Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

kope

kope (hodnocení, recenze)

No to bola bejkovina a bohuzial to nezachrail ani oblubeny Denzel. Popieranie fyzikalnych zakonov, vzlet do takej burky by si v reale nikto nedovolil a nepovolil a nafeteno-spiteho kapitana by posadka vykazala z paluby este skor ako by si sadol a my by sme o tom citali v bulvari. Reziser a scenarista si mali nastudovat aspon zaklady o leteckej prevadzke. Aj o naslednom vysetrovani. Skoda

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Kelly Reilly zde byla opravdu k nakousnutí a film jako takový slušný líbil se mi.

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Skvela drama s fantastickym vykonom Johna Goodmana vo vedlajsej ulohe. Ten totiz ozivil sem-tam padajuci dej. Trochu som sklamany z Denzela, ma urcite na podanie lepsieho vykonu. Vypichujem vybornu scenu na schodoch, kde su snad najlepsie dialogy filmu s pozitivnym signalom.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

To myslite vazne? Film super. ale ten pohadkovej, americkej konec to totalne zazdil, tyhle psudodojemny heppyendy vycucany z prstu fakt nesnasim!

na příspěvěk reagoval Jakkob

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Výborný, perfektní Denzel... paráda... 5* Nemám slov, ta závěrečná část...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Už jsem si myslel, že v tom ta pátá a poslední hvězda nezazáří, ale ona zazářila, na úplně samotném konci.. :)

InGen

InGen (hodnocení, recenze)

Něco jsem slyšel, že když ti hoří motor a uhásiš ho, tak že ho už nenastartuješ, prostě ho odstavíš.

 (hodnocení, recenze)

působivé, intenzivní , bolestné, dojemné,perfektní. 5/5

dunos

dunos (hodnocení, recenze)

Jako tá scéna pred vypočutím keď tam vliezli k nemu do izby. No výbuchy smiechu. 

Uživatel Wicky smazal svůj příspěvek.

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

hmm..najlepsie na filme je bez pochyby soundtrack....potom prva pol hodina...inak...velmi ma to nenadchlo. nebolo to zle ale nezaradujem k filmom,ktory si rad pozriem viackrat...mozno casom,ked sa stotoznim s hlavnymi postavami a ich osudom na vlastnej kozi...

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

To letadlo při tom dopadu šlo pěšky!?! Pěkná kravina ten záběr z mobilu a) chtěl bych vidět kokhokliv kdo by si tam takhle chladnokrevně natáčel kraksnu co mu padá na kebuli!!!!! b) I kdyby to nakrásně někdo dokázal tak by na záběrech byli jenom šmouhy a ještě pokřivený silnýmu díky rolling shutter ekfektu. Éro by se hejbalo sakra rychle.

cwapik

cwapik (hodnocení, recenze)

nebude patrit mezi me top 10 ale je to rozhodne dobry pokoukani a diky bohu za Denzela

1987Peter

1987Peter (hodnocení, recenze)

myslím že pád bol najsilnejšia ale zároveň najslabšia časť filmu. Konštrukcia s motormi vzadu vyžaduje o niečo vyššie rýchlosti než klasická a preto aj dopad by bol oveľa rýchlejši, navyše max rýchlosť je cca 500kt, nie ako vo filme 325. Navyše sú tam ešte dve nevysvetlené vec. Požiar motorov - nebol dôvod, a to, že manuálne výškovku ovláda každý člen posádky svoju stranu a teda kopilotova by podľa včetkého smerovala dolu ale kapitánova na max hore, čo by znamenalo náročný no podstatne pomalší zostup lietadla. Systém výškoviek je totiž rozdelený.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Jaro_slav

Jaro_slav (hodnocení, recenze)

petoo

Fyzikálně to není problém, ale u těchhle autobusů nejsou systémy dělaný na dlouhodobý záporný géčka, takže by kromě selhání mazání, na což ve filmu nezapomněli, rychle selhala dodávka paliva. Dal bych tomu pár desítek sekund, určitě ne několik minut.

Uživatel Jaro_slav smazal svůj příspěvek.

Uživatel Jaro_slav smazal svůj příspěvek.

Uživatel Jaro_slav smazal svůj příspěvek.

GAZ789

GAZ789 (hodnocení, recenze)

no veď to sa čudujem len včera to bolo v našich kinách a už sa to dá stiahnuť

na příspěvěk reagoval tomas.malo

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

uz bolo vidiet ako lietadlo umelo pristava staci si pozriet ten dopad lietadla ako pada ked pustis knihu z hora nadol

petoo

petoo (hodnocení, recenze)

Len tak by ma zaujímalo..Je možné aby také lietadlo letelo hore nohami? Jasné, niekto povie prečo by sa nedalo, ale furt mi to príde ako blbost, niečo tak veľké v tej rychlosti len tak otočiť hore nohami.. Ale inak film veľmi dobrý :)

na příspěvěk reagoval Jaro_slav

Fisek

Fisek (hodnocení, recenze)

žádná sláva. čekal jsem teda mnohem víc. u denzela washingtona jsem zvyklej na vyšší kvalitu...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Ja radím počkať si predsa len na kino,alebo BrRip...tieto screenery kvalitnejšie či nie mi nikdy nešmakovali... :P

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama