Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 1

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (102)

Helo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako pokus nalákat děcka na paleontologii a do muzeí (hlavně dle toho konce). Vizuálně ucházející a hlavně potěšil pokus o realističtější pojetí animáku (rozumějte, že to to všechno vypadá v podstatě reálně a ani dinosaurům se nehejbe tlama, když žvatlaj). Problém ale je, že je to v celku nuda a ani hláškující pták to žel bohům nezachraňuje. A celé je to takové vážně pro děti - žádná krev, žádné vnitřnosti, žádné vzájemné požírání. Prostě pravěká pohádka. ()

j1c2 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná na dinosaury, pro mého syna úspěšná. Příběh v rámci mezí, docela hezký. Co mě velmi rušilo, byl dabing, hlasy se pletou a člověk se nemůže příliš zorientovat v tom, kdo vlastně mluví...především hlasy dinosaura Páti a ptačího průvodce Alexe jsou si velmi blízké a tudíž neustále přemýšlíte, kdo co řekl. ()

Reklama

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Plni očekávání jsme zasedli já a můj téměř dvanáctiletý syn, oba fanoušci BBC dokumentárních projektů, do pohodlných sedadel v zadních řadách kina a po tříhodinovém 3D nářezu Petera Jacksona, který jsme absolvovali o týden dříve, jsme byli trošku rozmrzelí, že tato podívaná nebude trvat ani hodinu a půl. Po dvaceti minutách filmu, jsme však už oba pokukovali na hodinky, vyhlížeje závěrečné titulky. Ano, technicky je snímek zpracován dokonale, ale kombinace děsně kůl hlášek dinosaurů a především opravdu debilního děje, by hravě zastínila i takový 3D efekt, že by z plátna skutečně vylézali čtyřtunoví Pachyrhinosauři. Při srovnání tohoto braku s úžasnou sérií původního Putování s dinosaury, mi zhořkl v puse i ten popcorn za 50! Těšili jsme se na skvělou paleontologickou podívanou, ne na další díl Doby ledové! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkně udělané, ale spíše pro děti a to mi docela vadilo. Párkrát jsem se pousmál a občas mi bylo trapně. Scéna s Gorgosaurusem a jak se mu vysmíval kvůli rukám byla skvělá a asi jedna z nejvtipnějších, bohužel nic víc Putování s dinosaury nenabídlo a zařadí do takového pěkného lehkého nadprůměru .. 5/10 = 58% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Že by mne 3D efekty ohromovaly, to vůbec. Dabing nehýbajících se čelistí pachyrhinosaurasů jsem překousl. Děti občas nudou odvracely hlavy, ale to jsou děti. K pobavení jsou alespoň mávající ruce děcek na hejna letících ptáků z promítacího plátna. Pták Alex s hlasem Míši Suchánka je průvodcem filmu. Škoda, že 3Dé brýle ubírají kontrastu a barvy, v některých momentech jsem je sundával. Nejkrásnější scény filmu je podle mě polární záře a hvězdy na nebi, záběry z hora, souboje dravců se stádem. Naštěstí je ve filmu poměrně optimistická hudba - jít na to ale sám, bez děcek, tak se biju do paly!!! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Příběh je vyprávěn prostřednictvím vypravěče Alexe, jednoho z ptáků rodu Alexornis, kteří mají symbiotický vztah s Pachyrhinosaury. Vyprávění je chvílemi doplněno hlasovými přenosy hlavních postav, "jakoby slyšíme jejich myšlenky," říká Barry Cook. (Pod)
  • Snímek byl natočen technologií Fusion 3D system, kterou vytvořil režisér James Cameron pro svůj film Avatar (2009). (Pod)

Reklama

Reklama