Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pokud počítáte s tím, že film vám přinese pouze vizuální zážitek, budete odcházet spokojeni. Propracovaný příběh či úžasnou zápletku nečekejte. Film je lehce předvídatelný, má pár hluchých míst a jeho dialogy vás unudí k smrti. Naštěstí má krátkou stopáž a je narvaný akcí, takže je o zábavu postaráno. Hned na začátku dostaneme pořádnou nálož útoku monster a následnou obranu ( různé obranné prvky zdi je zajímavé sledovat ), takže finále oproti tomu působí jako mladší nevyvinutý brácha. Pokud se ale necháte unášet vlnou dalšího drahého filmu k popkornu, nemáte co ztratit. Už jsem viděl větší blbosti a třetí hvězdu přidávám za Matta, ten mi tam sedl. (Jinak docela vykrádačka jiných filmů - narazil jsem během promítání asi na tři filmy.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za mě spokojenost...nic víc než dobře udělanou pohádku jsem nečekal a přesně tou Great Wall je.Yimou Zhang už měl možná působivější kousky a tady je vidět,že film vzniknul primárně proto aby Čína ukázala,že si může dovolit obsadit do filmu i hvězdu velikosti Matta Damona,ale to nic nemění na tom,že sem se nenudil.Příšery vypadají trochu jako z Riddicka (popřípadě z AVatara),Damon jede na půl plynu,ale vizuál samotné zdi a bojů u / na ní vše bohatě vynahrazuje...70% ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru pohádkové fantasy (už vidím, jak se ve staré Číně stane hlavním velitelem žena) si *** zaslouží. Vizuálně pěkná podívaná na večer, kdy to přeženete trochu s alkoholem a mozek vám trošku vynechává. Nebo jinak: vizuál předhání nekomplikovaný scénář mílovými kroky. Ale mezi náma děvčaty, to dělají Transformers už roky a nikomu to nevadilo, protože ty jsou mejd in juesej, ale tohle je Čína, tak se proti tomu každý potřebuje hned vymezit ;) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nepídil proč vlastně byla postavena čínská zeď a když se tak člověk zamyslí, tak tohle je ideální námět ji využít pro film viz GoT. Obrana proti nepříteli, potažmo jinejm stvořením. Pozitivum, že si to na nic nehrálo, neobkecávalo se to spoustou historek a rovnou se na to vlítlo. Akce bylo dost, Mat Damon super jako vždycky, on prostě nepřekáží nikde a vizuálně se to taky povedlo. Hlavně to netrápilo nějakejma dvěma hodinama, takže to dokáže bez problému udržet pozornost. Rozporuplný hodnocení tady, ale já u toho vypnul a bavilo mě to. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Upoutávky na filmek vypadaly celkem zajímavě, ale jak se říká skutek utek. Zaprvé mě to mělo napadnout už jen pro herce v hlavní roli. Damon je prostě mega plevel Hollywoodu! Zadruhé moc nežeru fantasy, ale ve spojení s akcí (viz. 47 roninů) mě to celkem bere. Velká čínská zeď mezi dechberoucí filmy určitě nepatří a pochybuju, že si ji ještě někdy pustím... 50% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mne to výplachově bavilo, na druhou jsem si přišel jak v nějaké žvýkačkové verzi Hollywoodu pro Asiaty, uff... Damon vypadal tak blbě a trapně... 4/10 ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Další film o záchraně světa, který je tentokrát zasazen do neurčité doby lidských dějin. Příběh klade důraz na spolupráci bělochů a Číňanů, kteří společně bojují s docela pěknými příšerkami připomínajícími jeden druh parchantů z Mlhy. Vizuálně je to pěkná podívaná, bitky jsou fajn a dobře se kouká i na čínskou armádu. Z herců nejvíce zaujala vycházející hvězda Tian Jing, naopak zklamal tragický Willem Dafoe. Celkově mi z toho vychází celkem slušivě 3*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Problém tohodle filmu v mejch očích neni ani určitá přitroublost,ale hlavně naprostá nechuť sledovat tyhle historický filmy čínský a jiný asijský produkce.Je to hlavně tim,že v těch filmech hrdinové lítaj,stokrát kopnou,a zase letěj.Takže jediný,co mě na film nalákalo,byl Damon,Dafoe a monstra,což mělo bejt koření filmu.Tady se nakonec ani moc ty čínský bojovníci nevznášej,ale zábavností to moc nepřekypuje.Jen slabší průměr.50%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Není moc filmů, kde bych se nemohl dočkat, až bude konec. Tedy aspoň ne takových, na které se rozhodnu jít do kina. Těžko říct, kde všude se stala chyba. Téměř nic tady nefunguje. Legenda je příběh, který má být specifický pro danou kulturu nebo lokalitu a měl by být zfilmován s důrazem na atmosféru, měl by mít svou poetiku... . Velká čínská zeď je cituprostý, nenápaditý film, jehož jedinou zvláštností je účast dvou dobrých herců a vcelku atraktivní prostředí. Spousta Číňanů, digipotvor a nákladných kostýmů, stála jistě nemálo peněz a času. Byť je evidentní, že je tato legenda výplodem amerických hlav, měla být vyprávěna buď z pozice Willa, nebo ještě lépe bez účasti bílých tváří. Vztahy mezi postavami jsou s výjimkou dvou žoldáků na podobné úrovni, jakoby jste vedle sebe postavili maxipsa Fíka a Kapitána Ameriku. Milostná zápletka je ...no, to už se koná větší jiskření v mé lednici mezi mrkvovým pyré a pudinkem. Přesto bych nic nevyčítal hercům. Ti si svoje udělali, stejně jako animátoři. Bonusy v podobě kopance do sedacích hemisfér, si tady zaslouží především scénáristi a režisér, kteří se snad v zájmu zavděčení se jak čínským, tak americkým divákům, rozhodli vytvořit korektní a nevyhraněný film, jako by jim za zády stáli rudopruhovaní cenzoři. Přidali všechny ingredience, které v jiných filmech vypadaly dobře a podobně jako pejsek s kočičkou udělali dortík, kterým nejednomu kinodivákovi způsobí bolení břicha. Pokud tady padala srovnání s Warcraftem...lidi neblázněte. Tenhle film je prázdný a zbytečný, vedle toho je Warcraft skvost, který aspoň ctí prvky fantasy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malá čínská vyprávěnka o velké čínské zdi - s digitálními efekty, které mě nepřesvědčily, že jsou to pravé ořechové ... ať už pro samotnou zeď - nebo pro mě. Stejně jako legenda, která má načrtnutím problému ospravedlnit jejich použití. Neboť bez nich se zápletka v jedenadvacátém století prostě neobejde ... pokud chce zůstat "in". Nicméně do děje jsou vecpány dosti razantně až neurvale - a pouhou svou přítomností neuváženě válcují prakticky všechno, co válcovat a převálcoval lze, takže dalších slov netřeba. Snad jen: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Víte ... i tady na Zemi existují velice dobře organizovaná společenství živých tvorů - nebo spíš tvorečků s poměrně složitou hierarchií, jejichž přežití závisí na královně ... a to v říši hmyzu. Ale pokud z nějakého důvodu královna zahyne, neznamená to, že se její poddaní jen tak beze všeho vzdají, že mě nemohou bodnout či štípnout ... s veškerou vůlí a silou, kterých jsou schopni. Zdá se, že jsou inteligentnější - nebo alespoň adaptabilnější a tím pádem i životaschopnější nežli Tanetové. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Existuje mnoho zábavných scén CGI spájajúcich monštrá, ale neohrabaný dej, strnulý scenár a rovnako strnulé herectvo z filmu robia rozpadajúce sa sklamanie. 5/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

