Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tradičně naservírovaná Fulciho okázalost a smyslovost pro obraz. Neopustil od své gore image a naopak přidal několik geniálních scén. Na pomyslném žebříčku nedostižně vyčnívá podvodní scéna boje zombie s žralokem. Méně obvyklé jsou exteriéry, ve kterých se odehrává převážná většina filmu, ale na kolena ho to nesráží. Horší je to s dějem samotným, který se neskutečně vleče a během hodiny nezaznamenává skoro žádný posun. Zombies je taky pomálu, avšak jejich masky jsou perfektní. Dostačující náplastí je konec, který uzdravuje ztráty předešlých minut. Za zmínku také stojí fantastická hudba Fabia Frizziho, která podtrhuje pesimistickou atmosféru. Fulci s Zombi 2 sice nezklamal, ale ani nenadchnul. Z jeho tvorby u mě navždy jedničkou zůstane L'aldilà. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nesmrteľných miľníkov zombie žánru, ktorý môže za vznik zlatého zombie veku. Fulciho prvý a zrejme i najlepší výlet do zombie sveta ponúka jednu z najkultovejších scén v celom žánri (zombie vs. žralok), vskutku geniálny marketingový ťah (názov filmu pôsobí ako pokračovanie Dawn of the Dead, ktorý bol v Európe uvedený pod názvom Zombi) a zaujímavé spojenie koreňov celého žánru (voodoo rituály) s Romerovou re-invenciou žánru (flesh-eaters). Páči sa mi začínajúca majstrova posadnutosť s prepichovaním očí a celková brutálna nadnesenosť, ktorá zo zombiekov robí pre mňa niečo viac ako kanibalistické horory. Z odstupom času pôsobia niektoré scény vyložene vtipne, no je to klasika, na ktorej sa síce podpísal zub čas, no nie až tak výrazne ako na iných starých kultových hororoch. (+thumb up za hudbu) ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 6/72 ☠ Lucio Fulci je síce béčkar ako remeň a Video nasty revolta mu zakázala niekoľko filmov, no on sa očividne nevzdal a nakrúcal ďalej a niekedy (hlavne sedemdesiatych rokoch) sa z jeho filmov vykľulo niečo celkom zaujímavé. . Zombie Flesh Eaters je presne ten prípad. Je to síce lacné, hudba otrasná, no masky a celá tá pochmúrna atmosféra je tak vydarená, že sa mi to nechcelo veriť (mnho filmov a počítačových hier si z tohoto snímku vypožičalo nápady). Verte mi, videl som veľa podobných kravín (je to také moje hobby, pozerať kraviny, hehehe) ale toto je fakt podarené, jediný problém je ten, že je tu celkom málo zombíkov ( no vydarených), scénky sú skôr fragmenty, než ucelený dej a príbeh sa tak celkom neuzatvára. No "Giallovský" zmysel pre detail, a ultimátne gore to celkom zachraňujú. 3,5. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ako spravny drsny horor som si ho chcel vychutnat v noci. Bohuzial, neuvedomil som si ze to je taliansky horor zo `79. Nudna hororova sracka, kt. stoji za pozretie len koli maskam zombikov. Charakterizacia postav nulova, klasicka rozkyvana kamera, sterilna rezia a hudba, nuz ked tam bola nejaka melodia tak to bolo v pohode. Ked uz som zatvaral oci (nie od strachu), ma prebudilo piskanie signalizujuce zombiho na scene. To bolo este v norme. Ale otrasne ostrovne bubnovanie ku koncu ma uz vazne stvalo. * - suboj zralok vs. zombi a napichnutie oka. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s odstupem bezmála třiceti let a celou dobu jsem si říkal, že svého času to muselo být značně bombastický, vlastně spíš kultovní. A není divu. Je to takové poctivě syrové, bez zbytečného patosu a místy dost okázale sadistické. Na svou dobu to muselo působit až skoro revolučně. Gore scény sice přijdou vniveč, když vidíte, že místo krve stříká malinovka, ale někdy člověk smeká před dokonalými triky. Atmosféra je chvílemi velmi hutná, ale celý film divák spíš odzívá. A to ne proto, že zombíci jsou jen takový plouživý zmrdi. V jednom záběru jdou dokonce vidět prsa (ženská)! Tak neváhejte a čumte. Laciná Italská verze může potěšit víc, než klasická "romerovka". ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)

Reklama

Reklama