Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Bylo, debilo. V zemi zvané Memphiss, kolébce to demokracie se stala neplecha veliká. Kdosi tři kloučky nezletilé nepěkným způsobem ze světa sprovodil. Ochránci pořádku ovšem viníky, satanistické to zrůdy, briskně odhalili a díky justičnímu postupu osvědčenému v Salemu i odsoudili. Vždyť každý (i retardovaný) obyvatel planety Memphiss ví, že vraždy veškeré mají na svědomí intoxikovaní nezletilci se zálibou v hudbě hlučné (je to hnus, po Slayer se nám poblil pes). Chodí v černém a mají oděvy s nápisy děsivými. Upálit! Nemajíc sdostatek dřeva pro upálení, rozhodl místní tribunál, že očkování proti životu a podobné tresty budou postačující odplatou...Zazvonil zvonec, a satanu díky nebyl konec. https://www.youtube.com/watch?v=7lxvos06PDE ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 okrem tohto vyšiel aj Prípad Casey. Tu sa ale na prípad pozeráme z pohľadu obžalovaných a snažíme sa dokázať ich nevinu. Na prekvapenie to malo veľmi dobré obsadenie a ešte lepší dobový feeling. Škoda len, že prípad sa nevyšetril, bolo by zaujímavé zistiť, kto bol skutočný vrah. Ale podobne ako jeho konkurent, pútavé, zaujímavé a bude Vás to baviť, pokial Vás neodradí prvá pol hodinka. 3 z 5 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že první půlhodina nabízí docela slušný příslib dramatické podívané, ale čím je snímek delší, tím víc vás nudí a stává se nezáživnějším. Přitom dodnes nevyřešený kriminální případ, na jehož základě vznikl, skýtá nemálo možností k natočení opravdu poutavého filmu. Scenáristicky se tvůrci, hlavně v druhé polovině, poněkud utápějí v bezradnosti. Bohužel ani po herecké stránce to není žádná velká sláva. (55%) ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama