Reklama

Reklama

4:44 The Last Day on Earth

  • Francie 4h44 Dernier jour sur terre
Trailer

Obsahy(1)

Milenecký pár tráví večer v apartmá na Manhattanu. On je známý herec, ona malířka. Jsou to jejich poslední společné chvíle. Následující den, přesně v 04:44 totiž nastane konec světa a nikdo to nemůže zastavit. (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Téma konca sveta s blížiacim sa rokom 2012 priniesla okrem komerčných pohľadov na vec tiež artovejšie. 4:44 je sondou do vnútra myslí ľudí pár hodín pred avizovaným zánikom civilizácie a bližšie zoznamuje s mileneckým párom. Dej sa odohráva prevažne v priestoroch jedného bytu/terasy, kde súčasnú náladu predstaviteľov je možné vyčítať z plátna, aké počas filmu maľuje priateľka staršieho muža. Príbeh aj vzhľadom na štedrý námet nedokáže zaujať a jednotlivé pasáže vypĺňa nudnými skype hovormi a zdĺhavým sledovaním TV programov. Nekonvenčný hudobný motív zlyháva v navodení nepríjemného pocitu a nič neponúkajúci scenár zas k uchopeniu postáv. Snímku čiastočne zachraňuje erotika a záverečná apokalypsa, ktorá takmer hororovou atmosférou privodí očakávané zimomriavky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno ide o Ferrarov darček k narodeninám Alovi Goreovi, možno len dostal chuť nakrútiť si vlastný Twilight Zone. No a v tom tkvie ten najzásadnejší problém tohto celovečeráku. Jeho obsah by vystačil práve na jednu epizódu TZ aj so všetkým filozofovaním okolo. Možno je skutočne naša planéta ako had, ktorý čas od času potrebuje zvliecť kožu, je potom otázne, či tá nová musí v sebe opäť obsahovať ľudstvo. Daofe sa snaží tesne pred koncom dať do poriadku všetky pošramotené vzťahy s rodinou, ale my ľudia sme už raz takí, že niekedy ani v hraničných situáciách nie sme schopní kompromisov a odpustenia. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný pologénius Abel Ferrara přichází s komorní vizí situace kterou leckdo (alespoň podvědomě) touží prožít, ale málokdo to dokáže přiznat (třeba jen sám sobě)... Za mě Ferrara klidně mohl některé motivy více rozpitvat (ano, klidně to mohlo být i o půl hodiny delší) a ve finální "transcendentální" montáži se klidně mohl více utrhnout ze řetězu.. ale jinak je to krásně soustředěný a myšlenkově (spíš ideově) ucelený film, kterému je úplně šumák, že si bude cílového diváka hledat jen velmi těžko.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Do konce světa nezbývá moc času. Následujícího dne, přesně ve 4:44 přestane vše to co známe existovat, a zůstane jen temnota. Nebo světlo. Záleží na tom, co nebo koho uctíváte. Poslední hodiny každý tráví tak, jak je mu souzeno. Cisco (Willem Dafoe) tráví poslední den se svojí přítelkyní Skye (Shanyn Leigh), užívají si sama sebe, i meditací před televizní obrazovkou. A konec se neúprosně blíží ... To jsem zase jednou dostal chuť na nějaký sci-fi katastrofický film, a - bohužel - jsem sáhl zrovna po tomto. Jasně, žánru se sice vzdáleně přibližuje, ale spíš než sci-fi a katastrofický jde o klasické psychologické drama, a tentokrát zcela bez jakéhokoliv děje. Hodinu a půl sledujeme dvojici, která poslední hodiny tráví částečně sexem, a částečně hádkami (o nesmrtelnosti brouka), případně jinou kratochvílí. A tím je také dáno, že ani Willem Dafoe, ani Shanyn Leigh nemají nic co hrát, a tak kromě oněch sexuálních scén ani nic extra nepředvádí. Jediné co mne trochu zaujalo byl obraz, který ONA malovala - hodně mi připomínal obrázky, které malovala má dcera, když jí byly tak dva. Takže nejzajímavějším na celém filmu byla základní myšlenka, která mi vrtala hlavou skoro celý film -- co bych asi já dělal, kdybych věděl, že zítra bude konec světa. A co vy? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partnerský pár očakáva osudnú hodinu nasledujúceho dňa, kedy má definitívne zaniknúť planéta zem. Nie, že by bol tento film vyslovenou "katastrofou", pár scén vďaka hereckému výkonu Willema Defoa vyznelo naozaj sentimentálna a melancholicky, no pokiaľ ho porovnám s naozaj depresívnym skvostom "Melanchólia", vyznie ako veľmi slabučký konkurent bez šance na úspech, akokoľvek mu sekundovať. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama