Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa obávala, čo sa z tohto filmu vykľuje keďže ten hrozný plagát k nemu vyzerá ako z dokumentu o kulturistike, ale nakoniec to bola milá, komorná dráma. Príbeh matkinho maznáčika bol podaný až príliš reálne a Kim Kold v roli prihlúpleho bodybuildera veľmi sympatický. Jediné čo mi trochu prekážalo bola roztrasená kamera. Pripadalo mi, ako by to natáčali po alkoholickom absťáku. Váhala som s hodnotením medzi 3 a 4 hviezdami, pretože pocity vo mne rozhodne zanechal, na druhej strane rýchlo odozneli. Takže nakoniec len slušné 3*. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý - nezdlouhavý - hlavně, že to má co říct a řeklo - tak jak to Dáni umí. Skvěle, úsporně zahrané, prima kamera, pěkná muzika. Matinku aby pohledal, ale stačilo si jednou šoupnout a už byla na druhé koleji, v jeho věku bylo na čase. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Po úmorné slaďárně Navždy spolu působila tahle netradiční romance jako balzám na duši. Kim Kold je v roli nesmělého hromotluka naprosto odzbrojující, takže mu celou dobu držíte palec, ať mu už konečně nějaký ten vztah klapne. A rozhodně je už na čase, protože ta jeho máti by obstála i v obsazení posledního snímku M. Night Shyamalana. Tomuhle já říkám romanťárna ze života. Kdybych přimhouřil oko, tak tam ten pátý kotouč nejspíš naložím. ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Málokdy mám pocit, že by ve filmu mělo padnout méně slov. Přímočarý a naprosto předvídatelný film mi nenabídl jiný pohled na vztah matka-syn. Snad jen "Medvídkovo" svalstvo, které zabírá půlku obrazu, zobrazuje, že i velký člověk může být v jádru malinký jak hrášek. Ovšem pokud někdo snad čeká, že získá soukromou zpověď kulturisty nebo náhled do jeho komunity, tak ho mohu ubezpečit, že se více dozví soustředěným pohledem na sadu činek. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film. Narozdíl od ostatních mi nepřišel v druhé polovině zdlouhavý a nudný. IMHO délka 90ti minut byla ideální. Herecké výkony byly skvělé a velice profesionální! Za mě určitě 5* - 90%! Působivý kousek! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jak introvertní svalovec šel za svou vysněnou láskou přes hory, doly a možná i nějaká ta moře a ani ohromná saň mu nepřekazila jeho plány. Toť byla hezká pohádka - akorát pro mě. Provedení je přesvědčivé a polodokumetární styl vůbec nevadí. K tomu všemu severská mentalita a nadsázka. Nedopadlo to vůbec špatně - i když se tomuto milému filmu k pěti hvězdičkám nepodařilo vyšplhat - dokonce ani díky obrovitým svalům ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dánská hraná verze Shreka. Kulturisté a další se podle Arnieho mají řídit mottem "break the rules, not the low", což by mělo být chápáno jako vymanění se z davu a nepochodování se stádem. A jak to asi Denisovi funguje ve cvičení, pak v milostném a vůbec sociálním životě jeho ignorování všeobecně rozšířených trendů stojí za prd. Trochu mystifikuji, protože smysl Denisova chování nespočívá ve vypočítavosti a honbě za tělem, což je evidentně jeho profesní záměr, ale naopak Denis selhává pro svou romantickou a výchovou podpořenou konzervativní povahu. Denis moc dobře ví, že jeho tělo je jen okrasná schránka a samo o sobě nemá žádnou hodnotu mimo závody, proto všechny ty hry na ukazování svalů, penisů, vagín a ňader mu jsou nepříjemné, neupřímné a nepochopitelné. Denis je mi velice sympatický svou naivitou, idealismem a pílí, ale je moc daleko od společenskýho normálu na to, abych se s ním dokázal uvěřitelně ztotožnit. Nejde nakonec o nic jiného než klasický souboj mezi nesobeckostí a láskou na jedné straně a povrchností a využíváním na druhé. Velmi příjemně natočené i zahrané. