Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Záměrně jsem si pro tyto dny vybral kousky, jejichž náplní jsou doslova „společenské hry všeho druhu“. V osobním životě je mám docela rád, jen dávám přednost poněkud srandovnějšímu a zábavnějšímu průběhu, než jakému jsou vystaveni samotní aktéři ve filmu. A věřte, že tuhle hru byste hrát prostě nechtěli! Výhra je lákává, ale taky vás jednotlivé kola budou šeredně bolet, nebo přitom budete muset trýznit své spoluhráče. Jeffrey Combs se své role ďábelského hostitele Lambricka ujal s grácií jemu vlastní, za což mu samozřejmě patří velké dík. Ani ostatní zúčastnění si však nevedli vůbec špatně, takže proti hereckému obsazení nemám větších námitek. Jen John Heard se tam mohl ohřát poněkud déle a Sasha Grey docela překvapila. Já ji mám zaškatulkovanou hlavně coby pornoherečku – která ráda natáčela doslova bizarní scénky (no ani se jí moc nedivím, že s touto branží už víceméně sekla, věřím, že jí za ty roky musí pěkně bolet snad všechny tělesné otvory). Brittany Snow odvedla slušnou práci a jako hlavní hrdinka v mých očích celkem obstála. Jediné s čím jsem měl trochu problém, byla zbytečná ukecanost tohoto filmu. Přece jenom se každý těšil hlavně na pořádný masakr ala SAW a jemu podobné eliminační hrátky s výběrem, ale tady dostaly na můj vkus až moc prostoru hlavně psychologické rozhovory a celkově se tu spíš žvanilo, než abych nám byly naservírovány řádně brutální chuťovky. Ale tak i nad tím se dá přimhouřit oko, protože jako celek to v mých očích nakonec zanechalo jakžtakž dobrý dojem. 60% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Luxusní devadesátiminutovka, která je až zvrhle zábavná a po celou dobu neztrácí napětí. Jeffrey Combs mi tu svou postavou ke všemu víc než málo připomíná Johna Cleese, vzhledem i "komikou", což celému filmu ještě přidává. Ač už znám postup celého dění, neopouští mě chuť k opětovnému zhlédnutí. Film, u kterého jsem nevěděla, zda se dřív dívat, nebo spekulovat "Ty vole, co bych udělala já?" a jehož scény si ještě několik dní po zhlédnutí promítám v hlavě s myšlenkou, jak to bylo dobré. 80% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podobné ako "Truth or Dare" alebo "Vile", osemčlenná skupinka ľudí je zatvorené v jednej miestnosti a hrajú hru, pri ktorej sa majú navzájom mučiť - čiže elektrizovať, bodať, bičovať, mordovať, samozrejme víťaz môže byť len jeden a ten získa peknú sumičku, no a hlavná hrdinka, ktorej brat je ťažko chorý, sa do toho pustí, aby ho zachránila. Celkom pozerateľný film, slušne nakrútený, avšak predvídateľný, navyše s dosť slabým scenárom. Nejaké to malé prekvapenie sa tu síce nájde, a výhodou je, že to nebolo úplne bez logiky a postavy sa väčšinou chovali, ako by sa to aj od nich dalo čakať, no podobných filmov tu už bolo toľko, že by som tam musel vidieť naozaj niečo prevratné, aby to ešte vzbudilo môj záujem. Ukecané je to jak hovado, navyše by som si to želal vidieť v omnoho krvavejšom vydaní. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Teda nemyslel jsem, že si z toho ucáknu, ale tohle bylo velmi slušný maso. Filmíky na podobný téma mám rád a tyhle vzájemný vyvražďovačky, pokud se ještě navrch nesnaží tvářit se příliš vážně, mám opravdu v oblibě. Nevidím to sice na nic extra úžasnýho, ale i tak jsem se velmi slušně zabavil. Každopádně budu li na tom jako hlavní hrdina filmu, tak radši důstojně pojdu, než abych nechal lidi aby se mezi sebou mastili jak ptáci a zabíjeli jenom abych přežil. Za to moje ubohá existence fakt nestojí.70% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál žánrové události okořeněný Hanekeho démoničnosti. A s hlubokou myšlenkou v závěru. Několikrát omletý námět a směs inspirací Jamese Wana a Daisuke Yamanouchiho. Jenže v unikátní atmosféře a skvěle herecky vyvážených a psychologických postav. U Sasha Grey a jejím krku jsem měl choutky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama