Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (726)

petero 

všechny recenze uživatele

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, ale už originální nápad zaručoval slušnou podívanou a když se spojí dobré herecké obsazení a dobrý režisér, tak to nemohlo dopadnout lépe. Děj na postavy nebere žádné ohledy, tudíž tu je drama prakticky od začátku. Po vydařených komedií, se Tommy Wirkola vydal další, dalo by se říci blockbusterovou cestou, a i zde se mu to vydařilo na jedničku. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale naloženo s ním bylo trestuhodně. Celá zápletka a pointa byla stejně trapná, jako botox Glenn Closeový. Jediný, kdo to drží nad vodou, je nasazení Noomi, ale bohužel snažila se v mizerným filmu. Poslední čtvrthodina je jak ze špatný parodie, koho tyhle filmový konce jak přes kopírák ještě baví? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace musí absolvovat sedm vlasových proměn, které jí vytvořili na hlavě stylisté, aby ošálila represivní režim zakazující mít víc jak jedno dítě v důsledku přelidnění. Děda identických sedmerčat měl ale spásný nápad. Před kryobankou je schoval a vytvořil jim v úkrytu takové podmínky, aby přežila až do dospělosti. Sestry dostaly prazvláštní jména podle jednotlivých dnů v týdnu. Jednoho dne se ale záhadně ztratí Pondělí, je narušena jejich vzájemná souhra a ostatním sestrám hrozí, že jejich letitý úkryt bude prozrazen. A zbylých šest sester tím bude odsouzeno k likvidaci. Sestry jsou už dospělé a píše se rok 2073. Překvapení v oblasti scifi žánru, scifi roku, senzace roku, to jsou přívlastky, které nedávám filmu jen já, ale i ostatní. Postaral se o to Tommy Wirkola, kreativní režisér, který je zvyklý poradit si s utaženým rozpočtem a vyčarovat z něj technicky kvalitní podívanou, která obstojí i u náročnějšího příznivce žánru. Hned samozřejmě lze namítnout, že ten námět není až tak původní, inspirace jinými zástupci žánru je zřetelná. Nebude daleko od pravdy ten, který film přirovná k flákům "Potomci lidí" a "Vyměřený čas". Není to nakonec jedno? Vždyť originálních filmových děl rapidně ubývá, tak proč nepřistoupit na to, co předkládá Wirkola, v méně ambicemi přebujelém filmu. A předkládá nám velmi zručně natočené dílo, do něhož nacpal v dobrém poměru akci, napětí, emoce i nápady. Nelehký úkol spočíval na Noomi Rapace, která musela ztvárnit sedm rozličných a zároveň identických postav, nějak je od sebe oddělit a současně se nezbláznit z toho, že na sebe mluví, pere se se sebou samou a tak dále. Každá z žen je naštěstí něčím charakteristická - jedna je perfekcionistka, druhá je ranařka, třetí roztomilá parádnice, čtvrtá se vyzná v technice a podobně. A scénář měl nápad odlišit sestry zejména prostřednictvím stylu účesu. Občas to bylo dějově ale tak zamotané, že ani jiný účes nepomáhal v orientaci sester. Noomi Rapace ve své sedmiroli naprosto dokonalá. Užila si akci i orální sex. Wirkola a jeho scenáristický tým se překonal. Nikdo nečekal, že nevýrazné duo Botkin & Williamson přijde s něčím nápaditým, ani od Wirkoli se moc nečekalo něco inteligentního, není to zrovna režisér strojící velké myšlenky. A všechno jde, když se chce. Wirkola se s nikým nemaže, klidně nechá zlikvidovat postavu ve chvíli, kdy jí zrovna začnete fandit a je důležitá pro příští vývoj děje. A rozhodně nechybí i krvavá pomazánka. Wirkola není z těch, kteří by si ji nedopřáli. Samozřejmě, že film není úplně bezchybný, o osudy postav, ztvárněných známými ksichty, je to Glenn Close a Willem Dafoe, nepanoval moc divácký zájem, jeden bez vysvětlení zmizel, druhá mě herecky nezaujala. Stran dějových motivací i konání postav panovaly určité nedomyšlenosti a nejasnosti, ale to je celkem v pořádku. Extra rušivé elementy jsem ve filmu nezaznamenal. Celkově se tahle dvouhodinová futuristická jízda dá užít naprosto mistrně. 10/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SEVEN MINDS ARE BETTER THAN ONE." ---------- Milujem, keď mi film už hneď v úvode povie čo sa udialo a prečo sme tam, kde sme. Najlepšie do pár minút, parádne zostrihané a s dávkou dramatickej hudby. Presne tak, ako tu. Nech ma režisér ušetrí polhodinových (niekedy aj hodinových) kecov o objasňovaní minulosti a upevnení aktuálneho diania, aby potom fajne zostala drobná časť filmu, ktorá sa venuje tomu, čomu sa po celý čas mala. No nič, toto je vonku, poďme ďalej. Svet vo filme postráda autentickosť. Až na pár účelných záberov sa ani trochu neblíži k roku 2073 a/alebo vízii dystopie totalitnej formy. Ďalej, Naomi Rapace. Sedem rolí na pleciach jednej herečky, ktorá síce nie je na chvoste imaginárneho kvalitatívneho rebríčka, ale ani na jeho vrchole. Fenomenálny Peter Sellers, majster svojho remesla, si zobrali viackrát tri roly a raz dokonca päť, no myslím si, že 7 by bola samovražda aj pre neho. Tým pádom sa zo siedmych sestričiek stalo sedem prázdnych postáv. Angličtina má jedno super slovíčko s nasledovnou definíciou: lacking strong features or characteristics and therefore uninteresting. A presne takto by sa dalo v skratke charakterizovať 7 sestier. Bohužiaľ. Malo to obrovský potenciál. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)
  • Pôvodný scenár Maxa Botkina bol vybraný z Blacklistu najlepších nevyprodukovaných hollywoodskych scenárov za rok 2010. (WalterIK7)

Reklama

Reklama