Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tehle film ve mě uhodil na špatnou strunu. Spisovatel "magicky" vytvoří dívku svých snů (přičemž jako jednu z prvních věcí o ní jí vymyslí list minulých problematických partnerů - její učitel, alkoholik, o generaci starší chlap). Když zjistí, že dívčina udělá/bude se chovat, podle toho, jak/co jí napíše, neváhá a udělá to. Změní její chování, pocity, to, jak mluví... Vše podle toho, aby mu to vyhovovalo. Ještě jsem totiž nezmínila, že náš hrdina je sobec a neurotik. Podle námětu jsem se těšila na pěknou romantiku a prvních cca dvacet minut je fajn, ale ve chvíli, kdy Calvin začne svoji dívku snů zneužívat ke svým vlastním potřebám a měnit ji... bleh. Sorry, to u mě není žádná romantika. Film si je té problematiky do jisté míry vědom a adresuje ji, ale klouže jen po povrchu. SPOILER Calvin si po dost hnusné scéně, kdy vyvrcholí "drama", uvědomí, že musí Ruby dát svobodu tím... že jí vymaže paměť? Opravdu, jeho poslední změna Ruby je, že zařídí, aby si ho nepamatovala. Což - šok - vede k tomu, že se Calvin a Ruby náhodou znovu potkají a mohou začít znovu, protože si ona nepamatuje, že je jen výplodem jeho mysli a jak se k ní hnusně choval. Happy end jako vyšitej. A když pomyslím na to, že scénář napsala žena! :-D Zoe Kazan by očividně chtěla být sofistikovaná, ale z původně dobré myšlenky jí vznikl hrozný a problematický mišmaš. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdyby si divák mohl skládat filmy jako sendviče, tak jedna z mých častých objednávek by zněla jako Ruby Sparks - ať je to o nějakým umělci, ideálně o někom, kdo píše, nebo točí filmy, ať to má haluzovou zápletku, kde se protíná realita s fantazií, fikcí nebo virtualitou a řeší se naše kontrola nad nimi, a ať tam Paul Dano hraje velkou roli podivína, kterej v určitej moment ukáže svou temnou stránku... Příjemná indie romantická dramedy, která bohužel plně nevyužívá svého potenciálu. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Paul Dano je ksicht. Veľmi sa mi páči, že akúkoľvek úlohu dostane, tak sa jej vie zhostiť po svojom a vždy priniesť, nový a zaujímavý výkon. Ruby Sparks nie je výnimkou. Nie je sympatický natoľko koľko by si zaslúžil a zároveň k nemu prechovávame porozumenie a určitý obdiv. Film síce ide po línií romanticky divných klišé filmov, ale akosi mi to prišlo stráviteľnejšie ako väčšina. Páčilo sa mi to. Síce nie natoľko aby som si to hneď pozrel druhý krát alebo odporúčal film kade tade, ale v tej nálade akú som dnes mal mi sadol dokonale. A dôvod? Zoe a jej prirodzenosť. Pekné kočírovanie medzi realitou a fantáziou. Medzi tým, čo sa dá a tým čo nie je možné. Ak príde film naplnený nádejou v nemožné a pritom nezabudne byť ľudský a plný pekných momentov, tak si zaslúži minimálne uznanie, maximálne obdiv. A už po druhý krát ma vo filme Big Sur nadchol. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Autorský horor obalený do hávu romantické komedie. Možností pro mnohem propracovanější hru mezi fikcí a realitou se nabízí nespočet, Ruby Sparks se však svým předvídatelným závěrem nakonec od žánrového středoproudu přece jen nevzdálí. Což ale díky několika originálním momentům, vřelému humoru a sympatickým postavám nemusíme brát nutně jako negativum. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama