Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Krásne čistý a ľudský príbeh zasadený do pekného prostredia americkej vidieckej prírody pri ktorom si človek dokonalo oddýchne. Tento film má obrovskú charizmu a pôsobí blahodárne a ukľudňujúco. Morgan Freeman však tvorí 75% filmu a jeho prítomnosť vo filme je zárukou tej správnej atmosféry. Vrelo tento film odporúčam ďalej, pretože mne ulahodil ako po filmovej tak po ľudskej stránke. [4 *] If I ever had me a little girl, I guess I'd want her to be you. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Krásná oddychovka plná pohody (i když to tak možná ze začátku moc nevypadá), jen mě mrzí ten konec, sice už jsem to tu teď nedávno k něčemu psal, ale kdyby film končil o cca 10 minut dřív dal bych asi 5*. Každý film prostě nepotřebuje nutně happyend. Jinak Freeman i když už ani náhodou není zádnej mlaďas, tak pořád dokáže podávat úctyhodné herecké výkony, což nedokázal jen v The Magic of Belle Isle, ale letos i v pokračování Temného rytíře. Samotný film i přes svůj ponurý začátek celou dobu vyzařuje neuvěřitelnou pohodičku a klid. Možná je to tou krajinou, možná hercema... ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Magic of Belle Isle s lehkým srdcem odpustím to hafo sentimentu, klišé, všeusmívajících se postav... vlastně mu odpustím úplně všechno, protože Morgan Freeman. Monte Wildhorn je přesně role, která tomuhle Panu herci sedí ze všech nejvíc (kdo by si nevzpomněl na legendárního mentora Reda ze Shawshanku). Navíc takhle pohodový snímek aby jeden pohledal. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Rob Reiner. Atmosféricky téměř identické s klenoty Než si pro nás přijde či Má mě rád, nemá mě rád. V tomto případě mám však dojem, že je celý postaven na charismatu hlavní postavy. Divák, jenž nemá slabost pro Reinerovu režii se tak může nudit, protože dějství má velmi vlažný spád a nějaké dramatičtější scény se tu divák nedočká. Tato negace je však bravurně kompenzována prostředím, kde se snímek odehrává. Něco tak kouzelného a poetického jsem dlouho neviděl. Předvídatelná, povolná avšak na duši nepochybně hřejivá záležitost. 75%. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Je tu rozprostřené okolo/v nás, ke vnímání, k pocitu krás. Nikam nespěchat. Je klidný letní čas. K poznávání, k povídání. Chvíle sousedská. Kochejte se, nechejte doléhat. Harmonická energie ve vzduchu poletuje. Zanotuje, zahřeje u srdce. Poetikou duši nadnese. Přiťukněte si s námi na malebně drobné radosti. Mějte oči sváteční i ve všednosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)

Reklama

Reklama