Reklama

Reklama

Turecky snadno a rychle

  • Německo Türkisch für Anfänger - Der Film (více)
Trailer

Po nouzovém přistání v Indickém oceánu se citlivá a lehce neurotická Lena ocitne na opuštěném ostrově společně s tureckým mačem jménem Cem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou... Lena Schneiderová je prostě chudák, život pro ni totiž není žádný med. Je z něho zklamaná a traumatizovaná, a to především zásluhou její matky, cvokařky a věčné puberťačky, která výchovu své dcery pojala až moc benevolentně. A navíc měla tentokrát tu drzost poslat Lenu na prázdniny do jihovýchodní Asie. Leniny nejhorší obavy se stanou skutečností, když si k ní v letadle přisedne pan "splašený hormon" Cem Öztürk. Právě tehdy se německá emancipace střetne s takzvanou tureckou "mužností". Když si Lena myslí, že už nemůže být hůř, jejich Boeing musí nouzově přistát na otevřeném moři. Lena se tak brzy ocitne na opuštěném ostrově společně s Cemem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou. Zatímco se mladí puberťáci hádají v opuštěném tropickém ráji, Lenina matka Doris se seznamuje s Metin Öztürkem, otcem Cema a Yagmur. Tento muž, který se angažuje v boji za asimilaci a integraci, se totiž momentálně taky snaží najít své ztracené ratolesti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ano, film jistojistě dostal svou pozornost v našich končinách až po uvedení fenoménu Fakjů pane učiteli do našich kin, jinak by dodnes nikdo nevěděl, kdo to nějaký Elias M'Barek je a že má také více povedených filmů, které jsou koukatelné a dokonce se u nich také zasmějete. Není to žádná konkurence výše zmíněnému filmu, ale jako dobrodružná komedie z ryze německé produkce fungovala na výbornou. A to mně bohatě stačilo. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná německá zhovadělost s naprosto stupidním dějem. Komedie? Kde? Primitivní zápletka s odpudivým vyvrbením, příšerné postavy, no hrůza. Může snad na poli teenagerských komedií vzniknout ještě něco horšího? Dokoukáno jen proto, že i sebehorší film musím vidět do konce. Každopádně, proti gustu žádný dišputát... ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Jako každý film, i tenhle měl chyby, ovšem ne takové, abych se příjemně nepobavila. Musím říct, že ta místa, kdy se děj obracel na rodiče byla slabší, ale v tomto filmu nepostradatelná, prostě by to bez nich nešlo, zato divák může pozorovat vývoj postav, kdy se z naprosto zásadité holky a kluka machra stane respektující se a vzájemně doplňující se pár. Ani jeho sestra s koktou nejsou k zahození, takže můžu jedině doporučit, výborný film pro ty, kteří rádi pozorují změny v chování hlavních postav nebo také zajímavý a v některých případech také nepředvídatelný děj. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo má bubny, má i loď." Ale taky by to mohl být německy mluvící kanibal, což je kombinace vskutku vražedná. Já tedy německy šprechtím skoro stejně plynule jako turecky, ale o zdokonalení jazyka tady prostě nejde. Tady je možnost pobavit se s bandou mladých ztroskotanců a případně i s jejich rodiči. Ona to nějak úžasná zábava není, ale celkově to má pohodovou atmosféru a pár nečekaných výbuchů smíchů jsem si taky prožil - zum Beispiel ve chvíli, kdy muslimka vyklouzla ze svého bubákovitého oděvu a začala provokovat v plavkách. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční německá komedie, která se nese v duchu zalíbení se i neněmeckým divákům, čímž se stává rozhodně snesitelnější než většina komedií pocházející z dané země. Turecky snadno a rychle rozhodně není špatnou podívanou, bohužel doplácí na hloupý příběh, divně poskládaný scénář, díky čemuž film působí dosti kostrbatě a vlastně ani nevím, do jakého žánru ho zařadit, jelikož na komedii je málo vtipný a na vše ostatní je příliš hloupý. Na druhou stranu, pokud se přenesete přes dané nedostatky, tak dostanete velmi nenáročný film, ve kterém hrají poměrně sympatičtí herci. Za zmínku stojí zejména Elyas M´Barek, který sice nepodává tak dobrý výkon jako v novějším počinu Fakjů pane učiteli od totožného režiséra, přesto celý film stojí zejména na něm. Moje hodnocení 45%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Od natočenia tohto filmu bol Elyas M'Barek dávaný často za vzor "vzorného migranta", hoci on sám migrantom nie je. Ako sa vyjadril v decembri 2017: "Narodil som sa v Mníchove, vyrastal som tu, strávil som tu celý život, hovorím len po nemecky. Len preto, že vyzeráte inak, ste v Nemecku v roku 2017 stále separovaní a kategorizovaní. Som Európan alebo Mníchovčan – ale predovšetkým som človek." (Arsenal83)
  • Film pokračuje aj počas titulkov. Na ich konci možno vidieť videoklip Cema (Elyas M'Barek). (figis20)

Reklama

Reklama