Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (834)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Receptu, ve kterém se společně objevuje fanatická svíčková kráva (hovězí panna) zároveň s mladým kuřetem na Carrie dušeným pod schody, se zdaleka vyhněte. Tím spíš, pokud jste afektovaní, upištění američtí kokoteens, jejichž vrcholem života a středobodem vesmíru je, ano, ŠKOLNÍ PLEŠ! Pominu-li to, že jsem se klasicky pominu-l(i) při těchto (tedy každých) adolescentních rejích v limuzínách, kteréž patří neodmyslitelně k americké nekultuře, největším filmovým klišé a lžím, pak jsem byl velice spokojen, neboť takto elegantně zbavit svět jedné třídní degenerace, to je na medaili. Pokud by byl King ožralý mužik, tato polévková (boršč) redukce zbytečných by se udála na svazácké schůzi vedené soudružkou Natašou Kurvičovovou, tedy o nic lepší prostředí. V kontextu s rýpáním se vlastně v ničem důležitém, mě napadá reklamní slogan určený primárně mně. Máte průjem??? Neposerte se z toho!!! V tomto duchu nemohu vyčítat filmu zde vyčítané a natruc všem ostatním, kterým doporučuji raději návštěvu keš end Kery, jim vmetám do tváře 5 hoven. Nehledě na závěrečného jehelníčka (nůžkovníčka) v kleci, kterého má sladká zrzka excelentně vytvořila z Jůlie Morové Rány, tfuj... tedy juchůůů, kuva....yippéééé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že na pôvodnú verziu so Špačkovou to nemá, ale aj tak som s týmto spracovaním spokojný. Utvrdilo ma to v jednom. Chloë Grace Moretz je vychádzajúca herecká hviezda, o tom už nemám žiadne pochybnosti. Má všetky predpoklady na to, aby raz natočila film, z ktorého padnú všetci na zadok. Má len 16 rokov a na konte už niekoľko skvelých filmov. A určite to nie je len tým, že má šťastie na dobré ponuky. Aj tu potvrdila svoje herecké nadanie, bez nej by táto verzia Carrie určite zapadla prachom, podala tu skvelý výkon. Niekto by snáď mohol namietať, že výber hlavnej hrdinky nebol práve najšťastnejší, veď Carrie v originály nebola tak pekná a príťažlivá, ale podľa mňa to nie je dôležité. Aj pekný človek môže byť neobľúbený a terčom rôznych posmeškov pokiaľ je čudný. Špačková sa pre rolu Carrie narodila, nikto ju nemôže tromfnúť, ale jej ďalšie filmy až tak neohúrili. U Chloë Grace Moretz to platí opačne, zvládla Carrie a aj veľa iných filmov. S finálnou scénou som bol tiež spokojný. Škoda tej celkovej atmosféry, mohlo sa viac popracovať na psychológii a bode zlomu hlavnej hrdinky. Film by mal určite väčší úspech, ale aj napriek tomu, za pozretie rozhodne stojí. 80/100 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SE POKUSIT BÝT NORMÁLNÍ...NEŽ BUDE PŘÍLIŠ POZDĚ.…“ /// Na svět přišla potichu. V krvi a bolesti. Dítě BOŽÍ? … Abych pravdu řek, ze starý (Carrie) si hovno pamatuju. To pro pořádek. Su rád, že když už se recykluje, tak s fajnovým vobsazením. Mezi holkama to v těch několika okamžicích krásně ,,jiskří“, včetně dialogů jako … vod Poa? (Edgara Allana debile!). Že je to vodvážnější v sexu asi nepřekvapí. Tak se jen čeká, až se holka nasere a …Román pro uťápnutý teenagery, zakončenej jejich snem, kterej je díky vobsazení něčím víc, než jen nešťastnou puberťáckou romancí. A za sebe si přeju, aby Chloë Grace Moretz trumfla Dakotu Fanning. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem tušil, že Ďábel spí v kříži… 2.) Když míchat, tak jen Bloody Carrie! 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,266,619Tržby Celosvetovo $80,297,909Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ dosť sklamanie, režisérka ešte menej dokáže ťažiť z atmosféry než predchodca originál z 1976, trikové hrátky tu skôr ubližujú deju, herecky nie moc zvládnuté, postavy ploché a to už nehovoriac o Julianne Moore tá úplne prehráva vo svojej úlohe, ďalšia zbytočnosť a len potvrdenie že američania sa topia v povrchnosti remakov bež štipky progesu /40%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)
  • Film sa natáčal od 28.6.2012 do 7.9.2012 v Kanade. Mesto, kde sa nachádza dom Carrie (Chloë Grace Moretz) je v mestečku Mississauga v Južnom Ontáriu - v tomto mestečku sa natáčali aj scény z filmu Kick-Ass 2 (2013), tiež s Chloë v hlavnej úlohe. Škola, v ktorej sa film odohráva, je Northern Secondary School priamo v Toronte. A v tomto meste sa natočili aj všetky štúdiové zábery - v Pinewood Toronto Studios. (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama