Reklama

Reklama

Gang nemilosrdných dálničních zabijáků, který zajme mladou dvojici cestující napříč zemí, čeká šokující zjištění - nic totiž není takové, jaké se zdá. Záhy je jasné, že unést psychopatického zabijáka nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Nemilosrdný kriminální gang si vezme jako rukojmí párek milenců a odvleče je do sklepa opuštěného domu uprostřed pustiny. Když je ale zajatá dívka zabita, ukáže se, že její přítel rozhodně není bezbranný, a karty se rázem otočí. Členové gangu brzy pochopí, že mají co dočinění s ostříleným zabijákem, který už se postará, aby nikdo z nich nevyvázl živý. (Cinemax)

(více)

Recenze (155)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mierne hororovo ladený thriller. Má veľmi dobrý príbeh o skupine zločincov, ktorých člen sa rozhodol uniesť jeden pár, aby si privylepšili, lenže čoskoro si uvedomujú, že uneseným je veľmi skúsený nemilosrdný vrah. A keďže jeho priateľku stál únos život, nezastaví sa, kým všetkých nedostane a tak zločinci musia bojovať o svoje životy. So spracovaním som dosť spokojný, spočiatku sa dej venuje sympatickej dvojici a aj keď sa nedeje nič výnimočné, cítiť, že ukrývajú nejaké tajomstvo, takže aj toto pôsobí dobrým dojmom a po únose sa to už rozbehne. Už len samotná zápletka, ktorá je vlastne opakom podobných filmov, teda v tomto prípade práve únoscovia musia bojovať o svoje životy pred ich obeťou by stačila na zaujímavý film, ale tu to tvorcovia potiahli ešte trochu ďalej a vytvorili tu prakticky až kult ohľadom tohto zabijaka. Ten tu má mnoho priestoru a ten sa aj výborne využíva, či už prezentáciou jeho schopností, ale aj vlastností a minulosti, takže tu má na pomery žánru až mimoriadne prepracovanú mytológiu, čo povyšuje tento film výrazne vyššie. Takže aj keď trochu cítiť, že potenciál bol ešte trochu vyšší, nesťažujem si, je to vydarená zábava od začiatku až do výborného záveru. Čo sa týka tých hororovejších prvkov, tak o atmosféru alebo napätie tu moc nejde, čo ma ale vôbec neprekvapuje a ani nemrzí, keďže toto nie je ten prípad, kde kladná strana čelí nejakému zlu, ale sú tu dve záporné strany, ktoré si len riešia to svoje a divák má možnosť vybrať si, ktorej bude fandiť a pre mňa je to jasne zabijak. A drsnejšie scény nesklamú, síce samotných úmrtí tu až tak moc nie je, ale viaceré sa vydarili a je tu niekoľko výborných doplnkových scén, hlavne spôsob, akým sa zabijak dostane k svojim protivníkom je teda skutočne originálny a nezabudnuteľný. Herecké obsadenie je na tom dobre, Luke Evans to zahral skvelo a všetky svoje scény ťahá výrazne hore, poteší aj Adelaide Clemens, ostatné postavy ma už moc nezaujali, ale to ma vôbec netrápi, bral som ich len ako obete. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, čo ma teda dosť prekvapuje, Ryuhei Kitamura je schopný režisér s výrazným štýlom a toto pôsobí len úplne štandardne, ale zase pre potreby filmu to stačí. Tak toto ma veľmi príjemne potešilo a hlavne kvôli tejto perfektnej postave zabijaka. Ocenil by som pokračovanie. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka výtržníkov z malého mestečka zhodou náhod a okolností objaví dievča, ktoré je niekoľko mesiacov na pátraní. Bola unesená šialeným mäsovým vrahom. Rodina za jej objavenie vypísala odmenu dva milióny dolárov. Všetci sa zhodnú, že ich postretlo veľké šťastie. Pravda je však úplne niekde inde! Dosť slušný hororový thriller, ktorý ponúka niekoľko nadštandardných gore "vychytáviek". Po dlhej dobe, najmä vďaka príbehu, hereckým výkonom či záveru, niečo čo stojí za pozornosť - 70%. ()

Reklama

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Kitamůra nám servíruje další technicky precizní horůrek a líbí se mi, že si tento rejža drží svůj osobitý styl filmování. Gore scény potěší nejednoho fanouška slasher hororů a slabší jedince přitáhnou k záchodové míse. Jako u svých předchozích řezničin ovšem pokulhává příběhově, což by se v rámci žánru dalo odpustit ale...nějaká psychologie postav tady není ani povrchně načrtnuta a to i přesto, že se po divákovi chce, aby v závěru rozlouskl psychologickou pointu o syndromu z hlavního města Švédska. Casting hlavního hrdiny se příliš nepovedl. Luke Evans se hodí na roli psychopata asi jako cigoš na pracák. Prostě taková krvavá akční jednohubka, která rychle uteče. Nic víc, nic míň. 65% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Jako celkem zajímavý, i když ty scénáristický kličky, co se tam dějí, že by oběť mohla zabít svého trýznitele, ale nechce apod., to jsem tomu moc nežral. Pak je tu taky trošku morální problém s tím si říct, kdo je vlastně záporák a komu fandit. Udělané je to ale celkem solidně. V tomhle žánru se toho většinou už moc nevymyslí, a tohle zvládlo na tu hoďku a půl celkem zabavit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický vrah s kukučem modela předvádějícího slipy, rodinný gang dvouciferného IQ a jedna dívenka s neléčeným syndromem z místa předávání Nobelových cen. No One Likes.. Gore efekty čachtavě slušné, leč v celku jsou jen songem nesoustředěného vodního ptáka Kitamury od Čajkovského jezera. Hercům jsem nevěřil ani jeden čin, ani jediné slovo a třeba takový Luke Evans se tak snažil být temně nebezpečný, až byl jasně k popukání. Vidět to na cele doktor Lecter, znuděně požádá zřízence, aby uchopili jeho ruce v předloktí a sarkasticky s nimi zatleskali.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na tvorbe filmu sa podieľalo aj WWE Studios a menšiu rolu si v ňom zahrala aj wrestlingová hviezda Brodus Clay. (ČSFD)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Louisiane v USA. (Laslo)

Reklama

Reklama