Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (145)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám rád funesovky a vůbec staré francouzské komedie. Smolaře jsem viděl právě poprvé a tak nemám důvod z nostalgie přidávat další kladné body. Moc mě to neoslovilo. Nápad na zápletku byl výborný, ale bohužel ani zdaleka z nej scénaristé nevymačkali maximum. Navím Funes měl oproti Bourvilovi strašně málo místa a kdykoliv přišel na scénu právě Bourvil tak komedie ztratila na tempu. Takže celkově slabší průměr. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Zelené auto...sledované červeným autem...pronásleduje bílé auto.“ Věc je v zadním blatníku.“ "Pašování" - "Kšeft" a zlato? Přední a zadní nárazník. Šperky v baterii. "Přepadení". Yu-kun-kun, největší diamant na světě. „Vy řídíte, vy rozhodujete, vy to svěříte prvnímu smolaři, ale jakým právem.“ Smolař je Bourvil. Toto má být ten film, který vyslal Louis de Funése na hvězdnou dráhu? Bože, zač mě trestáš. Moc mě to nebavilo. Zápletka velmi podivná a myslím si, že velikáni francouzského nebe Bourvil a Funés nejdou dohromady. Skoro dvouhodinový film jsem málem nepřežil. Hodnotím mizernými 40 %. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je hodně podobný tomu z filmu Záhadný kontraband (1964) s Belmondem. Bourvil mne nikdy příliš neoslovil, ani v komediálních, ani v charakterních rolích, tohle byl snad dokonce jeho nejslabší výkon. Funès je zde ve výborné kondici, ale bohužel nemá takový prostor jako v mnoha jiných filmech, které byly postaveny na jeho komediálním talentu. Ale chvíle, které patří pouze Funèsovi, jsou silné, sprchování v kempu, nebo nenápadka na celnici. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by táto komédia viac šlapala, ak by v úlohe "smoliara" bol samotný Funés. Ale ani tak by nezakryla dojem nevyužitosti materiálu, pretože to, čo bolo vtipné publiku v 60 rokoch, nemusí byť nutne vtipné o desiatky rokov neskôr. Eskapády s cukrom a unikajúci heroín potešili, ako fór číslo jedna je tu ale objednávka troch káv, ale samozrejme bez cukru. Tri hviezdy tak snáď iba za krásne lokácie a fajn letnú atmosféru, zvyšok je v mojich očiach sotva priemerný. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku: Bordeaux, Carcassonne, Les Arcs, Menton, Paríž a Saint-Raphaël. A tiež v Taliansku: Neapol, Pisa, Rím, San Gimignano, Sutri a Tivoli. (Zdroj: filmovamista.cz) (dyfur)

Reklama

Reklama