Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zašlá sláva kedysi výborného herca De Nira už dávno pohasla. V tomto filme ale nič neskazil ani ničím neohúril. Je to taká dlháá prezentácia starých vyslúžilcov z Hollywoodu ktorí sa stretli, ak si pamätali tak sa aj zabavili. Ja ako divák som miestami našiel vtipné miesta a až na tú prepálenú dĺžku filmu to bolo niekde v strednom pásme zábavy. 60 % ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Boby Mlíko je pořád ve formě. Vedle Harvey Keitela vypadá pořád svěže. Tahle "lehce" arogantní role stand up komika mi k němu skvěle sedí a že je takový i mimo pódium beru jako bonus. Leslie Mann se mi konečně líbila, tahle role ji vážně sedla a spolu s De Nirem film s klidem utáhnou. Jedna z těch lepších komedií, kde se řeší i životní hodnoty, avšak se netlačí na pilu a to mi vyhovuje. Jéééé a hraje tam i Edie Falco, kterou jsem od dob Sopránů neviděla, budu muset napravit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v tomhle filmu ukazuje, jak skvěle dokáže zvládnout hlavní role a jak je pořád velkým hereckým mistrem. Je neortodoxní, je hnusný, je hnusný a je vtipný. Ani jsem nečekal, že by ještě mohl natočit film o komikovi a být zase trochu jiný, ale přitom neskutečně uhrančivý. Měl ale i dobré herecké kolegy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velice rád bych zde uvedl, vzhledem ke většině zde přítomných komentářů k tomuto snímku, něco velmi intelektuálního, abych také udělal dojem, jak mě The Comedian též oslovil a našel jsem v něm také hloubku a myšlenku, a k tomu jak jsem si v tom užil skvělé ,,komedianství,, Bobbyho De Nira, a jak to vše bylo zabalené do úžasné atmosféry, plné báječných vtipů, s více než vhodným hudebním doprovodem a blablabla, jenže já na nikoho tady dojem dělat nepotřebuji a tudíž napíšu čistou pravdu, a to že se jedná o dvouhodinovou nudu, kterou si popravdě nemůže užít snad opravdu žádný divák. Celý tento film je totiž až nevídaně prázdný, utahaný, bez jiskry a hlavně bez nápadu. Jak mě jako měl oslovit příběh zatrpklého zestárlého stand-up komika, který se tu po celou dobu jen poflakuje od ničeho k ničemu, trousí tu otravný, rádoby vtipný moudra, nikdo ho přitom nechce chápat, všichni jsou pro něj kokoti, jen on je hvězda, na což mu skočí jedna čučorjetka se sakra už přetočeným tachometrem, a vznikne z toho … no radši to ani nechci komentovat. Toť vše. Nezajímavá zápletka, nevýrazné postavy, hromada vážně nezábavných dialogů, o jednotlivých stand-up výstupech ani nemluvě, no a ten jazzový doprovod, ten mě tu tak strašně moc iritoval, že pokaždé, když to tam rozjeli, tak jsem raději ztlumil zvuk. A co se týče postav a jejich hereckých představitelů, tak očekávaně tu jediný za pozornost stojí De Niro, nicméně ani on to ve výsledku nějak zázračně nezachraňuje, příliš mě prostě v této roli nebavil. The Comedian je tedy zkrátka více než nezáživná podívaná, která mi neudělala vůbec radost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu "Dirty Grandpa", i v The Comedian se nám Robert De Niro představí v komické roli, která mu, dle mého názoru, vážně opět skvěle sedne. Snímek mimoto nabídne i skvěle namixovanou směs drsného humoru, zvučná herecká jména a příběh, který je symbioticky provázán s perfektním jazzovým podkladem. Nebýt tedy zbytečně dlouhé stopáže, o plném hodnocení by zde vážně nebyl pochyb. Avšak i přes tento drobný detail je The Comedian skvěle střiženou komediální jednohubkou, u které se prostě nebudete moci přestat usmívat či se přímo smát. Skvělá práce! „Once you can make a woman laugh then you can make her do anything, they say. I don't know if that's true.“ ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama