Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z uměle vytvořených bytostí, které ruplo v šišce a rozhodla se zlikvidovat všechno kolem. Sice je to béčko námětem i zpracováním, ale může se pyšnit poměrně vymazleným vizuálem a víc než kvalitním castingem. Film se sice nevyvaruje hluchých míst, které se snažil Scott jr. vyplnit prázdnými dialogy, ale po většinu stopáže jsem se bavil a to se počítá. 65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal skvěle, lákal také na slušné herecké obsazení, přičemž celý projekt svým jménem zaštítil TEN Ridley Scott. Co by se asi tak mohlo pokazit? Po zhlédnutí snímku musím konstatovat, že úplně všechno. Předvídatelný děj, ubíjející konverzační linie a fakt, že se postavy chovají jako naprostí šílenci. Tohle všechno dělá z filmu Morgan, na kterém je pěkná pouze vizuální stránka, další tupou "vyvražďovačku", která po čase zcela zapadne. PS: Kate Mara je Terminátor? ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled nabízí srovnání třeba s Ex Machina, není tomu tak. V Morgan nejde ani tak o zrod umělé inteligence, jako spíš umělého člověka. Že v tom není rozdíl? No, uvidíte, že je. Nijak moc se nefilosofuje, ani nechytračí, v rámci žánru je to stokrát omleté klišé. Filmařská fantazie prostě nesahá dál, než frankensteinovu komplexu. Považuje za hotovou věc, že nový život bude ovládán pudem sebezáchovy a nebude váhat vraždit... . Ze všech emocí a motivů, pracují filmaři stále jen se strachem a destrukcí. Přesto...na celovečerní prvotinu je Morgan velmi dobrý počin s překvapivě nebéčkovým obsazením. První polovinu filmu se dařilo držet atmosféru a vše fungovalo dobře. Dokonce to bylo napínavé i proto, že dlouho nebylo zřejmé, jakým směrem se tvůrci vydají. Pak se to samozřejmě zvrhlo přesně v to, čeho jsem se obával...co by člověk čekal. Najednou se začaly některé postavy chovat jako idioti, což vyústilo v nevyhnutelné. Závěrečné "odhalení", už bylo taky trochu navíc a bohužel strhává Morgan spíš směrem k lehkému podprůměru. PS: na horor zapomeňte, je to spíš thriller, akční, sci-fi. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení. Čekal jsem nějaké přehnané scífko a dostal jsem celkem fájn Thriller jednohubku. Výhodou je 92. minutová stopáž, film dobře odsejpá. Celkem mi sedla i Kate Mara. Na pohodu film. Závěrečný zvrat jsem nečekal :-)) Kdyby se zde přidalo více na gore, určitě bych dal o hvězdu víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama