Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)
  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)
  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský filharmonický orchestr. (BrianStorker)
  • Film se natáčel v Morow, v Cartersville a v Atlantě v Georgii. (rafix)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama