Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

sehe 

všechny recenze uživatele

Z počiatku 2,5% Hitlerovej strany,ktorá na seba nabalila zakomplexovanych rôznych Goebbelsov sa stáva najsilnejšia a najsialenejsia strana majuca na svedomí milióny ľudí.Množstvo autentickych záberov a množstvo nových informácii.Apropo,od Huga Bossa uz žiaden oblek a Henryho Forda žiadne auto nekupim. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Po Apokalypse WWII další plná palba. Lepší studie o poválečném Německu plného vnitřních problémů, komunistů a chaosu, ze kterého génius zla AH zformoval své choré vize pod lejblem NSDAP, k vidění zatím není. Bez jakýchkoliv historických odchylek, v barvě, srozumitelně a poutavě. Super materiál pro hodiny dějepisu, myslím, že tohle chytne i děti ze zadních školních škamen. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Úderný, rychle plynoucí dokument. Koukala jsem jako blázen, že Hugo Boss šil esesákům uniformy a Henry Ford jim věnoval svoji tržbu za Německo a auta. Dokonce mu i pomohl jakýsi pilot letadel...Nikdy v životě nepochopím tak ochromující blbost - chcete-li víru v někoho tak nevyrovnaného a psychicky labilního jako byl Hitler. Jak může někdo dvakrát bezhlavě vstoupit do války aniž by vyhrál? Jak mohl být německý národ tak zahleděný do sebe a nechat si namluvit, že jako árijci(mimochodem naprostým neárijcem dost možná s židovskými kořeny)jsou něco víc než zbytek světa....Dost by mě zajímal třeba dokument ve kterém by se vyjádřili Němci nyní jaký mají postoj k válčení a jestli by se do něčeho podobného pouštěli a proč... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

„Silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Ďalší skvelý dokument zo série Apokalypsa tento krát pekne mapuje cestu výborného rečníka Hitlera, ktorý si podmanil cele Nemecko a dostal sa až na vrchol. Už mi tam len chýbal jeho pád, ale dokument je o vzostupe. V dvoch dieloch nahliadneme nie len na voľby, kde sa vodca dostal k moci, ale aj na Hitlera v zákopoch prvej svetovej, ktorý už vtedy mal plán ako zachrániť Nemecko. Skutočne podrobný dokument mapujúci detailne cestu Führera od nuly až k vrcholu. 95% - 5* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuji v cyklu Apokalypsa hezky jak šel čas a hned v další den jsem si dal tohle zlověstný intermezzo. Jelikož Hitler je dodnes brán za absolutní zlo a nejčernější postavu historie, až je to někdy směšný a jak u debilů, cenil jsem tu od moralitek odproštěný pohled na jeho podivínskou osobu, kde máte prostor odprostit se a vlastním mozkem žasnout nad cestou člověka z nuly až vzhůru "ke hvězdám", vidět nástup totalitního režimu, lépe chápat příčiny a nadcházející ultraděsivou tragédii. I zde je to hezky vybarvená, soustředěná, informačně vydatná, přitom tak akorát nenáročně nabitá story. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama