Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Claire Kubiková (Ashley Judd) prožívá nejšťastnější dny svého života. Je velice úspěšná právnička, a se svým manželem Tomem (Jim Caviezel) právě plánují potomka. O to víc ji zarazí, když je její manžel zatčen FBI. Zjišťuje, že její manžel je vlastně nekdo úplně jiný, a je armádou obviněn za vraždu několika vesničanů kdesi v Kolumbii. Navíc tu něco nehraje .. jako obhájce její muž dostane nezkušeného mladíčka (Adam Scott). Takže se sama vrhá do obhajoby svého manžela, za pomoci zkušeného právníka Charlie Grimese (Morgan Freeman)... Obyčejné vojenské drama, na které se ovšem velice dobře kouká (Ashley to moc sluší), navíc Morgan Freeman je alkoholik (tedy asi ne přímo Morgan, ale jeho postava), kterou také stvářil perfektně... Až na spackaný konec je to docela dobrý film.. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových slabších 60%. Přišlo mi to takové neuspořádané, resp. buď více krimi a vyšetřování a nebo spíše soudní drama. Byla to taková kombinace všeho a nebylo to uděláno pořádně. Děj je celkem předvídatelný, tady není nic objevného. Chybí mi zde i absence nějakého většího napětí. Celkově je to trošku slabší thriller, který ale postrádá napětí a preciznost provedení nebo alespoň důkladnější provedení. Je to takový film na jedno podívání, který nenadchne, ale ani neuškodí. Přidaná hodnota je Ashley Judd, na kterou se celkem pěkně kouká. Howgh! ()

Reklama

elCarda 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz jsem to shlednul cele, tak to i okomentuji. V celku se mi film zamlouval. Herecky vykon Ashley byl vzskutku nadprumerny a dejova linije celkem napinava se sokujicim vyvrcholenim. Nicmene vzhledem k tomu, ze se v celem filmu dali snadno najit vzory jinych filmu tak to stalo zaprd. Kdyz se nad tim skutecne zamyslite tak toho "noveho" tam bylo minimum. Hlavni hrdina ma problem s alkoholem, stridave s tim bojuje a prohrava, nakonec samozrejme vyhraje. O soudnich procesech, nebo dokonce valecnich soudech nemluve. V pozadi obrovske spiknuti. A bla bla bla... Nez jsem zacal psat tento komentar, chtel jsem dat tri... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Uznavam, pre mnohych to moze byt xkrat stale to iste s nelogickym, mozno predvidatelnym alebo i prekvapivym zaverom a mozno i nudnym dejom, avsak pre mna to bola oddychovka, pri ktorej ma zaujimalo, akym sposobom dokazu advokati Ashley Judd a Morgan Freeman presvedcit vojensky sud o nevine Toma Kubika v podani Jamesa Caviezela. Myslim si, ze Caviezel zahral svoju ulohu dost presvedcivo a skutocne som mu to vsetko zozral i s navijakom, ale aj Ashley Judd sa snazila. Z mojho pohladu mierny nadpriemer... 01.07.2009 ___ Ashley Judd - (Claire Kubik) +++ Morgan Freeman - (Charles W. Grimes) +++ James Caviezel - (Tom Kubik / Seržant Ron Chapman) +++ Adam Scott - (Poručík Terrence Embry) +++ Amanda Peet - (Jackie) +++ Bruce Davison - (Generál Bill Marks) +++ Juan Carlos Hernández - (Major James Hernandez) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští scénáristé mají zjevně hrubé nedostatky a měli by si zaplatit nějaké kurzy a doučování z předmětů „rozuzlení“ a „závěr“. Mám totiž pocit, že každý druhý americký film, i když má výborný námět a dobře rozvíjenou zápletku nakonec dojede na nezvládnutý závěr. Platí to i pro Těžký zločin, až na ten závěr ucházející soudní drama z vojenského prostředí, které nepotřebuje pár správných chlapů, ale stačí mu jeden správný Morgan Freeman. Sečteno, podtrženo, stravitelná, lehce nadprůměrná podívaná s několika světlými místy, postupně rozkrývaným komplotem, několika výraznými lapsy v logice (jeden z nich je obsažen i v samotné zápletce) a závěrem, který pracně budovaný dojem téměř zničí, ani ne tak pointou samotnou jako spíše jejím humpoláckým pojetím. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama