Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu "Dirty Grandpa", i v The Comedian se nám Robert De Niro představí v komické roli, která mu, dle mého názoru, vážně opět skvěle sedne. Snímek mimoto nabídne i skvěle namixovanou směs drsného humoru, zvučná herecká jména a příběh, který je symbioticky provázán s perfektním jazzovým podkladem. Nebýt tedy zbytečně dlouhé stopáže, o plném hodnocení by zde vážně nebyl pochyb. Avšak i přes tento drobný detail je The Comedian skvěle střiženou komediální jednohubkou, u které se prostě nebudete moci přestat usmívat či se přímo smát. Skvělá práce! „Once you can make a woman laugh then you can make her do anything, they say. I don't know if that's true.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měl De Niro udělat už dávno. Povedené bilancování postavené na filmech, které ho proslavily, takže se Špinavými ulicemi prochází Král komedie. Jelikož mám Krále komedie velmi rád, tak je pro mě zajímavým nápadem pohrávání si s myšlenkou kde by dnes Robert Pupkin dneska byl a čím by se stal. Beru že zde přítomná postavička Jackieho Burka je daleko sprostější než jeho dávný předchůdce z počátku osmdesátek. Pro mě po delší době důkaz, že Robert ještě stále umí. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Řekla, že prý jsem lesba a kouzelnice. Tak jsem ji ošukala a nechala zmizet." Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, ale vážný De Niro mě vůbec nebaví tak, jako komediální De Niro. Na stará kolena se z něj stal hodně zábavný komik, který, když se zadaří, nandává jak prase. Tady mu pod nohy trochu házela polena zbytečně dlouhá stopáž. Naopak dramatičtejší linie jen dala povystoupit trefným a skvělým vtipům a frkům (ne vždy nutně z úst De Nira), u nichž jsem se smál nahlas. Do filmu jsem však šel kvůli Leslie Mann a to je prostě zlatíčko. Navíc zde hraje úplně parádně. A když říká "motherfucker", je tak rozkošná, že bych ji chtěl poňuňat. 3.5* ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zašlá sláva kedysi výborného herca De Nira už dávno pohasla. V tomto filme ale nič neskazil ani ničím neohúril. Je to taká dlháá prezentácia starých vyslúžilcov z Hollywoodu ktorí sa stretli, ak si pamätali tak sa aj zabavili. Ja ako divák som miestami našiel vtipné miesta a až na tú prepálenú dĺžku filmu to bolo niekde v strednom pásme zábavy. 60 % ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Komedie s De Nirem od počátku druhého tisíciletí bývají většinou trapná a nedůstojná hovna, tady se jedná o vyjímku. Lehce romantická komedie s příjemnou Leslie Mann a tunami dobrých hlášek, které pravděpodobně dali dohromady reální stand up komici, kteří si zde i zahráli. Potěší i Danny DeVito s H. Keitelem, kteří se taky postarají o pár vtípků. Zkrátka se jedná o lehce nadprůměrnou komedii. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama