Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bourvil a Funès. Jeden smolař a popleta, druhý cholerický gangster. Osud je spojí banální autonehodou a následující minuty budiž o zábavu postaráno. O hlavní role tu vlastně ani nejde. V popředí zájmu jsou oba a vzájemně si výborně nahrávají. Spousta gagů a humorných situací nezklame ani po tolika letech a je stále zárukou dobré zábavy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný cadillac a smolař, který má štěstí. Funès je tradičně vynikající, zvlášť ve scénách, kdy se musí skrývat před nicnetušícím Marechalem, ovšem lahůdkovou podívanou vytváří z tohoto filmu nedostižný Bourvil, který si svou roli vychutnává do nejmenších detailů. Nutno vidět opakovaně, aby člověk stihl posbírat všechny frky, které oba komici trousí i beze slov. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Bourvil a Funes jsou výborný pár. Jejich nejlepší film je bezesporu Velký flám. Tato gangsterka je poměrně povedená, i když kvalit Velkého flámu nedosahuje díky řadě hluchých míst. Když už to ale začíná nudit trochu moc, začne se vždycky něco dít, pár fakt povedených gagů to vše napraví. Slušná komedie, kterou si ale do filmotéky nezaložím. Něco tomu přece jen chybí. 70% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Funés jako bezcharaktérní pašerák drog společně s Bourvilem jako naivkou který na své dovoléné neustále nadbíhá ženám zaří v jedné z mých nejmilejších francouzských komedií a filmů vůbec, má totiž takové zvláštní charisma a moc příjemnou letní atmostféru.. Osobně ho mám raději než Velký flám. Oury dokonce chystal pokračování, které (bohúžel) nakonec nikdy nevzniklo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku: Bordeaux, Carcassonne, Les Arcs, Menton, Paríž a Saint-Raphaël. A tiež v Taliansku: Neapol, Pisa, Rím, San Gimignano, Sutri a Tivoli. (Zdroj: filmovamista.cz) (dyfur)
  • Film měl takový úspěch, že Gérard Oury dokonce uvažoval o pokračování. (Pierre)
  • Bourvil měl vyšší honorář než Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama