Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc hezké a smutné zároveň. Prostě hezký film o věcech, které prostě jsou a vždycky budou a pykat za ně budou ti nejnevinnější a nejčistější z nás. Četl jsem tu výroky jako že si film hraje na velké drama a dramatem vlastně není. Že je to dost o ničem a vlastně se tam nic neděje. Naopak. Nevidím potřebu proč poukazovat na tvrdší věci, horší podmínky, velká dramata a selhání a bití a zneužívání. Kdepak. Tohle je decentní. A přesto si málokdo uvědomuje, jak je tahle decentnost fatální. Lehké drama, které si nehraje na velké drama a ve výsledku je pěkným filmem má u mě bonusové body. Za to že nám nikdo nestrká nic podnos, netlačí na pilu a netlačí diváka střídavě do vyhrocených emocí. Krása. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém vůbec nejde o Maisie, je smutnou ale naprosto autentickou ukázkou dnešních vztahů a smýšlení velké části společnosti. Ačkoliv některé momenty považuji za filmařsky nadsazené (vysadit dítě z auta před barákem, že se třeba dostane dovnitř), v obecném hledisku z příběhu mrazí. Julianně Moore skvělá, v naprosto odporné roli. Solidní soundtrack, i když ty písničky skupiny JM byly hrozný. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jestli si dospělí lidé uvědomují, jak zasahují do života dětí opravdu netuším. Ale tento film je živým obrazem jednoho takového případu. Malá Maisie bez vlastního přičinění putuje mezi svými rodiči a jejich partnery, podobně jako tenisový míček na Davis Cupu. Tak moc mě zajímal příběh malé holčičky, že jsem absolutně nevnímala okolí a jen jsem křečovitě objímala polštář a představovala jsem si, jak asi takové malé dítě vnímá svět dospěláků. To nejsmutnější na tom celém je, že za chyby dospělých zaplatí malá Maisie. Herecká část filmu byla příjemná třešnička na už tak sladkém a pěkně ozdobeném dortu :-). Ovšem je velká škoda, že zde vidím tak málo hodnocení, protože tento snímek si zaslouží mnohem větší pozornost. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Absolute misscast. J.Moore, S.Coogan, A.Skarsgard a J.Vanderham k sebe vôbec neladia, "nevlastní" rodičia sú akoby z iného filmu, z úplne iného sveta. Vymyslené, filmové, umelé postavy. Malá Maise (skvelá Onata Aprile) ťahá celý príbeh. A Lucy Schwartz s jej Feeling of being. Inak vskutku nevyužitý potenciál. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Odporné je keď si niekto kúpi psa a keď sa ho po pár týždňoch nabaží, uviaže ho niekde v lese o strom a nechá pomaly umierať. Nemá ani výčitky svedomia, lebo dôležité je, aby ho nikto nevidel. O čo je horšia situácia, keď "rodičia" majú dieťa, ktoré im prekáža a potrebujú ho vlastne iba na to, aby im občas potvrdilo, že ich má rado, aj keď iba preto, že sú jeho biologickými autormi. Príbeh filmu je nepríjemný, lebo divák sa automaticky identifikuje s malou Maisie a trnie obavami, čo ďalšie nepríjemné ju stretne. Malá Maisie ťahá celý film a pôsobí veľmi autenticky. Julianne Moore by mala šancu na medailové umiestnenie v súťaži o najodpornejšiu filmovú matku. Aj ostatní herci sa zhostili svojich úloh so cťou. Je iba otázne, či otvorený koniec bol zámerom alebo dôsledkom bezradnosti scenáristu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama