Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byla zřejmě chyba, že jsem neměl ani tušení o čem bude film pojednávat. Že jsem nečetl ani stručný obsah. A tak jsem na dobrou polovinu filmu (spolu s dalšími, co film v tv sledovali se mnou) měl nejasno v tomto propleteném příběhu a jen se dohadoval, kdo je kdo a co se vlastně v té minulosti odehrálo a způsobilo rodinné rozkoly. Herecké obsazení opravdu hvězdné a pochvalné. Mohlo to být velice dobré drama o lidské zoufalosti. Některé scénáristické nápady a jednání postav mi však přišly zoufale absurdní (krom nejasného angažování slabomyslné postavy ztvárněné Mádlem asi nejvíc ono "finále se zbraní"). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nevím, co si mám vlastně myslet. Dost často jsem si v duchu říkal, že snad sleduji nějakou bláznivou balkánskou kriminální komedii, kterou zpomalují některé poetické scény. Časová mozaika, prolínání dějových linek, postav, žánrová roztříštěnost, asi to chtělo nechat podrobit "vrchnímu dobrozdání" nějakého zkušeného režiséra. Takhle zanechávají Všiváci v divákovi rozplizlý a nejasný dojem. Některé herecké výkony si ale nějakou tu nominaci určitě zaslouží. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ale výsledek člověka zarmoutí. Na začátku filmu jsem byl rozčarován a rozhozen několika dějovými linkami hlavních protagonistů. Časté flashbacky mi na celistvosti taky moc nepřidávali. Prvních 30 minut hrozná nuda a chtěl jsem to vypnout, vydržel jsem a ke konci film dostal i nějaký děj a trošku na atraktivitě. Bohužel neznámý režisér se na tomto velmi silně podepsal a zmastil tento film co to šlo. Podprůměr. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Absurdita roku je pro tento výplod retardovaného scenáristy ještě dost eufemistické označení. Nejhlasitěji jsem se smál, když jsem se z titulků dozvěděl, že Afghánistán se opravdu točil v Afghánistánu, protože tahle zhovadilost vznikla pod záštitou Ministerstva obrany ČR za bačování "tlustého chlapce" Saši Vondry. Vzápětí mi došlo, že je to celé spíš k pláči. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neučil se Roman Kašparovský i a reklamách? Některé vizuální nápady jako kdyby vypadly z Jakubiskova Post coitum. Je věčná škoda všech těch tragédií, kromě jiného, je jich příliš a pro mě cca v půlce (po té trojce) už se stal film naprosto nesledovatelným, váhal jsem i s hvězdičkami, protože do té doby to bylo relativně stravitelné drama. 30%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ricky (Ondřej Vetchý) nemá na žádném záběru na uniformě hodnostní označení. Důvodem je fakt, že se natáčelo mezi skutečnými (nejen českými) vojáky a mohl by být mylně považován za vojáka, což je nepřípustné. (Pyron)
  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)
  • Natáčení začalo 5. června 2012 a mezi prvními interiéry bylo Divadlo Komedie. Dále natáčení probíhalo na několika místech v Praze a také v Havlíčkově Brodě. (hippyman)

Reklama

Reklama