Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film vypráví inspirující příběh jedné ženy, která se stala jednou z nejvlivnějších spisovatelek na světě. Sledujte její začátky, coby skromné holčičky s obrovskou fantazií, později podivínské puberťačky, nevyjímaje hlubokou bolest, kterou zažila, když ztratila svou matku, až po zrození fenoménu Harryho Pottera, když jí bylo jen něco přes dvacet. Příběh také vypráví o bouřlivém prvním manželství Rowlingové, jak se stala matkou a následném rozvodu, který ji přivedl až na společenské dno. Musela vyžít ze státní podpory a vyrovnat se s tím, že jeden vydavatel za druhým odmítal vydat její román … A nakonec fenomén jménem Harry Potter, který se stal světovým bestsellerem. Zajistil JK Rowlingové zasloužené místo v literární i kulturní historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale ne. Příběh přesycený zbytečnými odkazy a pomrkáváním. Chápu, že Rowlingová do svých knih umístila spoustu z toho, co sama zažila, ale opravdu působí hloupě, když se kamarád z dětství Potter objeví jen proto, aby zaznělo jeho příjmení, zrzavý kamarád ze střední se jen mihne (Chápete? Zrzavý kámoš, z něj bude Ron Weasley, ty vole, Ron Weasley!!!) a totéž platí o lennonkách a dámě s vozíkem. Portugalský manžel je plochá figurka. Kdyby nám to nepustili cestou na zájezd, nikdy bych to asi neviděl. (1 210.) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Poppy Montgomery - (Joanne K. Rowling) +++ Emily Holmes - (Diane Rowling) +++ Antonio Cupo - (Jorge Arantes) +++ Janet Kidder - (Anne Rowling) +++ Madison Desjarlais - (Joanne Rowling 17) +++ Andy Maton - (Christopher Little) +++ Aislyn Watson - (Joanne Rowling at 8) +++ Paul McGillion - (Pete Rowling) +++ Hudba: Jeff Toyne +++ Produkcia: Ronald Gilbert +++ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který ale neodpovídá na všecko, na co bych si přál, aby odpověděl. Každopádně pro fanoušky Harryho Pottera je tohle prostě povinnost a když žijete celý život v letech Harryho Pottera a ta postava s Vámi roste tak, jak rostete Vy, prostě Vás to donutí nad tím vším přemýšlet. Vznikl by vůbec Harry Potter, když by se nestalo to, co se v životě Rowlingové nakonec stalo? Všecko je souhra náhod, která nechala vzniknout něco, na co naše generace bude vzpomínat celý život. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale nevím, jestli v tomto případě umím být objektivní. Ostatně jak lze být objektivní v případě filmu, který popisuje vznik příběhů, jež mě provázejí většinu mého života, a k nimž se stále vracím, ať už v knižní nebo filmové podobě? Ne, tady nemohu být objektivní ani kdybych chtěl, protože ač jsem příběh autorky Harryho Pottera slyšel několikrát a několikrát jsem o něm četl z různých zdrojů, teprve až ve zhmotněné filmové podobě mi došlo, jak to vlastně tehdy všechno bylo, kde čerpala inspiraci pro magické příběhy chlapce, který přežil, a spoustu dalších věcí. Například je to mnoho let zpátky, co jsem v novinách četl, že vztah J. K. Rowlingové k jejímu otci je chladný (ten článek se jmenoval "dědovi Harryho Pottera zbyly jen vuřty" nebo tak nějak), a konečně vím proč. Taky konečně vím, kdo je to ta "Di", které je věnována většina (nebo snad možná i všechny) knižních dílů Harryho Pottera. Zkrátka fanoušci Harryho Pottera se zde mohou dozvědět leccos, co ještě nevědí, i když zřejmě lze film brát i trochu s rezervou, protože jak se divák dozví hned v úvodu filmu, jedná se o neuatorizovaný film, tzn. že J. K. Rowling se na něm nikterak nepodílela a určité části tak mohou být jen scénáristovy výmysly a domněnky. A diváci, které příběhy Harryho Pottera nechávají chladnými si mohou vychutnat příběh osudem zkoušené ženy, která přežívala jen díky státní podpoře, a z které se nakonec stala známá, úspěšná a bohatá žena. Já jsem si film užíval od začátku do konce, ani na okamžik jsem se nenudil a jen jsem se zaujetím upíral svůj zrak na televizní obrazovku, protože ten film byl prostě zajímavý, atraktivní a úchvatný. Zde není nad čím váhat, uděluji pět hvězd, ale jak jsem napsal na začátku, mé hodnocení berte jako čistě subjektivní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávno viděné "Temple Grandinové" daleko méně zajímavý životopisný snímek o ženě, jejíž finanční situaci a možná i život, zachránila kniha o malém kouzelníkovi jménem Harry Potter. Film zpracovává těžký životní příběh, který by se mohl stát každé druhé ženě (smrt matky, problémy ve škole, zpackané manželství, finanční krize) s tím, že v tomto případě vše skončí královským happy endem. Milovníky knižní nebo i filmové předlohy "Harryho Pottera" možná pobaví řada narážek na vznik jejich oblíbeného hrdiny, ale mě přišlo, že všechny tyto indicie jsou do filmu vloženy vyloženě násilně a ruku na srdce, J. K. Rowlingová mi nepřijde natolik zajímavá, aby o ní musel být natočen film. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama