Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (279)

MegaMass 

všechny recenze uživatele

Prijemna pohodovka pre mladych ale aj starsich, ktori urcite radi zaspominaju na bezstarostne casy a stredoskolske lasky. Romantickych filmov ktore ma chytili za srdce je fakt malo, jelikoz su vsetky gycove a na jedno kopyto. Spectacular Now popisuje obdobie posledneho rocnika strednej skoly, jedno z najdolezitejsich zivotnych etap, kde clovek do znacnej miery ovplyvnuje buducost svojimi rozhodnutiami. Hlavny hrdina, Miles Teller je prikladom mladika so slobodnou dusou, bez zavazkov, ktory ma strach z dospelosti a z povinnosti ktore su s nou spojene. Zije len pre pritomny okamih, nevynecha ani jednu party a odmieta sa stotoznit s realitou, kde vsetci jeho rovesnici myslia na buducnost, univerzity a karieru. V tom spoznava mlade a nevyrazne dievca s blaznivymi snami do buducnosti a detskymi predstavami o laske. Film bol rozhodne zaujimavy a prijemny na pozeranie. Prijemny bol najma pohlad na mladu Aimee ktora stelesnovala slusne a nesmele dievca, ktore neskazila dnesna doba a urcite naplnila predstavy mnohych chlapcov o idealnej a bezhlavo milujucej partnerke. ()

Anask 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který vás nenadchne ani neurazí. Příběh je opravdu krásný, skvělí herci, jen mi chyběla akce - kdy se konečně film rozjede, kdy něco přijde (možná to měla být ta srážka s autem, ale nijak mě to ze židle nezvedlo). Ani sama nevím, proč mě ten film nijak extra nebavil - filmy s touto tématikou mám ráda. Pravděpodobně jsem čekala silnější příběh, nevím. Došla jsem k závěru - je to krásný příběh, kterému něco chybí. ()

Chenile 

všechny recenze uživatele

On je to film spis na 3* ale jednu hvezdu proste clovek musi pridat, protoze film pro mlade o mladych, ktery neni "fekalni komedie" se proste ceni... ()

peto9110 

všechny recenze uživatele

Shailene Woodley vaaali......Inac skvely film hlavne vdaka vykonu oboch hercov aj ked miestami mi prisiel film nerealny kvoli chovaniu Suttera. Taktiez ku komedii to ma daleko, avsak narozdiel od priemernych teenage filmov je toto o uroven vyssie. ()

rebelllka 

všechny recenze uživatele

To se teda dost nepovedlo.Jo už vím proč , to tím šíleně debilním klukem Sutterem, nesnáším ho. Začátek by šel , celý příběh je dobrý , ale padl špatnému režisérovi .Hloubka skoro žádná a jen jsem se modlila aby to nezvorali ještě více . Navíc jsem poučená že filmy s dabingem si už nikdy nestáhnu. ()

LarisaDavid 

všechny recenze uživatele

Príbeh alkoholika je na zamyslenie. Vidieť ich dvoch v inej pozícii než v Divergencii je veľmi zvláštne a predsa nie zlé. Film je svižný, dramatický, obaja vedia hrať. Som spokojná. ()

-marti- 

všechny recenze uživatele

Splavné, civilní, přirozené. Klasickou teenagerovskou komedii nečekejte, vlastně tam celkově převažuje to dramatické. Pár hlubších témat, řešených po lidsku, ne po hollywoodsku. Nepatřím mezi cílovou skupinu, která si asi nastíněné emoce a dilemata užije víc, ale i tak mě film vtáhnul a líbil se mi až do konce. A propos, konec filmu... nu, každý si domyslí význam otevřené poslední scény po svém, tohle ukončení mě (v dobrém) zaujalo, ačkoli jinak bych asi příběh utnula už o kousek dřív. Ale budiž. Na tři plus, možná skoro ****. ()

ivttw 

všechny recenze uživatele

Podle nazvu jsem cekal neco hodne filozofickyho ve stylu Eckharta Tollea nebo neco motivacniho, jako je treba Pokojny bojovnik, nicmene jsem se zmylil. Kazdopadne se z filmu, ktery ze zacatku vypadal jako nevinna sranda, vyklubal docela silny pribeh. Musim rict, ze me plno zvratu hodne prekvapilo a celkove byl pro me pribeh nepredvidatelny. Ackoliv pusobili hlavni hrdinove jako mali osmnactilety alkoholici, byli mi tim svym zpusobem i sympaticky, protoze si tim vytvareli svuj svet, ve kterym si rozumeli a bylo jim tam hezky. Co se tyka Shailene, tak ta predvedla, ze umi opravdu zahrat velmi kvalitne. Znam ji jen z Divergence, ale vetsinu scen jsem ji veril. Pred kamerou je prirozena a musim se priznat, ze posledni zaber filmu jsem si poustel nekolikrat dokola, protoze to, jak dokazala vyjadrit ten priliv smisenych emoci, kdyz za ni Sutter prisel, na me opravdu zapusobilo. Nejednalo se o film, ktery by byl vylozene klasicka "popovka" a jeste ted mi nektere pohnutky hlavnich hrdinu lezi v hlave a budu nad nimi nejspis premyslet nekolik dalsich dni. Musim jen vytknout pribehu, ze Aimee byla tak hrozne hodna a laskava, az to bylo trochu otravny. Ale mozna k sobe Sutter vazne potreboval nekoho, kdo ho pochopi a ukaze mu, ze neni tak prohnilej jako jeho otec, kteryho v sobe videl. Nakonec mu cesta za otcem pomohla spravit i vztahy s mamou. Film mi prijemne evokoval vzpominky na prvni lasku, prvni pusu, prvni chozeni, prvni sex a vsechno ostatni, co k tomu patri a nebylo to ani trochu otravny. Aimee byla naopak az na onu scenu po havarii vazne kouzelna a nebala se byt sva, prestoze pak nikam nezapadala. Za to ma ode me plusovy body. Film ma tedy pozvolny zacatek, postupne vygraduje a dostane se v pribehu silne za hranice toho, co od nej ocekavate, az v pravou chvili zpomali, na poslednich par minut dojizdi v pohodovem tempu a v zaveru dojme - ale nijak prehnane, netaha z divaka emoce za kazdou cenu. Musim smeknout pred scenaristy, kteri dokazali vyobrazit obsahly pribeh s nekolika dejovymi liniemi bez toho, ze by film jako celek pusobil "precpane". Vlastne tam byla jedna velmi pruderni vec a to bylo slovicko awesome, ktere me provazelo celym filmem s kadenci Donutilova samopalu vzor 24. Jinak moc fajn podivana. ()

somme 

všechny recenze uživatele

Pro me velmi mile prekvapeni. Skvely film i bez milionu triku a celyho toho hollywoodskyho pozlatka. Miles Teller (muj nynejsi velky objev,ktery se mi libi cim dal tim vic) je presne typ kluka,ktery az neni typicky "model pokousejici se o herectvi" tak vas dostane svym neskutecnym charizmatem a osobnosti. Ale chapu,ze pokud vam neni zrovna po chuti,tak vzhledem k tomu ze na nem stoji cely snimek,se vam to asi zamlouvat nebude. Za me supr a doufam,ze narazim na vic takovych filmu. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Miles Teller i Shailene Woodley hráli v řadě teenagerovských filmů, ale „Kouzlo přítomného okamžiku“ patří k těm nejlepším. Vytvořili zde dvě protikladné postavy, tak trochu bohémského, bezstarostného a všeobecně oblíbeného Suttera a nenápadnou, věčně usměvavou, chápající i odpouštějící Aimee. Spojují je snad jen problémy se svými rodiči. Zatímco Sutter prezentuje vztah s Aimee tak trochu jako charitu, Aimee je ochotna věnovat mu mnohem víc. Přesto se ti dva se se začnou stále více sbližovat a ovlivňovat… ()

agamazx 

všechny recenze uživatele

priemer, priemer, priemer. Miles Teller je dobry herec, no tu je pribeh len v pohode, ale clovek na ten film zabudne o par dni. Nic specialne tu nie je. Ako film na zabitie nudy vecer posluzi. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Velice odfláknutý námět. Naprosto tragický Miles Teller v roli Suttera, navíc podpořený idiotským dabingem. Shailene Woodley v roli Aimee je lepší, ale např. Hazel Hvězdy nám nepřály, ale i Kat z White Bird in a Blizzard jsou mnohem věrohodnější. Zajímavé je že ve všech těchto snímcích (natočených v její filmografii po sobě) podstupuje defloraci. Je to náhoda ? ()

Argocz 

všechny recenze uživatele

První polovina je taková klasická romanťárna, ale druhá je mnohem lepší a zajímavější s nějakou myšlenkou. Díky ní dávám 7,5/10. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Oceňuji možná film více, než by si zasloužil, protože tak moc silně zarezonoval v mé duši, dotkl se témat, o kterých přemýšlím: o přenosu povahy z rodiče na dítě, i když dítě s rodičem aktuálně nevyrůstá. je-li otec flákač a nezodpovědník, je syn silně též vystavěn riziku svodu poživačnosti přítomné chvíle a nechopnosti vystavět si plán a usilovat o dosažení cíle? Rovnšž jsem oslovena čistitou a upřímností a silou čisté lásky Aimee. Ta scénka, kdy ji po hádce s Sutterem porazí projíždějící auto mě šokově naprosto dostala a scěnárista si pomohl skorohapyendem, abychom nemuseli my, co nám zbyla trocha naděje propadnout tragizujícímu smutku. Plakala jsem. ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama