Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFF, ale i v běžné distribuci stojí za zhlédnutí. Spousta černého humoru a ujetých postav, bizarní děj a hlavně legrace. Snad jen ten příběh mohl být trochu složitější, je to fakt tah na jednu branku od začátku do konce. Headhunters hodnotím trochu výš. Jak už ale plyne z mých předchozích recenzí: Norsko vede! Malý dodatek - podle sdělení režiséra chtěli od Nesba natočit jednu z jeho knih (lhostejno jakou - nedivím se, je to fakt jedno, každý film podle jeho knih by byl blockbuster). Nesbo jim nic nedal, ale řekl, že má v šuplíku scénář, tak ho natočili...rozhodně to stálo za to. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction po Norsku. Tak nějak když se podíváte kolem a kolem, víte, co asi můžete čekat. Dostanete se totiž od scénáře k nejznámějšímu autoru kriminálek současnosti. A pokud znáte i jeho tvorbu, zjistíte, co čekat. A tak nějak to dostanete. Kriminální příběh v celku s originální zápletkou, která se klasicky zvrtne a vy jenom sledujete sdělení příběhu, který občas dostane i nečekaně vtipný a humorný konec do scény. To vše i v rámci nějakého toho zvratu. A vy jenom čumíte. Neznámí a nenápadný film, kde ale scénář hrál obrovskou roli a díky tomu se stal pro mě neuvěřitelným překvapením. Osobité, originální a s námětem přímo mně na míru. Škoda nevidět a škoda nedát šanci. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle by točil Ritchie, kdyby se narodil v Norsku. Ta inspirace Lock, Stock.... či Snatch je tady zjevná, ale přesto si Arme Ridder uchovává nezaměnitelnej severskej rukopis. Akce dost, vtipu taky, některý scénky byly neuvěřitelný a herecky to mělo úroveň. Navíc teď už jsem si stoprocentně jistej, že do Norska si umělej stromek kupovat nepojedu a to je přesvědčení, který mi ke spokojenýmu životu chybělo. 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže to nevyšlo. Tak jsme přešli na plán B.“ - „A to bylo co?“ - „Ne moc dobrej plán.“ A takových ne moc dobrých plánů zakusil Oscar Svendsen opravdu hodně…Sázení na fotbal může být zdraví krajně nebezpečné. Amen. Zvlášť, když se do sázení pustíte s 3 na svobodu propuštěnými mukly, kterým sice do vínku příliš inteligence naděleno nebylo, za to jsou velmi ambiciózní, co se týče získání peněz. Navíc jsou to mistři ve zkoušení slepých uliček a divák se leccos přiučí. Kupříkladu, že při porcování mrtvoly není dobré začínat krkem, člověk u toho nesmí ztrácet hlavu (tím spíš, když nedrží ke zbytku těla), mrtvé komplice se nedoporučuje skladovat v nepoužívaných soláriích, a nevyplácí se zůstávat zadlužen u majitelů pochybných podniků. Problém s celým filmem mám ten, že těch podařených černohumorných situací je povážlivě málo. Spousta krve, brutality a paleta absurdních postaviček tenhle nedostatek tak úplně vyvážit nedokáže. Nenudil jsem se sice, ale o velké zábavnosti bych také nemluvil, vidím to na lepší průměr. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Arme Riddere / JACKPOT / Jackpot) - Parádní sranda a opravdu vtipné postavičky ve všech rolích. Vše se musí brát s velkou nadsázkou proto bych spíše doporučil na tu uvolněnou karlovarskou půlnoc... - 1. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 80% ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno