Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou zapomenout na svá stará kolena, a ve jménu slavných společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak. Las Vegas. V Brooklynu znali tuhle čtyřku kamarádů všichni, život je ale nakonec zavál každého jinam. Jeden je sám v Brooklynu, druhý se svou ženou na Floridě, třetí žije v Jersey se synem. Z ospalosti je vytrhne až telefonát toho čtvrtého, bohatého právníka z Malibu, který jim oznámí, že konečně požádal svoji o polovinu mladší přítelkyni o ruku. Je rozhodnuto, potkají se v Las Vegas a bude to rozlučka se svobodou, jak se sluší a patří. Jakmile ale dorazí na místo, zjišťují, že tohle už není Vegas, jak ho znali. Město se ani na vteřinu nezastavilo a pravidla hry se za celá ta léta změnila. Casino Sands, kde dříve hrávali, je zavřené a ve Stripu teď vystupuje nějaká Cirque du Soleil. Příliš velké, příliš hlučné. Ale pořád je to město hříchu a to je taky hlavní důvod, proč sem přijeli. Krásná žena, postupka, drink po ruce. Čtyřka starých přátel ví, proč přijela, a začne město znovu dobývat. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Když přicházejí hrdinové do hotelu Aria, aby se zeptali na volné pokoje, jdou kolem sopky. Ve skutečnosti jdou tedy na opačnou stranu – od hotelu Aria. [Zdroj: kinobox.cz] (CrypzzXD)
  • Ve filmu lze v několika krátkých záběrech zpozorovat hotel „Caesar Palace“, který se objevil ve velmi oblíbené komedii Pařba ve Vegas (2009). (Worry77)
  • Věk čtyř hlavních postav je dohromady úctyhodných 281 let. (Stanley619)
  • Klinova role byla původně nabídnuta další herecké legendě Jacku Nicholsonovi. Ten však dal přednost hereckému důchodu a k účinkování se nenechal přemluvit. (Spiker01)
  • Ačkoliv vousatý Sam (Kevin Kline) vypadá mezi kamarády nejstarší, je jeho představitel Kevin Kline z herců nejmladší. (jenik71)
  • Ve filmu si střihl menší roli uvaděče párty zpěvák populární skupiny LMFAO Redfoo. (Punisher)
  • Původně byl film ohodnocen ratingem R pro sexuální obsah. Později byl zmírněn na PG-13. (Cheeker)
  • Film se natáčel v Las Vegas a Atlantě. (Cheeker)
  • Archie (Morgan Freeman) je vo filme veterán amerických ozbrojených síl. V skutočnosti je Morgan Freeman naozaj veterán. Dva obrázky, ktoré vidno na začiatku filmu a kde je Archie v uniforme, je reálny herec fotený počas služby v amerických ozbrojených silách. (misterz)
  • Pracovným označením snímky bol názov Untitled Dan Fogelman Project a do kín bol distribuovaný pod falošným označením Fellas. (MikaelSVK)
  • „Páčilo sa mi, akým spôsobom scenár rozoberá priateľstvo," vyjadril sa Kevin Kline (Sam) a ďalej dodal: „Nielen jeho klady a výhody, ale aj jeho podmienky a cenu. Všetci priatelia sa bezvýhradne podporujú, ale súčasne upozorňujú na svoje omyly. To si často vyžaduje skutočnú odvahu." (kacer4)
  • „V komédii býva ťažké určiť, kto je protivník, a často tam ani žiaden nie je. V tomto prípade je protivník samotné Las Vegas. Našim hrdinom dáva poriadne zabrať a z toho pramení kopa zábavy," povedal režisér Turteltaub. (kacer4)

Reklama

Reklama