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Křehký film o křehké duši skryté za obrovitým tělem osmatřicetiletého profesionálního kulturisty Dennise, jenž hledá a stále nemůže najít TU PRAVOU životní partnerku, potažmo štěstí a smysl života. Film o niterné potřebě spřízněné duše. Debut dánského režiséra Matthiesena, zrealizovaný na základech jeho pět let starého krátkometrážního filmu Dennis. ~ /dále možné stopy spoilerů/ Ač je příběh tohoto plachého sympaťáka – protagonisty, který téměř nesleze ze záběru, v dobrém slova smyslu relativně prostý, těží z poměrně podstatných kontrastů, a to jak z hlediska zvolených lokací (Dánsko x Thajsko > domov x ráj pro sexuální turistiku > láska x sex), tak kupříkladu i co se týče zjevných disproporcí postav (obr x drobná Thajka). Kromě zmíněného hledání konkrétní osoby má snímek i další rozměr, spočívající v Dennisově postupném odstřihávání se od diktátu vlastní autoritativní matky, která – ač již poměrně vetchá a křehká – zcela sobecky manipuluje s životem svého syna. Film o probití se ke svobodě, osamostatnění se a možnosti nezávislého rozhodování a vlastní volby. ~ Je pravda, že 10 timer til Paradis je natočen dosti nekonfliktně a způsobem, aby do sebe vše zapadalo, tak jak má (někdo dokonce snímek může označit jako pseudoartový), nicméně jeho nekomplikovaná struktura v kombinaci s přitažlivým tématem a výraznými hereckými typy neobvyklého vzezření z něj dělá cosi, na co se rádi podíváte, ať už jste šťastně zadaní nebo na podobné pouti jako Dennis. A pamatujme si, nic nemusí být takové, jak se na první pohled zdá... (Mimochodem, naprosto hloupé distribuční názvy, včetně toho nejhloupějšího – českého.) ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Mazel klame tělem téměř až do samotného závěru. Celou dobu jsem přemýšlel, zda je vše jen podívaná na efekt, kde absence nápadu a děje je doháněna uměle přeháněnými protiklady. A zda Kold je tak výborný minimalistický herec a nebo jen režisér věděl, že by jakýkoliv pokus o projev byl průšvih. Trochu mne překvapují zdejší komentáře o jemné duši atp. Vy jste z těch 5 pěti vět a jednoho stálého "psího" pohledu se opravdu o Denisovi něco dozvěděli? Až decentně vyhrocený konec, díky kterému se postava Denise musela konečně trochu projevit, mi pomohl najít si k hlavnímu hrdinovi cestu a přehodnotit to, co jsem si předchozí hodinu myslel. Hodně vydřené čtyři hvězdy, ale ty boule místo krku mi nedají spát hodně dlouho... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, mne osobne usity na miru, danska rezie, komorni drama s minimem postav a Asie... Kim Kold se svou muskulaturou zahral skvele a jeho dialogy se zenami nebo jeho matkou jsou nezapomenutelne. Stylove, jednoduche, vtipne a trefne. Super zazitek! " Ty nebudes jist? Ne, jsem alergicky na krevety. Tak proc sis je objednal? Nevedel jsem, ze tam budou... Hm, v krevetovem koktejlu?" ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film, náhled do duše jednoho kulturisty. Krásné, melancholické, a je tam kulturista! 4 hvězdy. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh ztvárněný tak jak nemám rád , ale nadruhou stranu tohle nehrálo tak úplně na city aspon to tak na mě působilo a mělo to takový nepřeslazený příběh . Jen jednoduchost , neherce , kteří se hezky ukázali a atmosféru která byla sice depresivní , ale v tomto případě působila na film dobře ne vynuceně . ( 9.7.14/MAC ) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Za trochu lásky jel světa kraj. Velký muž s nemalým, prostým cílem, prosadit si svou, svůj cit, své právo milovat a být milován. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Kim Kold je mašina na svaly každým coulem. Pohled na něj je jako kdyby náklaďák byl zaparkovaný v boudě pro psa. Všechno okolo je malé až nicotné. Ale není to jen o svalech, Kold velmi dobře zahrál ustrašeného maminčinýho mazánka. Bohužel film byl až moc dlouhý a né moc dobře sestříhaný, to však až tolik nevadilo. Těším se na tohoto herce v pokračování rychle a zběsile a tuším, že tento poděs bude vypadat jak obr i proti takovému herci The Rock či Vin Diesel. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Možná je tenhle film stravitelnější pro lidi co posilují, Denis je totiž vážně neskutečná horda svalů, ale zároveň je taky velkej sympaťák. Líbilo se mi to hodně, bylo to milé, plaché drama, kde prim nehrály svaly, ale duše a srdce. ()

Reklama

Reklama