Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný a vlastně i šokující dokument. Adolf Hitler byl poměrmě obyčejný kluk, který měl ohromný talent na malování, ale nevzali ho na uměleckou školu. A svou matku miloval jako nikoho jiného. Byl talentovaný a vedl dost zajímavý život. A pak se z něj stal sviňák.... Hrozně mi to připomíná Anakina Skywalkera. Tenhle dokument mě dostal. Neuvěřitelné. Pro mě za 100%, zasáhl mě přímo a asi se z něj jen tak nevyléčím. Doporučuju všem. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Povedenej dokument o Vůdci. Pěkně barevnej, poměrně netendenční i když samozřejmě nějaký přehmaty jsou. Jinak musím pochválit, že se autoři vyvarovali pomluv (jak bývá v těchto dokumentech velkým zvykem) a zbytečného patosu. Adolf žil v době největších geopolitických změn a tak je nutné na jeho život a dílo nahlížet. Nesnáším koumistickej výklad historie, kdy jediným viníkem všeho jsou nacisté. Tak to prostě není. Válka začala z mnoha různých důvodů (gdaňský koridor, nepřiměřené válečné reparace, likvidace něm. armády, demilitarizace, ponížení) a třeba takovej pan Churchill, kterýho všichni obdivujete, byl válečnej štváč, kterej se na boj neskutečně těšil. 85% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jeden z nejlepších dokumentárních cyklů o ikoně 2. světové války, Adolfa Hitlera. Velkou chloubou tohoto cyklu jsou bezesporu zrestaurované, barevné dobové scény. | 1.díl (90%), 2.díl (90%) > Průměr: 90% (5*) | ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Dokument složený výhradně z obarvených dobových záznamů. Za to by si zasloužil plný počet, ovšem doprovodný komentář se snaží diváku vnutit ty „správné“ pocity a názory tvůrců. Třeba na záznamu se chlapci cvičí ve střelbě z pušek, komentátor smutně konstatuje, jak se chlapci ve školách učili zacházet se zbraní a očekávaná reakce diváka je zřejmě: „Ó hrůza, jací to byli zlí a nenávistní lidé!“ Přitom na samotném učení střelbě není ani zbla špatného. Některé komentáře pak vyznívají téměř ve smyslu, jak by bylo dobře, kdyby byly bývali vyhráli v Německu marxisti. To nikdo nevidí, že vzestup Adolfa Hitlera umožnila demokracie, kterou pak odvrhl? Už V. I. Lenin věděl, že „socialismus nemůže zvítězit, nebude-li uskutečňovat plnou demokracii“. Adolfa Hitlera si náboženství demokracie zvolilo za satana pro strašení ovčanů. Ovšem on má na svědomí možná deset milionů obětí, to demokracie zvládne za rok na světě pozabíjet několikanásobně více nenarozených dětí, konkrétně něco přes 40 milionů. Tak kdo je ten démon? ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama