Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (724)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Norský režisér Tommy Wirkola je proslulý svým šílenými vizuálními nápady a styly. I proto z toho může vyjít slušná podívaná- Tedy jako před 4 lety Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. A 7 životů... je zvláštní film. Ne však dokonalý film. Noomi Rapace je v roli sedmerčat výborná, každá sestra kterou hraje má svojí vlastní osobnost a efekty ve kterých se objevuje hned 7x najednou fungují bezproblémově. Ta hlavní zápletka a vlastně myšlenka je zajímavá. A film má několik zajímavých nápadů, například: 1) Dědeček vychovává všech 7 vnuček najednou ale musí dělat, že je jenom jedna a proto každý den v týdnu chodí jedna. A když čtvrtek přijde o prst, musí dědeček useknout prst i ostatním a dělá to jenom proto aby je ochránil (Při tom mě vlastně napadlo jestli by nebylo lehčí kdyby prostě čtvrtek nepřestal chodit ven ale budiž) 2) Pistole vojáků jsou na dotyk určitých vojáků. Tudíž když jedna sestra zabije vojáka nemůže ovládat jeho zbraň ale využije toho, že nemá prst a přišije si čerstvě useknutý prst mrtvého vojáka. 3) Film má opravdu pár slušně překvapivých zvratů. Na filmu je však poznat, že je levný (20 milionů dolarů), nebál bych se jej označit za béčko. A v podstatě to po chvíli začne opravdu být natahované, naštěstí ten film pořád jede a uteče jako voda. Total Recall je však pořád i přes 27-letou mezeru, někde úplně jinde. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Tommyho Wirkolu to nielen spočiatku pôsobí až prekvapivo seriózne a ambiciózne, čo ale neberiem ako klad, či zápor, len ma to prekvapilo, od neho som predsa len zvyknutý na trochu uletenejšiu, ale aj tak kvalitnú zábavu. Toto je opäť jeden z tých sci-fi, v ktorých sú ľudia systémom určitým spôsobom obmedzovaní, čo je v poslednej dobe veľmi častá téma, v tomto prípade kvôli preľudneniu môžu mať len jedno dieťa, ale zápletka mi už na prvý pohľad priška dosť atraktívna. Všetky ostatné deti končia zamrazené do lepších čias a tak keď sa raz narodí sedem identických dievčat, musia byť všetky ukryté a von môže každý deň vychádzať len jedno z nich. Až kým sa jedna z nich nestratí a tak jej sestry urobia všetko preto, aby ju našli. Úvodná fáza ideálne predstaví tento svet, ale zase ma trochu sklamalo zoznámenie so sestrami, ktoré nie sú moc sympatické, teda s výnimkou ich detsva, toto ma dosť bavilo. No keď sa už jedna z nich stratí tak sa to už naplno rozbehne. Dejovo je to väčšinu času celkom klasika, pátranie, spolupráca pri hľadaní, prezradenie, únik pred silovými zložkami organizácie a podobne, ale mne to vyhovovalo, je to nadmieru svižné, skutočne veľmi dynamická žánrová zábava. Občas sa síce postavy správajú dosť nelogicky, či už kladné alebo záporné, čo v niektorých miestach dosť ruší, ale zase to vynahradzuje až prekvapivá krutosť, tu mi tých postáv bolo občas teda dosť ľúto a po tej námahe si podobné ukončenia nezaslúžili, ale práve toto film dosť vyzdvihuje a finále zase ponúkne aj nejaké tie zvraty a napríklad prezradenie pravdy o uspávaní ma teda dosť prekvapilo. Ešte viac, ako finálne rozuzlenie. Nesklamú ani postavy, Noomi Rapace síce nepatrí medzi najsympatickejšie herečky, ale charizma jej nechýba a v akcii ma celkom baví, len mohla lepšie oddeliť svoje charaktery, predsa len v niečom vynikajú možno dva, zvyšok mi prišiel veľmi podobný, k tomu dobrý výber záporákov a v malej úlohe poteší aj Willem Dafoe. Film môžem pochváliť aj po akčnej stránke, opäť to na Wirkolu nie je moc nápadité a krvavé, film má bližšie k bežným súčasným akčným filmom, ale aj toto mi sadlo. Súboje nevynikajú prepracovanou choreografiou, skôr sa držia pri zemi, ale sú celkom intenzívne, slušne natočené a aj obstojne drsné, ale bavili ma aj všetky tie prestrelky a naháňačky. Žiadna akčná scéna skutočne nevyniká, ale behom akcie sa je vždy na čo pozerať. A režijne tu v rámci svojej kategórie nemám väčší problém, vizuálne je to bez problémov, akcia je zvládnutá kvalitne a navyše film vďaka krutým momentom celkom funguje aj po dramatickej stránke. Takže celkovo to nie je tak originálny a nezabudnuteľný Wirkola, ako napríklad jeho oba diely Dead snow, ale s výnimkou občas nelogického správania postáv tu nemám moc čo vytknúť, mňa to dosť bavilo a kľudne si to ešte pozriem. 77% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale naloženo s ním bylo trestuhodně. Celá zápletka a pointa byla stejně trapná, jako botox Glenn Closeový. Jediný, kdo to drží nad vodou, je nasazení Noomi, ale bohužel snažila se v mizerným filmu. Poslední čtvrthodina je jak ze špatný parodie, koho tyhle filmový konce jak přes kopírák ještě baví? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapaceová a hned sedmkrát! Skoro jako trpaslíků, chtělo by se říci. Jenže tahle dystopie, předkládající orwellovský svět podobný Loganovu útěku nebo Vyměřenému času není komedie, byť nějaký ten vtipný proslov by se našel. ,,A do hajzlu!" vzkřikne naše hrdinka, když útočníkovi rozmlátí hlavu o toaletní mísu (a ta je na kusy rovněž). Nalíčená a oháknutá Noomi (třeba jako Pondělí) je vskutku kočka, v roli Pátka pak spíše připomene A. Morissettovou v klipu Ironic. Ďábelská Cloesová si roli očividně užívala. Jeden medový úsměv a rozloučení s malou holčičkou mířící do kryokomory. Zpočátku mírně utahané, posléze se rozjede akce, kdy se krví nešetří. Závěr se dá odhadnout, proč ale zmizela Pondělí...hm...je myslím překvapení. Více evropské než americké, což potěší. Alespoň já a další tři návštěvníci kina první promítací den jsme odcházeli spokojeni. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se brzkým zabitím “hlavní postavy” teprve všechno parádně rozjede. Výborná sci-fi s nápadem, na kterém se skvěle staví dramaturgický oblouk emocí, překvapení i neustálého napětí. Plus efektní akce. Dystopický svět s totalitním systémem, který dosahuje až fašistické zrůdnosti. Silní záporáci na čele s děsivě chladnou Glenn Close, jejím “dokonalým generálem SS” a efektní vizáží členů komand. Patová situace hlavních hrdinek, skvěle zahraných Noomi Rapace. Gore a sex. Tommy Wirkola strčil všechny žánrové kolegy do kapsy! P.S. Pátou hvězdu nedávám pouze za lehce nedůvěryhodný, zbytečně překombinovaný závěr. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)
  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)

Reklama

Reklama