Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování úspěšné francouzské komedie Prohnilí. I tentokrát budeme svědky originálních metod stárnoucího komisaře s řadou mistrovsky vypointovaných komediálních situací. Policejní komisař René (Philippe Noiret) a jeho kolega (Thierry Lhermitte) neplní sice své povinnosti striktně podle zákona, ale zato mají ve svém okrsku klid. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví dávná komisařova přítelkyně. Její pomsta způsobí, že vyjdou najevo všechny podvůdky, úplatky a vůbec všechny nepolicejní metody, kterými naše dvojice dokázala vytvořit z policie a pařížského podsvětí vcelku harmonický svět. Jmenování nového komisaře způsobí v podsvětí zmatek, už nejde jen o „přátelské“ protislužby, teď už je to hrubé vydírání podsvětí policií. A tak není divu, že po řadě napínavých, ale především vtipných zápletek se nakonec vše dostává do starých dobrých „prohnilých“ kolejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podarená sympatická dvojka to zase raz nezvládne a nechá sa zbytočne vyprovokovať a tak na ich miesto nastupuje ďalšia podarená dvojka "veľkých sympaťákov". Ako názov napovedá, je jasné, že sa proti sebe musia postaviť a začnú sa hrať na Tomov a Jerry-ov v baloňákoch a bundách. Kúzlo prvého dielu, kde spoznávame ako to na uliciach chodí a ako sa nám nováčik kazí, sa bohužiaľ neopakuje na sto percent a nie je to už ani taká sitcomová zábava. Ako úsmevná policajná story o tom, kto z koho a šikovným záverečným zvratom ale uspokojí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Každá dvojka chce vyriešiť problém, ako nadviazať na jedničku a pritom sa neopakovať. V tomto prípade ešte hralo proti tvorcom aj šesť uplynutých rokov. No snažili sa všetci, aj žáner pomenili, ale tá milá prekvapujúca atmosféra, ktorú ponúkala jednotka, už chýbala. V každom prípade to je film hodný zhliadnutia. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

René? Už to mám! Nepatrný ústup oproti originálnímu prvnímu dílu, ale stále vynikající podívaná, o které si spousta dnešních komedií může nechat jen zdát. Opět se setkáváme s našimi známými policisty, kteří jsou stále stejně prohnilí. Tentokrát se jim však připletou do cesty dva sokové, kteří slovo KORUPCE dovedli k naprosté dokonalosti. René a Francois musí zapnout své mozkové závity na plné obrátky a vymyslet plán, který vše vrátí do starých, prohnilých kolejí. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

...jízda po Montmartru pokračuje. Francois už má taky za lubem a René si spokojeně brouká pod fousy jak mu běhaj koníčci. Kdo ale chodí v kanálech potkává krysy. A to nemluvím o tom jak se odplácej starý šrámy! Už podruhé cítím tu krásnou a divnou směsici vůní barev a možná pro někoho i smradů co jdou z ulic Paříže. Už podruhé se prohlubuje láska těm dobráckým i šibalským pohledům Reného a Francoise. Děkuju pane Zidi, děkuju pane Noiret, děkuju pane Lhermitte. 100% ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrou dvojkou po výtečné jedničce se opravdu moc filmových sérií pyšnit nemůže. Perfektní načasování zlomů v ději, bezvadné nevtíravé vtipy a pak ta porce životního moudra, to je prostě balzám na duši i nervy. Ač tohle není můj oblíbený žánr a francouzské filmy nijak nežeru, nemám důvod hodnotit hůře. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledovných parížskych lokalitách: Dupleix Metro Station, Boulevard de Grenelle, Rue du Chevalier de la Barre 28, Rue du Calvaire 4 a Place de la Chapelle 22. (dyfur)

Reklama

Reklama