akási divná "legenda" kde "američania" hľadajú pušný prach !!!! Nie som si historicky celkom vedomý toho , že v čase objavenia ameriky ten pušny prach tu už bol. No a tak trocha zaujali tie zelené "vesmírne príšerky ? technika a a bojové umenie číňanov na múre a okuzlujuca Tian. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Když s oznámilo, že režisér Zhang Yimou bude točit film Velká čímská zeď, tak jsem očekával historický spektákl ohledně stavby zdi napříč staletímy a ona je z toho jen 100 minutová fantasy báchorka se soustou příšerek. Triky harpuji, příšery jsou celkem povedené, zeď v některých záběrech nikoliv. Ale na výplach to stačí, ale prostě jsem měl jiné očekávání. 6/10 ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, kde všichni ostatní vidí problém. Celkem jednoduchá akční fantasy jízda, prosvícená barvami a lehce i tou hezčí stránkou čínské kultury, překrásná Tian Jing, obstojné efekty a docela to uteče. Sice zápletka jednoduchá, ale podpořená trochou té fantasy a příšerami, ostatně proč ne. Myslím, že na produkci mimo Ameriku slušné. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Rád se vždy přepnu do módu desetiletého kluka, jenže i pro něj je toto špatný film. Damon i Andy Lau jsou moji oblíbení herci, ale tady jsou podivně utlumení, a hrají spíše jako roboti (hrají, no, spíše jen tak existují). Jen dívčí tváří Tian Jing občas problesknou nějaké emoce. Scénář je dílem Hollywoodu (podílel se na něm Tony Gilroy!), a svojí pitomostí si nezadá s podobným failem 47 roninů. Američané prostě východu nerozumí, jenže tam jsou teď peníze, a tak se snaží. A nejen že trpí divák. ony ani ty penízky moc netečou. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

The Great Wall je jedním z těch filmů, který sází spíš na vizuální efekty než na cokoliv jiného. Děj je víceméně slabý a nenašlo se tu moc momentů, kde by mi záleželo na některé z hlavních postav a navíc i herecký potenciál mi přišel dost nevyužitý. Hned na začátku mě zklamala první bitva s Tao Taii, kteří tu jsou okamžitě odhalení ve své plné CGI "kráse". Později mi přišli využití o něco lépe, ale hned na začátek je v mých očích zprasit... A ono ani ten jejich vizuál mi nepřišel něčím vyjímečný, v podstatě to byli jen okaté ještěrky. Jinak ani není vlastně nic, o čem bych tu mohl psát. Pořád to mohlo být horší, takhle je to jen jeden z těch filmů, na které po týdnu téměř zapomenu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

To zase na CSFD někomu pořádně jeblo. Vizuálně naprosto úchvatné fantasy, které si na rozdíl např. od Hobita na nic nehraje a chce jen bavit. Co zas ti tupci čekali? Nolana s jeho pseudofilozofickými dialogy? Nejhorší na tom je, že ti, kteří tohle ohodnotili 1 nebo 2 hvězdami, ohodnotili 100x vylouhovanou ubožárnu SW7 4 či 5 hvězdami. To už se pak člověk ani nediví, že tu je v hodnocení takový bordel. Viděno ve 3D. Zhang potěšil, že s ním umí pracovat, akční scény nijak epilepticky nestříhal, ani nenechal kameramany třepat kamerou, takže je to krásně přehledné. Druhá polovina je sice o něco slabší, ale pořád je to skvělá podívaná. Nevidět na velkém plátně ve 3D = nevidět vůbec. ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama