Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (277)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální béčkovou hovadinu..Tu jsem taky dostal. Jenže napínavou jako kšandy, a ačkoliv jsem se velice bál dvouhodinové stopáže, skvěle jsem se bavil celou dobu a kéž by bylo víc takových. Většina těchhle béček jde rovnou na VOD a jsou k uzoufání nudná. Butler na to pořád má a neuvěřitelně jsem si užil poslední roli Michaela Nyqvista (zemřel v červnu 2017, premiéra v říjnu 2018 - zajímavé). ()

imf 

všechny recenze uživatele

S mírným náběhem na čtvrtou hvězdičku z čiré nostalgie, že tyhle filmy už dneska v kinech projíždí pod radarem, v trafikách je přehlédnete a musí vás trefit do frňáku až v televizi. Butler znovu potvrzuje, že jako osamocený béčkař v poli dokáže herecky statečně odtáhnout celý podvyživený žánr. Tentokrát je po akční stránce jištěný charismatickým Tobym Stephensem a mým oblíbeným Michaelem Nyqvistem, který té novodobé studené válce dává trochu hřejivější tvář. Nebýt ve scénáři to násilné rozpůlení na suchou a mokrou linii, pravděpodobně by to Donovan Marsh se svým předvídatelným řemeslem celé dvě hodinky neutáhnul, ale nakonec to vlastně klaplo, a když vezmeme v potaz, že se v ponorkovém žánru něco děje zhruba jednou za deset let, mohou si fandové skoro až gratulovat. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako som čakal. Príbeh filmu nie len mne, ale aj Putinovi prišiel ako blbina, ale kašlať na to keď sa na to dobre pozerá. Záchranu ruského prezidenta dostal na starosti Buttler v ponorke a Toby Stephens na súši a to je kombinácia, ktorá ma v tých bulharských lokáciach celkom bavila. Predovšetkým mi to prišlo celkom dobre natočene a akcia nebola úplne odfláknutá a prekvapilo ma, že jej nechýbala dávka napätia. Celkom pohodový akčný film s dobrými hercami a výpravou, ktorá ma baví, ponorkových filmov zas toľko nieje a tento mi sadol. 75% - 4* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako drtivá většina zde píšících ani já nevyhledávám vyloženě filmy z prostředí ponorek, ovšem zde jsou body navíc za film, kterej se dělí do dvou příběhů. Nejde jen o dění na ponorce, ale i o jednotku žoldáků, kteří jdou vysvobodit prezidenta se samopalama, nožema a dobrou náladou... Ty jejich akce vypadají solidně a určitě je to veliký obohacení Hunter Killeru! Jinak ano, potvrzuju, i kdyby byl pod tou vodou Butler jako sirotek bez posádky a vlastně prakticky v celým filmu, zřejmě by byl schopnej to utáhnout sám, pač to charisma má ohromný! O prsa, ale tu čtvrtou za né jen film o ponorce dám. 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle je tak extrémně blbý,že je to mnohem blbější než oba filmy kde Žérarovi nejprve upadnul Bílý dům a poté Londýn dohormady.Na druhou stranu ta blbost a nepravděpodobnost všeho co se tady děje je tak osvobozující,že mi to vůbec nevadilo (narozdíl třeba od Geostorm,kde to bylo utrpení) a vlastně sem si tu možnost úplně vypnout naplno užil.Ano,pořád je to béčko jako prase,ale pořád slušně vypadající béčko,kde se navíc celou dobu něco děje (i když to většinou nedává smysl).Bylo by rozhodně špatně,kdyby vznikaly pouze takové filmy,ale jednou za čas si dopřát pořádné guilty pleasure...proč ne...70% (možná 80% v rámci béčko-céčkové zábavy) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)
  • V Rusku byl film zakázán. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno