Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velice rád bych zde uvedl, vzhledem ke většině zde přítomných komentářů k tomuto snímku, něco velmi intelektuálního, abych také udělal dojem, jak mě The Comedian též oslovil a našel jsem v něm také hloubku a myšlenku, a k tomu jak jsem si v tom užil skvělé ,,komedianství,, Bobbyho De Nira, a jak to vše bylo zabalené do úžasné atmosféry, plné báječných vtipů, s více než vhodným hudebním doprovodem a blablabla, jenže já na nikoho tady dojem dělat nepotřebuji a tudíž napíšu čistou pravdu, a to že se jedná o dvouhodinovou nudu, kterou si popravdě nemůže užít snad opravdu žádný divák. Celý tento film je totiž až nevídaně prázdný, utahaný, bez jiskry a hlavně bez nápadu. Jak mě jako měl oslovit příběh zatrpklého zestárlého stand-up komika, který se tu po celou dobu jen poflakuje od ničeho k ničemu, trousí tu otravný, rádoby vtipný moudra, nikdo ho přitom nechce chápat, všichni jsou pro něj kokoti, jen on je hvězda, na což mu skočí jedna čučorjetka se sakra už přetočeným tachometrem, a vznikne z toho … no radši to ani nechci komentovat. Toť vše. Nezajímavá zápletka, nevýrazné postavy, hromada vážně nezábavných dialogů, o jednotlivých stand-up výstupech ani nemluvě, no a ten jazzový doprovod, ten mě tu tak strašně moc iritoval, že pokaždé, když to tam rozjeli, tak jsem raději ztlumil zvuk. A co se týče postav a jejich hereckých představitelů, tak očekávaně tu jediný za pozornost stojí De Niro, nicméně ani on to ve výsledku nějak zázračně nezachraňuje, příliš mě prostě v této roli nebavil. The Comedian je tedy zkrátka více než nezáživná podívaná, která mi neudělala vůbec radost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz davno som nevidel De Nira v hlavnej ulohe si tak vychutnavat svoju postavu. Evidentne bol tento projekt jeho srdcovka. Co dosvedcuje aj viacero jeho kamaratov-kolegov vo vedlajsich ulohach. Uz tu fakt chybalo len cameo Joe Pesciho. Film o starom nie dvakrat prijemnom stand-up komikovi s vulgarnymi sexistickymi vtipmi, ktory sa pretlka zivotom potom, co svoje najlepsie casy (medziiným ucinkovanie v sitcome na ktory je strasne alergicky) ma uz za sebou. Film tvori niekolko linii. Stand up vystupenia, ktore su fakt dost vtipne. Snaha jeho postavy ziskat na stare kolena nejaky slusny džob v TV s cim mu pomaha neskutocne pohodova manazerka Edie Falco. Rodinne vztahy s bratom (Danny DeVito), ktory je pod papucou neznesitelnej manzelky. A hlavne velmi dobre fungujuca romanticka linia s Leslie Mann s ktorou sa zoznami pri plneni verejnoprospesnych prac. No a cely film podkresluje neskutocne pohodova atmosfera New Yorku s vyraznym jazzovym soundtrackom. Az je k neuvereniu, ze to nereziroval Scorsese. Prve 2 tretiny su rozbehnute uchvatne a ani na chvilu film nenudi. Ale potom sa romanticka linia utne a az do konca film uz dost nemastne neslane preslapuje na mieste. Aj vtipne sceny ubudnu a objavi sa aj par trapnych scen. Nakoniec sa film dotrepe k neutralnemu finale u ktoreho som mal pocit, ze to autori nevedeli jak poriadne uzavriet. Akurat sa chceli vyhnut klasickemu happyendu. Ale pre fanusikov De Nira a jeho dalsich kolegov (Keitel, Grodin, Crystal atd) to je rozhodne povinnost. Ani rozpacity zaver mi nepokazil skvely pocit z prvych dvoch tretin filmu. 7/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měl De Niro udělat už dávno. Povedené bilancování postavené na filmech, které ho proslavily, takže se Špinavými ulicemi prochází Král komedie. Jelikož mám Krále komedie velmi rád, tak je pro mě zajímavým nápadem pohrávání si s myšlenkou kde by dnes Robert Pupkin dneska byl a čím by se stal. Beru že zde přítomná postavička Jackieho Burka je daleko sprostější než jeho dávný předchůdce z počátku osmdesátek. Pro mě po delší době důkaz, že Robert ještě stále umí. 70% ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Rober De Niro už je ztracenej. Říkal jsem si, proč hraje v takovém množství komediálních sraček, když to je vlastně Taxikář, Mafián, vedoucí Casina nebo Zuřící Býk. On se snad snaží přebít tyto legendární role sračkoidními charaktery ještě v horších filmech. The Comedian mě z traileru zaujal, ale pak jsem si všiml, že film má na IMDB hodnocení 5,4/10, tudíž jsem nic moc neočekával. Nakonec z toho vyšel dobře jak film, tak De Niro. Tohle je výborný film, který by si zasloužil možná ještě o stupeň vytříbenější vizuál, jelikož grafika okolo filmu mě velmi baví. Svižná typografie kompozičně dobře rozmístěná v titulcích na začatku filmu, jenž podtrhuje vkusný Jazz mě bavila a to se jedná jen o takovou prkotinu. Na druhou stranu jsem měl pocit, že film bude více dbát na uměleckou složku, což není uplně pravda. Zpátky ale k De Nirovi, jenž zde hraje v starého komika, kterého si většina lidí pamatuje kvůli jeho slavné roli v nějakém starém sitcomu, což ho trochu vytáčí. Není to však žádný velký životní příběh. Jedna se jen o malé odbodí života, ve kterém se toho dost stane, na druhou stranu je to tak lehce a přirozeně zpracované, že si to nejspíš dost lidí ani plně neuvědomí. Celé je to propletené komediálními výstupy s velmi vkusným humorem. Neválel jsem se na zemi v záchvatu smíchu, spíš jsem se tak pousmíval, což se mi stává tak u jednoho filmu ze sta. Vulgarity, cynismus, trefné narážky a dobré načasování. De Niro to navíc hraje tak přirozeně a věrohodně, že mu tu roli opravdu baštíte a já si ho kvůli Komediantovi mohl znovu oblíbit. A teď už mi sem přihrajte 'The Irishmana' dřív, než celý ten herecký ansámbl i s režisérem umře. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se nedokázala ubránit dojmu, že mám před sebou výtvor na zakázku pro přesluhující herce. Zkrátka a dobře, aby si Robert De Niro, Harvey Keitel a Danny DeVito měli kde zahrát. Vlastně i ten scénář je tomu tak trochu uzpůsobený. Bohužel jsem se při sledování filmu zrovna moc nebavila, jelikož to poněkud hloupé vulgární vtipkování mě vůbec neoslovilo. (55%) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama