Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Oproti Clerks 2 posun o jednu hviezdičku na konečnú jednu hviezdičku. Mal som dojem, že pozerám na absolventský film nie príliš talentovaného poslucháča FAMU. Našlo sa síce zopár hlášok (Tenhle job by byl supr, nebejt zákazníků. alebo Někdy se mi zdá, že mají menší IQ, než číslo bot.), ale tie film nerobia. A už vôbec nie sexuálne ladené príhodičky, ktoré môžu zaujať akurát chlapčekov, ktorým vládne testosterón. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Clerks z frází vytloukají prvotní jazyk a z nerozumění ještě větší nedorozumění. Smith otvírá film jako „první slova“: osvojené tělo si oslněně drmolí vlastní průpovídky, prostor sesychá a kdykoliv se může rozjasnit, klesne se do hlubší trapnosti. Když jsem je před mnoha lety viděl poprvé a podruhé, bavil jsem se královsky. Dnes jsem věděl, co přijde, a přes hráz pointy jsem se nepřenesl. Poznal jsem pěknou řádku těchto "podvodníků" a vím, jak se za to splývání platí, a nedokážu se tomu bahnění oddat ani jako divák. Přesto tento výjimečný debut oceňuji a jako na jeden ze symbolů devadesátých let na něj rád vzpomínám. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poprvé pozuráželi kdekoho v jednom malém obchůdku a přilehlé videopůjčovně, podruhé už otáčeli hamburgery nad rozpálenou plotnou. Potřetí mají přijít asi za dva roky, ale s ohledem na to, co dnes Kevin Smith natáčí, je oprávněný důvod se toho obávat. Ale zpět na začátek. Přátelství dvou loserů, kteří se kopou do zadků a nemají snahu se nikam posunout, je i přes nespočet krutě sprostých scén vlastně „vyzrálým“ filmem o důležitých věcech. To, co nám předvádí, je vypointované, rychle nás přetáhne na svou stranu a stejnou vlnu. Černobílý debut jednoho z předních představitelů autorského amerického filmu devadesátých let je prostě kouzelný. Bizarní, kultovní, ďábelsky vtipný. Hvězdné války, kouření 37 ptáků, jedno citové dilema, záhadný sex na toaletě, prodej cigaret, krém na boty, hokej na střeše, drogoví dealeři Jay a Mlčenlivej Bob a ještě mnohem víc. Škoda, že dnes přerostlý teenager Smith působí hodně unaveným dojmem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můžu si za to v podstatě sám, když jsem tenhle komediální milník neviděl co nejdříve již před léty. Dvacet let tomu totiž - po zhlédnutí podobných kousků z žánrové škatulky - dnes nijak zvlášť nepřidává a některými scénkami jsem se horko těžko prokousával. Tímhle se prostě musí začínat, ne do toho vyrůst, damn it! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dante Hicks pracuje jako prodavač v jedné malé samoobsluze. Nedá se říct, že by ho tato práce nějak vnitřně naplňovala, vlastně jí nenávidí. Nenávidí ji obzvlášť v ty dny, kdy mu znemožní zahrát si s kámoši in-line hokej. Zdá se, že tohle bude jeden z těch dnů. Ale možná taky ne, možná si dnes hokej přeci jen zahraje, možná si urovná vztahy se svou bejvalkou, zúčastní se pohřbu, stane se terčem zfanatizovaných kuřáků a zaručeně bude vést hromadu duchaplných dialogů s Randalem – týpkem ze sousedící videopůjčovny a svým nejlepším kámošem. Kevin Smith je kultovním režisérem. Pochopitelně se jim nestal okamžitě – černobílé komedie s ultranízkým rozpočtem si hledají fanoušky jen pozvolna. V Mladých mužích za pultem není žádná akce, žádný dramatický oblouk směřující odněkud někam – parta flákačů jenom mluví a mluví a mluví. Avšak často pronášejí věty natolik vulgární a přitom natolik sofistikované, že i ten největší suchar musí vyloudit alespoň mikroúsměv. Kde na podobné perly Smith chodí? Jak vůbec může někoho napadnout napsat otevřený dialog o chlápkovi, který si zlomil krk ve snaze o orální sebeuspokojení? Celý film kmitá kdesi mezi „tvrdou realitou špinavých amerických ulic a lidí jimi poznamenanými“ a dokonale nevážnou komiksovou nadsázkou, nicméně vše je obestřeno tak hustým oparem (asi marihuanovým), že vám ani nepřijde zvláštní, když si Randal ke zhlédnutí přinese hermafroditní porno. Mladí muži za pultem jsou dílem kultovním a popkulturním, kapku bizarním a rozhodně ďábelsky zábavným. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Renton, mm13 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • Jason Mewes (Jay) na plakátu není, protože si vedení myslelo, že by působil přebytečně. (hot_spot)
  • Kevin Smith film točil v obchodě, ve kterém tehdy sám pracoval. Roleta byla po celý film zatažená kvůli tomu, že směl natáčet jen mimo otevírací dobu. (hot_spot)
  • Získání práv pro písničkový soundtrack vyšlo dráž než produkce celého filmu. (hot_spot)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama