Reklama

Reklama

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Někde nad Mexickým zálivem se letadlo porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá, než si naposledy pořádně užít života. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (163)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si, že mě kdy bude bavit sledovat jak někdo souloží na palubě letadla, nebo jak si nevědomky dává nějakou drogu. Ačkoliv mě to mohlo napadnout již z plakátu jak asi bude film vypadat, čekala jsem něco decentně vtipného, nikoliv oplzlého. A ejhle ...Minimálně 40 % pasažérů na letadle bylo gayů a více než nějaké americké prvky( které se vyskytují v komediích po celém světě ) zde přičichnete k ujetosti španělského humoru. Mohla bych klidně mít špatnou náladu a snímku dát třeba odpad (jak se mi stávalo dříve), ale takto jsem se nezasmála u filmu ani nepamatuju. Více popisu snad není třeba, protože to musí člověk vidět. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Almodóvar natočil pro jednou místo telenovely sitcom a hleďme, poplach na kulturní frontě. Jakože ústup z kvality. Kdeže. Diference? Hetero hrají ve větším oslabení než běžně, oplzlé vtípky jsou explicitnější, homo-legrace drzejší. Jinak je to stále ON - svět jsou JEN vztahy & sex [za přesah lze považovat, že se epikurejské rochnění tváří v tvář smrti pouze stupňuje], všechno se musí probrat, všichni jsou nějakým způsobem propojeni a nudní heteráci jsou latentní na cestě k sebepoznání. K dobru lze Almodóvarovi přičíst, že obvykle dramatem maskovanou frašku pro změnu odvážně vy-outoval. Film je vtípky nabitý od začátku do konce. Scény jako "letušáci tanečním číslem rozptylují na životě ohrožené pasažéry první třídy" nebo "modlení u příručního oltáře" mohou vyvolávat leccos, v žádném případě však nudu. Soundtrack by neškodilo míti na CD. Bezuzdná duhová legrace. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za filmařskou dotaženost (kamera, střih) a jedna za hudební číslo, kterému se zasměje hetero, bi, homo i trans stejně. Almodóvar celý život točí bizarní filmy, ale po téhle nejnovější zkušenosti si moc přeju, aby zůstal u vážných témat. Ani se Banderasovi s Cruz nedivím, že si jen štěkli v úvodu a utekli. Paz Vega vypadala strašně, nepoznal jsem ji, a jako jediné milé pozitivum tak vyhodnocuji přítomnost Blanca Suárez, které to jako jediné fakt slušelo. Trojice stevardů neměla chybu, jen kdyby jim pan Pedro předložil jiný scénář. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Nie je to zrovna komedia, na aku by som zavolal holku do kina, kedze pripadne druhe rande by uz nikdy nemuselo prist, ale nakolko Almodovara zboznujem, pre mna povinna zalezitost nech sa deje co sa deje. Netreba tu hladat ziadnu myslienku, ci uprimne zasmiatie sa, ale pokial ste otvoreni comukolvek, od tvrdych gayovskych vtipkov cez sukacku v stave namesacnom, nech sa paci vazeni cestujuci, usadte sa a priputajte, odlietame do Mexica :) ()

carly 

všechny recenze uživatele

mám rada cameá, zvlášť keď ich neočakávam. a toto teda bol let. Pedro vytvoril galériu zaujímavých postavičiek, ktorú na chvíľu spojilo jedno nefungujúce lietadlo. postupne spoznávame jednotlivé postavy aj vzťahy medzi nimi. trio stewardov prvej triedy je rozkošné a aj cestujúci prvej triedy sú zaujímavé postavy, ktorých osudy sú viac prepletené,ako by sa na prvý pohľad zdalo. Najlepšia scéna je jednoznačne tanečná vložka za sprievodu I'm so excited. A záver, s prázdnym letiskom a zvukovými efektami mi spôsobil viac zimomriavok ako ktorýkoľvek veľkolepý výbuch. Bravo, Pedro. zaobišla by som sa bez erotickej vložky, ale aj tu oceňujem prácu s kamerou a humorný nádych. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Fajas nebol pôvodne v scenári až taká zlá postava, ale po niekoľkých dňoch natáčania si Pedro Almodóvar všimol, že Carlos Areces ho pomocou svojho komického inštinktu robil zlomyseľným, pretože takto to bolo vtipnejšie. Režisérovi sa zmena páčila, tak ju ponechal. (Arsenal83)
  • Jako obvykle si ve filmu Pedra Almodóvara zahrál malou roli i jeho bratr Agustín Almodóvar. (Cheeker)

Reklama

Reklama