Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobe upadnutého akčného žánru je séria Ip man s výnimkou indonézskeho dua Raid a Berandal vlastne poslednou stávkou na istotu, takže som sa na toto tretie pokračovanie veľmi tešil a výsledok na moje veľké prekvapenie dokonca predčil moje očakávania. Hlavne kvôli smeru, akým sa vydala dvojka, teda výrazne ubrala na dráme a stala sa prakticky čistokrvným akčným filmom, kde sa pridalo na množstve akcie a štandardných žánrových motívoch som to isté očakával aj tu, ale nestalo sa. Ani takéto prevedenie by mi moc neprekážalo, predsa len aj dvojka bola skvelá a hodná opakovaných pozretí, ale tento návrat ku akčnej dráme mi vyhovuje podstatne viac. Taká silná zápletka a atmosféra, akú mal neprekonateľný prvý diel sa tu síce nenájde, čo je ale samozrejmosť, nič silnejšie, ako utrpenie behom japonskej invázie a snaha zachovať si národnú hrdosť si už v tomto žánri ani predstaviť nedokážem, ale aj tak je dej perfektne spracovaný s dostatkom zaujímavých prvkov, kde má navyše každá dôležitá postava svoj priestor, pričom nie sú čiernobiele a to ani záporáci. A veľkým plusom je rozhodne rodinná línia Ip mana s jeho manželkou, ktorá získa skvelý náboj a postará sa o niekoľko perfektných scén, takže nadšený som bol prakticky neustále. Ale film očakávane nezaostáva ani po akčnej stránke, súbojov je tu plno a síce možno nie sú až tak nápadité, ako tie najlepšie súboje série, Donnie Yen sa mi až na pár momentov zdal trochu pomalší a ocenil by som, keby trochu ubrali na tých umelých doplnkoch, kedy si bojovníci digitálne vypomáhajú, ale aj tak sú stále skvelé. Súboje sú dostatočne rozmanité, kde nechýbajú strety s mnohonásobnými presilami, ale aj dlhé súboje jeden na jedného, choreografia je výborná, chválim skvelý výber prostredí a natočené sú prvotriedne s minimom strihov. Najviac mi sadol súboj vo výťahu pokračujúci na schodisku, ale rozhodne nesklame ani stret s Mikom Tysonom, pri ktorom sa mi páčilo aj jeho ukončenie, finálny súboj, ale aj všetky ostatné. V akcii sa tu teda je na čo pozerať. Obsadeniu sa nedá absolútne nič vytknúť, Donnie Yen je tu tradične vynikajúci v každom ohľade, Lynn Hung ako jeho manželka ma v tomto treťom diely bavila najviac a ich vzťah je v rámci série podaný vynikajúco, Max Zhang v úlohe konkurenčného majstra, v malej úlohe poteší spomínaný Mike Tyson a plno sympatických vedľajších postáv, ako učiteľka alebo policajt. Opäť nesklamal ani Wilson Yip, takže vizuálna stránka je skvelá, sadli mi lokácie aj atmosféra a akcia je tiež výborne zvládnutá. Takže ani po tretíkrát nad plným hodnotením nemusím premýšľať, vynikajúca akčná dráma bez jedinej väčšej slabiny. Jednotka je očakávane stále neprekonaná, ale tento tretí diel zase tak moc nezaostáva a páčil sa mi viac, ako dvojka. Ak to má byť skutočne koniec série a rozlúčka Donnieho Yena s väčšími akčnými filmami, nemohlo to dopadnúť lepšie. 90% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO, NEŽ LÁSKA TĚCH, KTEŘÍ VÁM STOJÍ PO BOKU…“ /// Další díl životopisu, ve kterým mistr Yip zachrání školu, pochová starou a samozřejmě obhájí svý Wing Chun. Příběh je takový vaření z vody. Naštěstí jsou zde fajnový bitky a sympatickej Max Zhang, taky Tyson, i když neumí hrát, frajersky zamává pěstičkama. Serte na příběh, bavte se bojem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám, až si to Donnie Yen rozdá s Maxem Zhangem a Mikem Tysonem. Navíc zjistím, kdo je Sarut Khanwilai. 2.) Dělám mistra. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dostávame ďalšiu dávku poctivého Wing chun. Súboje sú super. Len latka bola nastavená vysoko a prvé dva diely sa v akcií nepodarilo prekonať. Poteší ale súboj s Tysonom, ktorý schudol a prekvapivo predviedol kvalitný box. Dramatická línia bola skôr na škodu. Nemusím takéto smutné príbehy poznačené chorobou. Verím ale, že niekoho to môže baviť, lebo je to natočené s citom. Jedna zaujímavosť. Ip Man mal v roku 1960 67 rokov, takže takéto opičiarne by už asi nevystrájal. Kvalitné 4*. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Když zapátrám v paměti a vzpomenu si, jak úžasný první Ip Man byl, tak je mi skoro až do pláče, v jakou neskutečnou sračku se zvrhl. Příběh je opravdu těžce debilní a koukatelné zůstávají výhradně solidní choreografie soubojů, kterých je tu brutálně moc, ale vzhledem k tomu, že příběh byl evidentně psán rukou těžce lobotomizovaného retarda, tak to všechno všecičko vyznívá to ztracena. Skoro z každého záběru je cítit, jak hrozně to tvůrci tlačili na nějaký ten 3D efekt. Kdybych to býval tušil, počkal bych si na pořádnou 3D verzi. Takhle jsem pro spousty záběrů nenašel pochopení. O nejvtipnější, respektive jediné vtipné pasáže, se staral ten potetovaný, dnes již obtloustlý, negřík, který jediný dovedl, v celé historii Ip Manova dobrodružství, nakopat mistrovi, pro kterého obvykle 69 nepřátel v jednom okamžiku nepředstavuje problém, jeho čínskou sedinku. Kdyby tomu tak nebylo, jeho ego by mu nedovolilo se této taškařice zúčastnit. Kromě Majkího je k vidění ještě jeden tradiční bažant, který se domnívá, že jeho Kung-fu je to nejlepší pod sluncem, takže dojde k tradičnímu srovnání sil. Aby se zahrálo i na sentiment, tak nechybí nějaká ta rakovinka. Konec této taškařice byl vrcholný kokotismus. Brutální zklamání, které je třeba náležitě ohvězdičkovat a varovat svět před utrpením, kterého se mi dostalo v míře obrovské! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celé série uchvátí tento díl nejméně, což je divné, když je tu paradoxně nejvíce soubojů. Třikrát jeden na jednoho a ještě vícekrát jeden proti všem. No, asi proto, že je tu znovu souboj v docích a nudné scény s manželkou mají dvojnásobnou stopáž. A oproti předchozím se to nijak nevyvíjí, prostě to jde spořádaně za sebou, protivníci přicházejí a zase odcházejí a každý ví, že Ypmanovi se stejně nemůže nic stát. A to ani v případě, kdy na něj nastoupí černošská verze Džon Klyho. Ale co, nostalgie je sviňa, tak dávám čtyři jen to fikne. No a zase to s Bruslým jen nakousli, takže se klidně můžeme těšit na 4. díl, tam už to snad bude. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama