplování (a migrace tučňáků). 2.) Baví mě čumět na vožralý lidi. 3.) Thx za titule ,,Schnecek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama