Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

woody 

všechny recenze uživatele

Tak už mám kandidáta na režiséra nejnepochopitelnějších a nejnudnějších velkoměstkých krimi thrillerů všech dob - bohužel to je jeden ze zakladatelů tohoto žánru William Friedkin. Spojka a Vymítač musely být neskutečné náhody nebo boží prozřetelnost nebo už mu v těchto letech začalo kapat na karbid. Netuším. Ale natočit tak neskutečně hloupý scénář chtělo kuráž... Těšil jsem se na alespoň průměrnou kriminálku z megapole L.A. a čeho jsem se dočkal? Rádoby šokantních nahých scén hlavních představitelů - ano, z dálky uvidíte genitálie mladičkého Petersena a Dafoea - bisexuální milenku a neskutečných filozofických, morálních a jiných hovadin. V tom filmu není komu fandit. Hlavní záporák je nudný, hlavní hrdina taky. Každá postava dostane několikrát za film do koulí a nakonci je hnusný, skutečně hnusný podraz na diváka. SPOILER: Asi šlo o úpornou snahu býti originální, ale prostřelit hlavnímu hrdinovi hlavu několik minut před finálem je něco tak neskutečně arogantního k divákovi že to nemá obdoby. Kdyby ve finále, ale oni před finálem. Záporáka pak upálí hrdinův parťák, který má neustále melancholické halucinace... KONEC SPOILERU Dvě hvězdičky dávám jen za rockový soundtrack a skvěle natočenou automobilovou honičku.. Jj, ty Friedkin uměl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chytře vymyšlená kriminálka, která Friedkina zastihla v okamžiku dočasného návratu staré formy. Příběh začíná jako přímočará cesta umanutého poldy za vyřízením starých účtů, jenže vývoj situací ukáže, že ne všechno se dá naplánovat, a i když má člověk schopnosti a žádné zábrany, život si všechno zařídí podle sebe. V hlavní roli září William Petersen, který svedl s ďábelským Williamem Dafoem vyrovnaný souboj jak co se týče zápletky, tak v herecké rovině. Film přišel trochu pozdě, protože tak kruté žánrovky už pomalu vycházely z módy, ale atmosféra těží z perfektní osmdesátkové hudby, takže na tom nejspíš vydělal. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek z doby, kdy Petersen nebyl takový špek, doby kdy bylo módní nosit světle modré džíny a prachy se tiskly pěkně doma. Friedkin z počátku prezentuje tradiční thriller a do geniální honičky betonovými zákoutími L.A. se toho moc neděje. Druhá polovina filmu, ale sešlápne plyn a vyklube se z toho nepředvídatelný žánrový majstrštyk. Finále je vztyčený prostředníček všem kriminálkovým klišé. Moc dobré. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Udělat takovejhle film, kde ani jeden charakter není nijak zvlášť sympatickej (snad kromě policajtovy milenky a informátorky), na to musí mít člověk žaludek. Nevím, jestli bych se chtěl setkat s Friedkinovo démony, soudě podle toho, jak autenticky zachycuje démony svých hrdinů :-). Ale rozhodně umí, existenciálně, religiózně, filosoficky to vždy dává dost námětů k přemejšlení, jenom v tomhle kousku jsou samozřejmě příšerný prvky z 80. let, syntezátorová muzika je jejich nejkřiklavějším příkladem, ale třeba automobilová honička je opět originální a skvělá. A některý scény jsou artefakty samy o sobě (např. pálení obrazu). ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Po geniální francouzske spojce, kterou beru jako nedostizny TOP natočil ten samý režisér o tolik slabší odvar, že je zředěný jak homeopatikum. Jasně jsou tam dobre momenty ale zapory totalne prevladaji. Uz na zacatku prisel prvni WTF moment. Kdyz obejevi mrtveho kolegu na strese neoznami to nikomu vysilackou. Pak najde umirneneho islamistu na strese, namisto aby ho strelil do hlavy, tak schova revolver a chce se nechat vyhodit do vzduchu. Znicehonic se odkudsi vynori druhy kolega, ktery se vysplhal nekolik pater po stene jako spiderman pomoci telepatie najde fousace shodi ho dolu ten se odpali kousek od neho a kdovi proc to nikoho nezabije. Celou dobu me srala ta hrozna hudba. A nahotu ve filmu si predstavuju tak, ze ta zrzka ukaze bobrika a ne ze budu nucenej se koukat na dicka Petersona. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Hneď v úvode filmu mieri konvoj s prezidentom do Beverly Hilton Hotel. Keď po chvíli nasleduje scéna s teroristom na streche hotela, skutočne sa aj odohrávala/natáčala na streche tohto istého hotela. (Real Tom Hardy)
  • Kniha od Geralda Petievicha, ktorá poslúžila ako predloha, sa Friedkinovi zdala tak veľmi autentická, že ju proste chcel sfilmovať. Taktiež ho fascinovala až surrealistická nátura práce agenta Tajnej služby mimo Washingtonu. (Real Tom Hardy)
  • John Pankow (Vukovich) sa rok po vydaní filmu stretol s NYPD agentom v utajení, ktorý mu povedal, že jeho panické správanie počas automobilovej naháňačky bolo úplne presné a realistické k danej situácii. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama